• Lentex a Lubawa Autor: ~Hans [31.61.246.*]
    Lubawa
    Kapitalizacja 460mln
    Zysk może 17mln

Lentex
    Kapitalizacja 275mln
    Zysk może nawet 50mln

Fundusze nie widzą?
    Kto zarzada tymi środkami….
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~Czesio [5.173.13.*]
    Prześłedź sobie ostatnie 3-4 lata i jaka była polityka dywidendowa na tych spółkach.
    Nikt mądry nie pcha sie w szambo z którego nie ma wyjścia ani żadnych korzyści
    Zarabia się gdzie indziej
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~re [37.109.144.*]
    jaka polityka dywidendowa jakies inteligent wymyslil glupawe skupy i kazdy mogl sie pozbyc do 5% papiera i tyle. Przecia to teraz jest widoczny efekt thebilnego dzialania
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~Hans [89.64.22.*]
    Weź pod uwagę że akcji jest już o wiele mniej niż było. Zamiast rozdawać kasę w dywidendzie woleli skupować akcje. Każdy mógł odpowiadać na skup. Zysk rośnie / akcji coraz mniej. Więc zysk na akcje jest większy…. A to że nie ma zainteresowania to już inna para kaloszy. Myślę że to wina Moski. Nie za bardzo jest lubiany. Poczekajmy kiedy odda swój pakiet i wtedy LTX pojedzie jak Novita.
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~re [37.109.151.*]
    no i dlatego ze ma byc tak dobrze to NN oddaje za pol darmo?
    Czasami fundusze robią dziwne ruchy…. Wiesz to nie ich kasa. Zarządzający podjął decyzję bo widzi mu się i tyle. Może w tym jest drugie dno. Zauważ że NN jest też w Polwaxie… w Novicie nie ma funduszy a kurs pojechał x7 więc bym tak nie przeżywał. Spójrz inaczej. Czemu SoNIK odebrał to od NN po. 7.20 ? Myślę że on wie wiecej niż NN co jest w spółce. Poza tym włożył 7,2 mln a w sumie ma pakiet akcji wart ponad 100mln…. Więc nie po to by stracić. Myślę że niedługo dojdzie do wyczyszczenia spółki (sprzedadzą Gamrat do końca) i pojawi się duży inwestor który weźmie pakiet 51procent LTX za 20-30 PLN
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~re [37.109.151.*]
    no tak i mosiek o tym nie wie i sprzedaje po 10 i NN tez o tym nie wie i sprzedaje po 7,2. Naqprawde jest swietnie. Cepie twoja emeryture paradopodobnie h.... strzelil
    Ale Ty lubisz obrażać…. A Sobik biedny nie wie i łyka jak pelikan żaby…. A LTX z roku na rok większy zysk , kasy na kontach sporo… tak masz rację Tylko Ty wiesz….
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~aa [31.182.226.*]
    Sobik chce kupować jak najtaniej, tak jak każdy na giełdzie. A takie wpisy jak re pomagają.
    Obowiązuje tzw. suwak. Dziesięć lat przed emeryturą OFE stopniowo przekazują nagromadzone składki ubezpieczonych do ZUS-u. Dlatego są zmuszone do sprzedaży akcji.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.109.151.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    I ty twierdzisz, że masz akcje Lentexu naganiaczu.
    Gdybyś je miał to nie pisałbyś takich bzdur.
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~re [37.109.145.*]
    no cep brac perle nowa dostawa albo czekac jeszcze na 5xxx
    Czyli nie masz akcji naganiaczu.
    mam i to zbyt duzo. I dlatego powala mnie glupota krola margaryny i moska
    jesli chcesz sprawdzic to moge ci wystac zlecenie sprzedazy po 6,88
    Jeśli tak to powinieneś udać się do specjalisty.
    nie ma tego komu sprzedac bo wszyscy juz wieda ze to padlina
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~Loeb [5.173.112.*]
    W punkt. Tutaj od 3 lat jest zaklinanie rzeczywistości. Czas się obudzić, wyjść nawet ze stratą i przenieść kapitał tam gdzie są perspektywy. W mojej opinii tutaj nic się nie wydarzy.
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~Mercik [5.173.13.*]
    Popieram !
    Tez sie beznadziejnie kiszę.
    Jedyny pozytyw to czytanie nawiedzonych wpisów takiego nieudacznika jak aa[31.182.226.*]
    Kto byl na Lubawie z K.M w latach 2006-2007 ? Z 2zl na 17zl :) Otóż to. Jak pisałem wcześniej p. Sobik zapewne ma głowe do interesów ale nie jest spekulantem, tutaj jest nim K.M który nie wykazyje już żadnej aktywności i absolutnie się nie dziwię mając 65 lat i ponad 100ml zł. To nie jest trudne do sprawdzenia. K.M , NN i właściciel Paravita wchodzili i wychodzili razem ze spółek. Moim zdaniem wystarczy połączyć kropki.
