• SOLINO umowa zmieniona zysk o 1 mln zł mniejszy i 83 dni dłużej robot Autor: ~ce [185.119.209.*]
    SOLINO umowa zmieniona zysk o 1 mln zł mniejszy i 83 dni dłużej roboty super tylko płakać
  • Re: SOLINO umowa zmieniona Autor: ~Qbq [89.151.36.*]
    paja-ce-ku
    jeśli umiesz czytać to nie zysk tylko przychód
    i cmpr nic nie stracił tylko zyskał w oczach inwestora ... dlaczego bo zastosował optymalizację ... i być moze na tym jeszcze wiecej zyskał niż liczył pierwotnie
    no ale nasz ce wie wię-ce-j

Ps. JA wiem że jak chodzisz do pracy to masz wynagrodzenie i to twoj zysk, ale w działalności wynagrodzenie to nie zysk :)
  • Re: SOLINO umowa zmieniona Autor: ~KrólArtur [89.69.165.*]
    Dnia 2024-02-08 o godz. 10:11 ~Qbq napisał(a):

> i cmpr nic nie stracił tylko zyskał w oczach inwestora ... dlaczego bo zastosował optymalizację ... i być moze na tym jeszcze wiecej zyskał niż liczył pierwotnie

Zyskał i to pewnie stąd dzisiaj takie wybicie.

• Re: SOLINO umowa zmieniona Autor: ~geolog [5.173.70.*]
    Czyli można zrobić szefowi dobrze ale on nie zapłacił bo nie było tego w umowie. Nadgorliwość …, lub d…,
  • nie zejdę do poziomu imdecyla Autor: ~ce [185.119.209.*]
    Dnia 2024-02-08 o godz. 10:11 ~Qbq napisał(a):
    > paja-ce-ku
    > jeśli umiesz czytać to nie zysk tylko przychód
    > i cmpr nic nie stracił tylko zyskał w oczach inwestora ... dlaczego bo zastosował optymalizację ... i być moze na tym jeszcze wiecej zyskał niż liczył pierwotnie
    > no ale nasz ce wie wię-ce-j
    >
    > Ps. JA wiem że jak chodzisz do pracy to masz wynagrodzenie i to twoj zysk, ale w działalności wynagrodzenie to nie zysk :)

primo :
    1. kontrakt 153 mln zł
    2. koszty compremum budowy np. wyniosa 150 mln zł
    3. zysk compremum wyniesie 3 mln zł tj 153-150_3

sekundo
    1. jeśli przychody spadną o 1 mln zł to będą wynosiy 152 mln zł tj. 153-1=152
    2. przychody spadły do 152 mln zł
    2. koszty wyniosą 150mln zl
    3. zysk spadnie do 2 mln zl tj. 153-150-1 mln zl= 2 mln zl zysku
    wniosek małpa by do tego doszła że zysk spadnie o 1 mln zl ale lemingi tego n ie wiedzą bo ubecja z po zlikwidowała im szkolnitwo bo szparagi nie trzeba liczyć tylko zbierać

• Re: nie zejdę do poziomu imdecyla Autor: ~Qbq [89.151.36.*]
    PRIMO
    z oświadczenia COMPR z dziś wynika jasno, że wynagrodzenie, czyli przychód spadnie o 1mln

SECUNDO
    nie ma tam nic napisane o zysku i kosztach budowy

TERTIO
    nic więcej nie napisano, poza faktem że zmiana wynagrodzenia wynika ze zmian/zaproponowanych oszczędności
    zatem nie wynika z tego wprost co te oszczędności wniosły do kosztów oraz zysków
    (osobiście zakałdam że skoro są oszczędności to COMPR też coś z tego wyrwał, bo tak to działa)

zatem drogi ce (może małpo, może imbecylu) pamietaj że matematyka to nie ekonomia, choć to też cyfry,
    i jeszcze jedno czytać ze zrozumieniem i analizować trzeba potrafić ;)

No ale popisz sobie tym swoim bełkotem ... bo to opanowałeś do perfekcji (ale o dziwo tak sie zagotowałeś że pisząc soją wypowiedź zapomniałeś o bełkocie sic... musiało cie to mocno zirytować ;) )
    proponuje żebyś:
    a) poszedł do pracy do tych szparagów (tam dostaniesz wynagrodzenie - pamietaj to twoj zysk)
    b) nie wieszał psów na szkolnictwo, bo wydaje sie,że nie chciało ci się uczyć lub uczyłeś się nie tam gdzie trzeba

Ps. ubecji i lemingów w to nie mieszaj, nie ma takiej potrzeby
  • Re: nie zejdę do poziomu imdecyla Autor: ~DanielO [78.30.99.*]
    Nie ma tam nic napisane o zysku bo tam nie ma zysku.
  • Re: nie zejdę do poziomu imdecyla Autor: ~Qbq [83.21.47.*]
    Danielu ... głęboka myśl, dobrze że siedzę bo bym się przewrocil
  • Re: nie zejdę do poziomu imdecyla Autor: ~DanielO [78.30.99.*]
    Za co siedzisz? Robiłeś jakieś wałki razem z mecenasem?
    Siedzę misiu na fotelu czytając glebie twych przemyslen.
    Znasz się na walkach skoro o nich piszesz?
  • Re: nie zejdę do poziomu imdecyla Autor: ~DanielO [5.173.208.*]
    Mistrz Szymański mnie nauczył ale powiedział mi, że ma bardziej pojętnego ucznia Qbusiu. I nie nazywaj pryczy fotelem.
    No i wiemy już kto z kim i jakie powiązania i skąd brane nauki.
    Ucz się misiu dalej ale na początek prostych prac które cię nie przerastaja :)
[x]
COMPREMUM -0,85% 0,93 2025-10-15 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.