• sprzedaz everdream Autor: ~Inwestor [84.17.46.*]
    przykładowy kurs akcji Varsav pojawi się wkrótce.

liczby te przedstawiają sprzedaż wyłącznie na platformie Steam.
    prawdopodobnie przekroczyliśmy już 150 tys.

https://gamalytic.com/game/1403650?utm_source=SteamDB
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Inwestor [84.17.46.*]
    150000×20 dolarów = 3 miliony dolarów. Koszt gry to 1 milion złotych, więc zysk 11 milionów. varsav otrzymuje 25% zysku. varsav ma 55% akcji w Mooneaters.
    varsav zarobi w IV kwartale 2023 roku 2,75 mln zł na samym everdream Valley.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Varsav [185.246.208.*]
    tak, szacuję, że sprzedaż będzie jeszcze większa. Są zajęci barkourem. Dlatego potrzebują zewnętrznego partnera do Bee Simulator 2 i unlimited edition. Pieniądze napływają. Tutaj cena akcji będzie szybko rosnąć.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~sandal [89.64.42.*]
    Zgodnie z raportem Raport bieżący nr 19/2023 w okresie 2,5 miesiąca od wydania gry zostało sprzedanych
    Ilość sprzedanych sztuk netto: 60.050
    Sprzedaż według platform:
    1. Steam - 31,97%
    2. Nintendo Switch - 49,67%
    3. PlayStation 4/5 - 17,61%
    Średnia cena sprzedanej sztuki: 21,09 USD

Jakim cudem w kwartale 4 miałoby się sprzedać 150k sztuk jak w najgorętszym okresie zaraz po wydaniu gry sprzedało się tylko 60k. W dodatku w 4 kwartale gra sprzedawała się głównie na promocjach więc nie można liczyć 20$ za sztukę.
    Sam mam duży pakiet akcji kupiony grubo powyżej 2PLN, uważam że kiedyś te pieniądze odzyskam ale to co tutaj wypisujesz to najzwyklejsze naciągactwo. Nawet strona którą podałeś gamalytic twierdzi, że na steam sprzedało się ok. 25k licząc ze to 32% jak z tabeli powyżej to maksymalnie sumarycznie sprzedało się 75k sztuk od daty wydania. 4kw to kilka tysięcy sprzedanych sztuk a nie 150k.
    to moje szacunki. Ty myślisz inaczej. Za tydzień będziemy mieli raport. Zobaczmy, jakie są fakty. Wiem, że napływa dużo pieniędzy.
    nie lekceważ tej platformy, dużo się tu sprzedaje, prawdopodobnie więcej niż na Steamie.

https://www.humblebundle.com/store/everdream-valley?hmb_source=search_bar
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~dejmiedudki [163.116.189.*]
    Hej już Ci powiem, wystarczą urojenia i nieograniczona wyobraźnia. Tak wygląda te forum, każdy może tu napisać swój wysryw i kłócić się, że ma rację. Chłop sobie policzył 150k na samym steamie, i to jest jego zdanie, za tydzień pojawi się raport który to zweryfikuje, a chłop na forum już nie pojawi się przez następne 2 miesiące bo przestrzelił rachunki po 400%. Za 2 miesiące będzie znowu naganiał, bo musi jakoś sprzedać swoje akcje kupione po 2 zł za oszczędności rodzinne - inaczej żona go zostawi. Tak to wygląda. Czy mam racje? nie wiem, to tylko mój wysryw.
    Oszacowałem sprzedaż dla wszystkich platform.

w tym Nintendo Xbox PlayStation Epic Games, humble wtyczka plug in digital itp.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Realistabis [185.56.211.*]
    Nie można wykluczyć,że raporty z 2023-12-05 i 2024-02-07 mają jedynie przykryć słabe wyniki za IV kw.2023r.
    Choć raporty są optymistyczne,to dotyczą czasu przyszłego a z przyszłością różnie bywa.
    Zobaczymy,bo twarde dane bilansowe pokażą kondycję finansową spółki.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Tamass [37.47.184.*]
    Ze sraczką goń do kibla, nie wypróżniaj się na forum.
    Mówię, że do 31 grudnia 2023 roku sprzedano 150 000 sztuk everdream.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Barkour [194.39.126.*]
    Zgadza się. Everdream Valley sprzedaje się znacznie lepiej na Nintendo, szacuje się, że jest 4 razy wyższa niż na Steamie.
    Kto to szacuje?
    Ja nie mam średnio 2 zł. Mam dużo poniżej 1 zł. A akcji mam dużo. Poniżej 5 zł nie zamierzam sprzedawać. To proste. Pewnie jesteś trollem, który wciąż ma nadzieję kupić tanio. Więc jeśli nadal masz szczęście, możesz uzbierać kilka akcji, ale dużych liczb już nie kupisz
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~turbo_riziko [79.185.97.*]
    nie wiem ktory z was ma racje ale tak na rozluznienie dyskusji ciekawe spostrzezenie, ktore mi sie rzucilo w oczy :

the invincible aktualni gracze 20 / top sellers 1903 kosz prod 17 mln

everdream valley aktualni gracze 20 / top sellers 1186 koszt prod 1 mln

;)

