• za 3 lata autostrada A4 wraca do państwa i ma byc darmowa do 3,5t Autor: ~info [89.64.36.*]
    Wiceszef tego resortu Przemysław Koperski zwrócił uwagę, że A4 to jedna z najdroższych tras w Europie. Portal konkret24.tv24.pl zwraca uwagę, że ex aequo na pierwszym miejscu w kontekście kosztów przejazdu plasuje się tylko płatny odcinek hiszpańskiej autostrady AP-68 na trasie Saragossa-Bilbao.

- Ja jestem zwolennikiem takiego rozwiązania, żeby autostrada A4, a w perspektywie również autostrada A2 wróciły do Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad, żeby były objęte również tym bezpłatnym przejazdem samochodów do trzech i pół tony - przyznał pod koniec stycznia wiceminister infrastruktury na antenie Polskiego Radia.

Koncesja SAM na eksploatację autostrady A4 wygasa w 2027 r. Wówczas spółka będzie musiał oddać zarządzanie trasy w ręce państwa.
  • POPRZEDNI MINISTER TEŻ BYŁ ZWOLENNIKIEM I JUŻ GO NIE MA Autor: ~dr [37.225.9.*]
    ON JEST TYLKO ZWOLENNIKIEM
  • Re: POPRZEDNI MINISTER TEŻ BYŁ ZWOLENNIKIEM I JUŻ GO NIE MA Autor: ~CK [37.109.33.*]
    Nie tylko on tylko większość, która ma wpływ na to co będzie. Ja, tak jak i pis a teraz obecny rząd, tez jestem za tym pomysłem.
  • Re: nowy? Autor: ~vvv [195.205.238.*]
    Dnia 2024-02-09 o godz. 09:26 ~CK napisał(a):
    > Nie tylko on tylko większość, która ma wpływ na to co będzie. Ja, tak jak i pis a teraz obecny rząd, tez jestem za tym pomysłem.

to tylko "dr", włażący nawet w środku nocy ze swoim spamem, nie licz na dyskusję...jest tyle państw i to wysoko cywilizowanych, jak USA, GB, czy RFN gdzie nie ma płatnych autostrad albo są nieliczne i raczej żaden polityk stamtąd nie zaproponowałby takiego rozwiązania na większą skalę, w innych krajach ludzie przegapili sprawę i przywykli do płacenia...
[x]
STALEXP 0,88% 2,87 2025-09-29 09:40:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.