Jeśli chodzi o perspektywy to akurat dla Cognora są bardzo dobre. Co do kursu to dla mnie niewiadoma biorąc pod uwagę zakupy akcji przez prezesa. Tylko pogratulować jaj tym co trzymają!
Widzie nie masz wyczucia bo byla możliwa realna sprzedaż za 8,48 i na tyle ustawiłem żeby część akcji sprzedać. Fakt dość długo się ślimaczy a potrzebna kasa.
Dzięki że z nami byłeś, rzeczywiście spółka wymaga cierpliwośći bo jest cykliczna a powoli mijamy dołek koniunktury, więc to moment na tankowanie paliwa i naoliwienie maszyny. Moimzdaniem za rok jako spolka bedziemy bili rekordy zysków i wtedy będzie gorąco na papierze i będzie mały free float więc wejście na większy pakiet będzie trudne. Ja dziś grzecznie dobrałem za ok 8.40
Dnia 2024-02-12 o godz. 11:10 ~OBSER napisał(a): > Właśnie słup oddał prezesowi 180 tys. akcji po 8,4 zł. Dzisiaj po sesji info o nabyciu akcji przez prezesa.
Moimzdaniem a jestem tu dlugo, to nie były zakupy Prezesa. Powtarzam jak mantrę rynek dostrzegł cognor i fundusze w tym indeksowe "musza" go miec. Wziąłem dziś ciut z tego 8.5 : )
Dnia 2024-02-12 o godz. 12:28 ~Moimzdaniem napisał(a): > Moimzdaniem a jestem tu dlugo, to nie były zakupy Prezesa. Powtarzam jak mantrę rynek dostrzegł cognor i fundusze w tym indeksowe "musza" go miec. Wziąłem dziś ciut z tego 8.5 : )
I tym sposobem udało się opchnąć Cognora po 8,50. Moja rada taka pozbywajcie się tej spółki bo jak wjedzie pakiet 5 for 55 to zaora gospodarki takie jak Polska i wjedzie recesja na 5 fajerek. Bank PKO obliczył koszty bezpośrednie na 1,25 biliona złotych. Wiecie co to oznacza