Wreszcie ktoś, kto patrzy dalej. Wygląda to po prostu bardzo dobrze. Niedługo pojawi się tryb multiplayer i coop. Wtedy sprzedaż będzie bardzo wysoka.
    NIe nie przyjacielu, nie chce nic kupić. Co masz na myśli przez "kupienie tanio" skoro to lata w okolicach 60 groszy od tygodni :D Naprawdę nie chce nic kupić. Ale siedze na tym forum jakieś 6-7 lat. I naganiacze na kupno bo "Szacuje 30 milionów sprzedaży" denerwują mnie dokładnie tak samo, jak naganiacze w drugą stronę. Dla Ciebie jestem trollem, ale spotkajmy się to proszę za tydzień i zobaczymy kto trollem był :)
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~turbo_riziko [79.185.97.*]
    mnie natomiast bardziej od wynikow sprzedazy ciekawi jak im sie uda zrealizowac glownego bohatera w projekcie Chase. Troche dofinansowania na to poszlo z tego co pamietam :)
    W Espi szacują sprzedaż na 6 milionów.

więc gra będzie kosztować ponad 10 milionów złotych, mają na to pieniądze, w tym dużą część ze sprzedaży Bee Simulator i everdream Valley.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~KopiecKreta [5.173.208.*]
    A jak widzicie arkusz sprzedaży akcji? Dużo ich nie ma.Jedziemy w bocznym torze.
    jeśli sprzedaż everdream Valley do 31 grudnia 2023 wyniesie 150 tys., cena będzie wyższa o 100%.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~KopiecKreta [84.10.207.*]
    Mamy 91tys szt. Czyli ok 1/3 mniej.
    Jak wynika z raportu, rzeczywiste wyniki sprzedaży everdream Valley są wyższe.

Untold Tales otrzymuje dane dotyczące sprzedaży z platform z dużym opóźnieniem, Unold Tales potrzebuje czasu, aby obliczyć, co i dopiero wtedy przekazuje je Varsav Games.

będzie informacja o faktycznych wynikach sprzedaży lub zostaną one uwzględnione w następnym raporcie.
    to stanie się za 1 sesję.z każdym kolejnym espi i następnymi będzie jeszcze wyżej.Nie zdziw się jeśli w tym roku stawka wyniesie 5 zł.
    W jedną sesję,to spadnie poniżej 0,58.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~KopiecKreta [84.10.207.*]
    To wal
    "2024-02-08 14:30"
    Przychody w IV kw.2023r., mniejsze o 82000zł niż w analogicznym IV kw.2022r.
    Reszta pozycji w dół,to kreatywna księgowość.
    Jarajcie się dalej wzrostem na 5zł.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Asd [89.64.22.*]
    no ladnie jestes odklejony :D
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~KopiecKreta [5.173.206.*]
    Jak zły raport, to zlecenie sprzedaży i gotowe. Po co się męczyć.
    Po Świętach rozpoczniemy realizację ruchu podanego 8 lutego.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~dwadwa [89.151.47.*]
    Qubic poinformował w raporcie, że Everdream sprzedało się w łącznie 80tys kopii
    Także panie inwestor, kulą w płot żeś strzelił xD
    xD
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~123123 [91.192.3.*]
    Gra została bardzo ciepło przyjęta przez community oraz zyskała szerokie zasięgi w social mediach. Do dnia sporządzenia niniejszego raportu sprzedaż gry osiągnęła 80.000 kopii po średniej cenie około 20 USD.
    Kulą w płot-mówisz panie forumowicz.
    A słowo stało się faktem i 0,58 zamieszkało na wykresie.
    A już myślałem,że byłem w lutym odklejony,jak ktoś był uprzejmy napisać.
    Mam ubaw z Waszego życzeniowego myślenia.
    Wspomniałem wyżej,czym mogą być optymistyczne raporty,łącznie z ostatnim.
    Spadek poniżej konsoli może świadczyć,że inwestorzy traktują te raporty w kategorii bajek z mchu i paproci.
    Przypuszczam,że prędzej czy później,pojawią się zlecenia sprzedaży z limitem aktywacji,których na razie w arkuszu nie widać.
    A,że spółka niepłynna,to może być lawina.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Kopieckreta [94.254.128.*]
    41 szt obrót. Ja bym robił gry o chorobach psychicznych i horrory w świecie nieprzyjaznych zwierząt.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Kopieckreta [94.254.128.*]
    I takie niepłynne są najlepsze.
    Żarty się kończą,jeszcze w tym tygodniu zejdzie poniżej 0,57.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~KopiecKreta [94.254.128.*]
    Wszystko się kończy...
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Ile [31.0.72.*]
    Ile jeszcze zostało wam do zebrania? A raczej do żebrania?
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~KopiecKreta [94.254.128.*]
    Tu dramę się odwala za 5 groszy różnicy na kursie. Już tu na zawał można zejść od tego bujania na wykresie. Zacytuję klasyka: Jesteśmy zgubieni.
  • Re: sprzedaz everdream Autor: ~Grzegorz [84.17.55.*]
    Proszę o aktualizację
[x]
VARSAV -0,20% 0,49 2025-10-30 10:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.