No nie wiem. Ja nie liczę zysku księgowego z okazyjnego nabycia czeskich spółek i wtedy realnego zysku będzie 120-150 mln. Z czego 60 to wsparcie Państwa... ale moimzdaniem Stalowy może mieć rację i zobaczymy 50gr dywidendy.
Do tej pory glownie zakupy Prezesa windowaly kurs .Z czasem coraz wiecej inwestorow zacznie sie interesowac kursem , bo 2024 ma przyniesc wzrost dochodow a od 2025 po zakonczeniu inwestycji w nowa walcownie moce przerobowe znacznie sie zwieksza co bedzie mialo wplyw na wiekszy zysk .Tym bardziej , ze inwestycje w sprzet i najnowsze metody produkcji zmniejsza jednoczesnie jednostkowe koszty produkcji .To musi znalezc odzwierciedlenie w cenie akcji .Uwazam , ze 10zl przekroczymy jeszcze w lutym tego roku .Przeciez trzeba inwestowac poki tanio a nie jak wszyscy sie zorientuja , ze to super interes .
Yes and no. Dzisiaj fundusze oprócz prezesa też musiały równoważyć portfele i jeszcze chwilę to potrwa. A że spółka jest atrakcyjna może ktoś łyknie więcej…ale fakt że tanio już było…
No tak Fundy teraz rownowaza portfele a prezes skorzystal I bral I wywalali wczesniej... Jest podwyzszenie kredytu na zakald w Siemierowicach, mam wrazenie cognorek rusza ...