150000×20 dolarów = 3 miliony dolarów. Koszt gry to 1 milion złotych, więc zysk 11 milionów. varsav otrzymuje 25% zysku. varsav ma 55% akcji w Mooneaters.
varsav zarobi w IV kwartale 2023 roku 2,75 mln zł na samym everdream Valley.
tak, szacuję, że sprzedaż będzie jeszcze większa. Są zajęci barkourem. Dlatego potrzebują zewnętrznego partnera do Bee Simulator 2 i unlimited edition. Pieniądze napływają. Tutaj cena akcji będzie szybko rosnąć.
Zgodnie z raportem Raport bieżący nr 19/2023 w okresie 2,5 miesiąca od wydania gry zostało sprzedanych Ilość sprzedanych sztuk netto: 60.050 Sprzedaż według platform: 1. Steam - 31,97% 2. Nintendo Switch - 49,67% 3. PlayStation 4/5 - 17,61% Średnia cena sprzedanej sztuki: 21,09 USD
Jakim cudem w kwartale 4 miałoby się sprzedać 150k sztuk jak w najgorętszym okresie zaraz po wydaniu gry sprzedało się tylko 60k. W dodatku w 4 kwartale gra sprzedawała się głównie na promocjach więc nie można liczyć 20$ za sztukę. Sam mam duży pakiet akcji kupiony grubo powyżej 2PLN, uważam że kiedyś te pieniądze odzyskam ale to co tutaj wypisujesz to najzwyklejsze naciągactwo. Nawet strona którą podałeś gamalytic twierdzi, że na steam sprzedało się ok. 25k licząc ze to 32% jak z tabeli powyżej to maksymalnie sumarycznie sprzedało się 75k sztuk od daty wydania. 4kw to kilka tysięcy sprzedanych sztuk a nie 150k.
Hej już Ci powiem, wystarczą urojenia i nieograniczona wyobraźnia. Tak wygląda te forum, każdy może tu napisać swój wysryw i kłócić się, że ma rację. Chłop sobie policzył 150k na samym steamie, i to jest jego zdanie, za tydzień pojawi się raport który to zweryfikuje, a chłop na forum już nie pojawi się przez następne 2 miesiące bo przestrzelił rachunki po 400%. Za 2 miesiące będzie znowu naganiał, bo musi jakoś sprzedać swoje akcje kupione po 2 zł za oszczędności rodzinne - inaczej żona go zostawi. Tak to wygląda. Czy mam racje? nie wiem, to tylko mój wysryw.
Nie można wykluczyć,że raporty z 2023-12-05 i 2024-02-07 mają jedynie przykryć słabe wyniki za IV kw.2023r. Choć raporty są optymistyczne,to dotyczą czasu przyszłego a z przyszłością różnie bywa. Zobaczymy,bo twarde dane bilansowe pokażą kondycję finansową spółki.
Ja nie mam średnio 2 zł. Mam dużo poniżej 1 zł. A akcji mam dużo. Poniżej 5 zł nie zamierzam sprzedawać. To proste. Pewnie jesteś trollem, który wciąż ma nadzieję kupić tanio. Więc jeśli nadal masz szczęście, możesz uzbierać kilka akcji, ale dużych liczb już nie kupisz
NIe nie przyjacielu, nie chce nic kupić. Co masz na myśli przez "kupienie tanio" skoro to lata w okolicach 60 groszy od tygodni :D Naprawdę nie chce nic kupić. Ale siedze na tym forum jakieś 6-7 lat. I naganiacze na kupno bo "Szacuje 30 milionów sprzedaży" denerwują mnie dokładnie tak samo, jak naganiacze w drugą stronę. Dla Ciebie jestem trollem, ale spotkajmy się to proszę za tydzień i zobaczymy kto trollem był :)
mnie natomiast bardziej od wynikow sprzedazy ciekawi jak im sie uda zrealizowac glownego bohatera w projekcie Chase. Troche dofinansowania na to poszlo z tego co pamietam :)
Jak wynika z raportu, rzeczywiste wyniki sprzedaży everdream Valley są wyższe.
Untold Tales otrzymuje dane dotyczące sprzedaży z platform z dużym opóźnieniem, Unold Tales potrzebuje czasu, aby obliczyć, co i dopiero wtedy przekazuje je Varsav Games.
będzie informacja o faktycznych wynikach sprzedaży lub zostaną one uwzględnione w następnym raporcie.
"2024-02-08 14:30" Przychody w IV kw.2023r., mniejsze o 82000zł niż w analogicznym IV kw.2022r. Reszta pozycji w dół,to kreatywna księgowość. Jarajcie się dalej wzrostem na 5zł.
Gra została bardzo ciepło przyjęta przez community oraz zyskała szerokie zasięgi w social mediach. Do dnia sporządzenia niniejszego raportu sprzedaż gry osiągnęła 80.000 kopii po średniej cenie około 20 USD.
Kulą w płot-mówisz panie forumowicz. A słowo stało się faktem i 0,58 zamieszkało na wykresie. A już myślałem,że byłem w lutym odklejony,jak ktoś był uprzejmy napisać. Mam ubaw z Waszego życzeniowego myślenia. Wspomniałem wyżej,czym mogą być optymistyczne raporty,łącznie z ostatnim. Spadek poniżej konsoli może świadczyć,że inwestorzy traktują te raporty w kategorii bajek z mchu i paproci. Przypuszczam,że prędzej czy później,pojawią się zlecenia sprzedaży z limitem aktywacji,których na razie w arkuszu nie widać. A,że spółka niepłynna,to może być lawina.