Hmm a może pod wyjnik roczny z kolejnym mocnym zyskiem? Za 1 półroczne 23 podali szacunkowe wynik przed raportem także może i teraz podadzą.
W grze oczywiście jeszcze brand24, jakieś rozstrzygnięcia z Nextbike, czy mocne wyniki spółki zależnej Synergic.
Ksiegowo Spółka na poziomie 5 PLN.
Ksiegowo to nie było niżej niż 3 PLN, natomiast kurs był poniżej 1 PLN. Obroty wyglądają optymistycznie. Do 3 PLN może podskoczyć. Dalej zobaczymy pod co to rośnie.
Hmm myślę, że miesiąc temu większość marzyło, aby sprzedać ten walor po 2 PLN. Jesteśmy w mocnym trendzie wzrostowym, także nie wiem skąd Twój komentarz, że to podbitka. Oczekujesz, że w tydzień podskoczy do 3,50?? Choć myślę, że 3,50 bedzie realną wyceną dla Larq.
Tak jak pisałem, kurs ładnie się zachował. Choć realna wycena już jest znacznie powyżej 4 PLN. Po raporcie za 1q 2024 wycena powinna skoczyć powyżej 4,50 PLN. Biorąc pod uwagę, że większość spółek w portfelu Larq właśnie wychodzi z kryzysu covidowego i zaczyna generować zyski to jeszcze powinno mocno urosnąć.
Jakbyś nie zauważył to kontynuuje wątek. Jak kurs był w granicach 1,30-1,50 to wielokrotnie pisałem, że czeka nas tutaj mocne wypicie. Ja na tym walorze jestem ponad 100%.
Nie mam zamiaru w tym roku sprzedawać, także nie martw się. Mam tylko nadzieję, że takie obroty jak wczoraj będą częściej i Spółka zostanie bardziej zauważona na rynku. Potencjał na kolejne 100% wzrostów na pewno jeszcze jest, choć wiele zależy jednak od tego jak będzie się zachowywał Brand24. Póki co kurs Larq jest równy udziałom w kapitalizacji Brand24. Mało kto zwraca uwagę na to, że Synergic ma porównywalne obroty i zyski jak Brand24, a nie jest za bardzo brana pod uwagę przy wycenie kursu Larq, w którym jakby nie patrzeć ma 100% udziałów. Poza tym Synergic w końcu wychodzi na prostą po dołku covidowy. Poza tym również również Nextbike powinien powoli wychodzić na prostą. Na transport rowerowy UE będzie wykładała duża kasę, także o nowe umowy będzie pewnie prościej i samo finansowanie tego typy działalności.
Ksiegowo udziały Larq w Nextbike równe są 0. Jakby wyszli na prostą to jest tutaj kolejna duza przestrzeń do wzrostów, choć myślę, że jest to dluzsza perspektywa 2/3 lata.