• 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~reh [109.206.223.*]
    jw , zapraszam do dyskusji
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~Erj007 [31.61.187.*]
    Prędzej piekło zamarznie :)
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~Bajor [83.59.34.*]
    Po lewej ponad 10k akcji na kupnie, moze cos ruszy
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~Aaa [188.146.248.*]
    A w tej firmie to ktoś żyje jeszcze? Ja wiem,że zajęci produkcją gier, ale jednak fajnie byłoby raz na ruski rok usłyszeć że coś idzie do przodu...albo że nie idzie
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~Erj007 [31.61.176.*]
    Hahahahahahahaha dokładnie, śmieszna firemka bez polityki informacyjnej i tyle. Same raporty umieją wypuszczać w nich też nie do końca doczytasz konkretów. Smiechawa
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~buxnik [83.27.205.*]
    HAha, ale jesteście żałośni

https://cherrypickgames.com/pl/2024/01/25/cherrypick-games-skupi-sie-na-multiplatformowych-grach-premium/
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~Erj007 [31.61.185.*]
    Dla mnie konkret to

1. Mamy około 75% ukończenia gry dla nine66
    2. Druga gra ukończona na około 40%.

Pierwsza przewidywana data premiery wrzesień 24 druga grudzień 24.

A, nie banialuki o strategii że może zawrzemy umowy a może nie, że może będzie potrzebne finansowanie a może nie. Tak to ja nawet z dzieckiem nie rozmawiam gdy prosi o cukierka
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~Irek [194.26.213.*]
    Startujemy na 20 zeta
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~gracz [83.24.11.*]
    A ja to widzę tak. Pomijając wszelkie wyzłośliwiania się związane z niskim kursem, moim zdaniem sytuacja wygląda następująco:

1/ wszystkie dostępne dane wskazują na to, że obecny niski kurs akcji nie ma związku z sytuacją fundamentalną spółki, ale jest konsekwencją typowych dla Newconnect problemów (niska płynność), które występują, gdy ktoś chce z jakichś powodów sprzedać większa ilość akcji.

2/ abstrahując od polityki informacyjnej, która na pewno mogłaby się poprawić, sytuacja fundamentalna spółki i jej perspektywy wyglądają dobrze. Cherrypick przynosi stabilne zyski, praktycznie nie ma długów, jest płynna i zyskowna. Obecne wskaźniki C/Z ok. 5,5, C/WK ok1,1 są bardzo niskie zwłaszcza jeśli porównać je z branżą gamingową.

3/ od ok. 2-3 miesięcy wygląd wykresu i przebieg nowowań wskazuje na trwający proces akumulacji, który zwykle poprzedza impuls wzrostowy. Nie wiem oczywiście kiedy to nastąpi, ale moim zdaniem najbardziej prawdopodobny scenariusz na najbliższy czas to wybicie w górę ponad opór na poziomie 15-15,5 zł i potem jak najbardziej możliwe jest szybkie dojscie w okolice 18-20zł. A to powinien być tylko pierwszy etap wzrostów, bo potem mielibyśmy już drogę otwarta do rozwinięcia ruchu znacznie wyżej.

Podsumowaując - moim zdaniem teza o bliskim wzroście kursu ma poparcie zarówno fundamentalne, jak i techniczne. Nie wiem, czy się zrealizuje, bo tego nigdy nie wiadomo, ale taka teza ma swoje podstawy. W przeciwieńświe to złośliwych komentarzy często się tu pojawiających, które tak naprawdę nie są poparte żadnymi racjonalnymi przesłankami. No chyba że ktoś wskaże mi tu przesłanki, dla których stabilna zyskowna spółka o bardzo atrakcyjnych wskaźnikach i pozytywnym obrazie technicznym miałaby jednak wrócić do trendu spadkowego, a nie zacząć odwracanie tego trendu?
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~reh [109.206.213.*]
    masz rację , kurs został zaniżony przez człowieka który wychodził ze stratą ... czyt zrozum
  • Re: 20zł przed raportem za 2023 ? Autor: ~Mir [31.60.69.*]
    Myśle że lekko bedzie i to wiecej Firma ma zyski i fundamenty stabilne brak długów do tego niski Free Float ile można zaniżać w końcu wystrzeli
[x]
CHERRY -15,32% 0,42 2026-05-27 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.