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~ks [91.218.218.*]
    Lentex to spółka o bardzo dobrych fundamentach i żaden negatywny wpis tego nie zmieni. Natomiast namawianie do wyjścia z niej nawet ze stratą jest moim zdaniem amoralne.
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~cep [194.36.19.*]
    ks, zgadzam się z Tobą, Lenteks jest dobrą spółką i wytrwałym da zarobić. Ja ciągle w nią inwestuję i nie zwracam uwagi na maruderów niecierpliwych.
    Jestem daleki mówienia komukolwiek co ma robić, ani do niczego nie namawiam. Fundamenty jak widać po kursie nie mają żadnego znaczenia. Zaklinajcie rzeczywistość dalej, ja idę zarabiać gdzie indziej.
    Co się im dziwisz. Im za to płacą aby namawiali.
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~ks [5.173.166.*]
    W takim razie Loeb życzę Ci powodzenia. Swoją drogą, dawno temu, miałem Amicę kupioną po 3 zł/szt. Sprzedałem ją po 5zł/szt. Zarobiłem 66%. Tak jak Ty poszedłem gdzie indziej. Potem ta Amica poszybowała w kosmos, ale już bez mnie. Drugi raz nie chcę popełnić tego błędu. Natomiast, za Lentex mam w planie córce kupić domek z ogródkiem. Jeszcze raz powodzenia.
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~miś [152.206.222.*]
    Trzeba dodać: córeczka urodziła się miesiąc temu  domek dostanie jak uzyska pełnoletność,  na część córki pryncypała nazwalam ja Oliwka, domek będzie bez pozwolenia na budowę 70 m,  szkieletowy Kostka przed domkiem z Libetu , rynny z Gamratu  żeby wszystko został w rodzinie cwaniaków
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~mario [83.238.86.*]
    dobre dobre
    wiesz jak humor poprawić
    rodzina najwazniejsza
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~re [37.109.147.*]
    my tu gadu gadu a tutaj perla zaraz na nowych minimach w ostatniej pieciolatce. Perla tylko dla bogatych ktorych stac do dokladania do interesu
    Dziękuję i wzajemnie życzę powodzenia. Pięknie jest żyć marzeniami, tyle, że rzeczywistość jest zgoła odmienna. Kosmosem od wielu lat dla ltx jest chociażby 9zl. Skupy w mojej opinii kompletnie bezsensowne.
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~ks [91.218.218.*]
    Nie wiem jak Państwo, ale pierwsze moje zakupy na Lentexie to 4 zł/szt. i moje marzenia nie mają nic z tym wspólnego. Ja gustuję zwykle w spółkach dywidendowych o mocnych fundamentach a jeśli się tyczy domków z ogródkiem to mam ich parę. Bez odbioru.
    Pytanie czy jak by zaczęli wchodzić w LTX większą kasa i kurs by jechał to przy jakiej cenie Sobik by oddał? Pytanie czy wogole by oddawał? Może by trzymał bo chce mieć a nie spekulować i zarabiać na wzroście. Tak jak LPP … tu wiadomo że główni udziałowcy nie oddadzą choćby kurs był 25tys. Oni cieszą się firmą i jej rozwojem
  • Re: Lentex a Lubawa Autor: ~miś [152.206.222.*]
    A który to wskaźnik potwierdza rozwój firmy. Od czasu gdy w ltx pojawił się wielce na panujący aktualnie wiceprezes spółka ma strategie  minimalizować. Chyba w końcu dostrzegli to „analitycy z NN” i poszli na uklad - Polowax, Libet. Tym samym prawdą jest radość  właścicieli z posiadania lentex, bo stali się przez to właścicielami Gamratu
    Nowa linia produkcyjna oraz większy zysk przy mniejszych obrotach….
    A pytanie o jakim układzie mówisz?
    Zauważ że tam gdzie Moska tam i NN…. Policz co się stanie jak Lentex umorzy swoje akcje. Znowu będą mieli 5% w udziale LTx….
    Mnie bardziej zastanawia co to za nowa linia produkcyjna ?
    Kolejna rzecz jakie firmy auto-moto obsługują? Bo na dzień dobry w LTX jak wchodzisz to jest Porsche …. Więc ? Czyżby takiego gracza mieli w swoim portfolio? Zauważ niczym się nie chwalą a zyski z roku na rok większe…. Oddali wykładziny Bonim nie pasowały do portfolio i daleszego rozwoju….
[x]
LENTEX -0,83% 7,20 2026-05-29 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.