• Witam wszystkich, + 25 procent od mojego wpisu Autor: ~PapaM [89.74.232.*]
    Tutaj było 2 zł na debiucie, i to bez umów które spółka zaraportowała później. Ludzie rzucili się na akcje bo branża jest na topie. Główni akcjonariusze włożyli tu teraz własne środki, a to że paru wystraszonych sprzedawało po 50 gr to ich sprawa i ich pieniądze. Główni akcjonariusze dokapitalizowali spółkę i będą realizować podpisane umowy. Ja nie oddaje moich akcji ze stratą, te akcje ruszą jak spółka dostarczy pierwszą partię sprzętu. Jestem 15 lat na GPW.
  • Re: Witam wszystkich,zapraszam na ReadGene Autor: ~psychiatra [5.173.196.*]
    Chyba oślepłeś naganiaczu. Ja widzę tutaj spory minus.
    Pisaleś na wątku ReadGene o Olympie i tak znowu ktoś wtopił. Jak tam 30 zł na RDG?

Tutaj jest lepiej? Było 1.387 zł a jest?
    https://stooq.pl/q/?s=oly&c=1y&t=l&a=lg&b=0

• Re: Witam wszystkich,zapraszam na ReadGene Autor: ~psychiatra [94.254.225.*]
    A ja widzę około -8 %. Mamy róże notowania?
  • Re: Witam wszystkich,zapraszam na ReadGene Autor: ~Syph [46.204.105.*]
    @papam no wreszcie jest większy wolumen, 20k+ przez 2godz to jest już coś. Półtorej bańki w plecy w raporcie i notowania -12% to drobiazg. Cieszysz się? Będziesz dalej zaklinał rzeczywistość?
  • Re: Witam wszystkich,zapraszam na ReadGene Autor: ~PapaM [89.74.132.*]
    Raport jest lepszy niż się spodziewałem, już tłumaczę dlaczego :
    - wzrosła sprzedaż r/r ( o kilkadziesiąt procent)
    - 1,1 mln zł spółka posiada w zapasach ( towary i produkty)
    - 1, 8 mln zł to należności na które czeka za wykonane usługi i produkty ( wszystkie z terminem płatności poniżej 12 miesięcy)
    - produkcja ruszyła, sprzedaż wzrasta skokowo, jesteśmy na początku realizacji trzyletnich umów z sieciami fitness ( Extreme Fitness i in.)
    - strata jest na papierze, jako pozycja bilansu. Dodaj do bilansu wartość zapasów i należności dla spółki ( łącznie ~ 3 mln zł ) i straty nie ma.
    Ja to właśnie tak widzę, reasumując - dajcie tej spółce pracować a nie pożałujemy.
  • Re: Witam wszystkich,zapraszam na ReadGene Autor: ~psychiatra [5.173.22.*]
    Dnia 2024-02-14 o godz. 11:31 ~PapaM napisał(a):
    > Raport jest lepszy niż się spodziewałem, już tłumaczę dlaczego :
    > > - wzrosła sprzedaż r/r ( o kilkadziesiąt procent)
    > > - 1,1 mln zł spółka posiada w zapasach ( towary i produkty)
    > > - 1, 8 mln zł to należności na które czeka za wykonane usługi i produkty ( wszystkie z terminem płatności poniżej 12 miesięcy)
    > > - produkcja ruszyła, sprzedaż wzrasta skokowo, jesteśmy na początku realizacji trzyletnich umów z sieciami fitness ( Extreme Fitness i in.)
    > > - strata jest na papierze, jako pozycja bilansu. Dodaj do bilansu wartość zapasów i należności dla spółki ( łącznie ~ 3 mln zł ) i straty nie ma.
    > > Ja to właśnie tak widzę, reasumując - dajcie tej spółce pracować a nie pożałujemy.

Buhaha. Znalazłeś nowych naiwnych? Nikt nie da wam tyle ile wielonikowy papa obieca. Na RDG obiecywał złote góry a kurs jest tam gdzie widać po wcześniejszy rozdaniu ubranek w grudniu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.26.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Witam wszystkich, + 25 procent od mojego wpisu Autor: ~Jarek [91.225.179.*]
    Tak działa rynek. Na debiucie wszyscy kupują jak szaleni. Później jeżeli o spółce nie mówi się wiele w mediach zostaje zapomniana. Dodatkowa emisja zaszkodziła. Nie warto robić dodatkowej emisji niedługo po debiucie. Poza tym dodatkowe emisje są OK jeżeli nie powodują rozwodnienia początkowej kapitalizacji spółki w tak dużym stopniu. Wolumeny obrotu są na chwię obecną tak niskie że aż strach dotykać. Fajnie że sprzedaż wzrosła ale myślę że musi wzrosnąć zdecydowanie bardziej abyśmy zobaczyli ciekawą akcje cenową. Branża fitnes ciekawa ale raczej dla klubów które mogą skalować biznes. Dla producentów sprzętu raczej trudny kawałek chleba.
  • Re: Witam wszystkich, + 25 procent od mojego wpisu Autor: ~psychiatra [5.173.198.*]
    To nie masz się czym chwalić. Fundusze już tutaj wchodzą przy obrocie około 800 zł?
    Widziałem, że na RDG pojawił się nowy nick "profesor" tyle tylko, że ip jest identyczne z innymi nicka generale,buddo, spokojny, długilong z piwnicypodbaranami. Szyjesz tutaj ubranka dla innych?
  • Re: Witam wszystkich, + 25 procent od mojego wpisu Autor: ~Janek [5.172.255.*]
    Benefit plus 40% od Grudnia 2023.
    Chyba wszyscy już wiedzą to zarząd OLY wyrzucał papier w rynek od Sierpnia 2023.
  • Re: Witam wszystkich, - 27 % procent od mojego wpisu wielonikowca Autor: ~psychiatra [5.173.208.*]
    Dnia 2024-03-24 o godz. 19:50 ~Janek napisał(a):
    > Benefit plus 40% od Grudnia 2023.

-27 %. Ładnie was wielonikowiec z ReadGene nagonił. a miało być tak pięknie.
  • Re: Witam wszystkich, - 35 % procent od mojego wpisu wielonikowca Autor: ~psychiatra [5.173.19.*]
    Już ponad 35 %. Brawo Analizator wielonikowiec. Wpadnij na wątek ReadGene. Czekamy z niecierpliowością na raport roczny spółki.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~psychiatra [5.173.188.*]
    - 45 %. Akcje XTB sprzedane po 42 zł. Gdzie jesteś wielonikowcu?
[x]
OLYMP -2,10% 0,23 2025-11-10 15:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.