Narazie miś ma pierwszy opór złamać 2340 na indexie tak czy owak powinni w tym tygodniu na oko jeszcze jedna próbę przebicia 2400 zrobić a teraz jakąś korekta dla zasiania niepewności
Tylko na razie mi się wydaje że grubas dopuszcza spadek aby schłodzić wskaźniki wykupienia, wyrysować mikro korektę. Dlatego kluczowa wydaje się ta walka w przedziale 2380-2400, a na razie nawet nie podjęli próby.
Trend rosnący jest i nie ma co z tym dyskutować. Natomiast martwi mnie to że on jest oparty wyłącznie na bankach i jest to "hossa bankowa". Inne spółki czemuś nie dołączają, więc albo dołączą i popchną wózek wyżej albo doczekamy się realizacji zysków na bankach.
Cześć i czołem :-) Wilku pytałeś o moje L. Wyjeżdżając na ferie ustawiłem sobie zlecenie na 2350 i jakoś mi się odziwo zrealizowało :-) Jestem BP. Przymierzam się do S, ale nie tu i nie teraz. Tak RSI dzienny bym widział na poziomie 71-72-wtedy zagram sobie S. Może jutro-się zobaczy. Powodzenia!
Wydaje mi się że trzeba patrzeć na cenę zamknięcia aby właściwie ocenić zachowanie rynku. Jakoś postraszyli maksem i nie poszli za ciosem. A można było niedużym kosztem wejść jeszcze wyżej. Może to dla Benitora robili ten wyciąg. Zostawią na wykresie spadającą gwiazdę?
Co będzie jak bazowe zaczną spadać?
EUR/USD zaczyna blokować możliwość ruchu w górę giełdy, stąd nasz USD zrobił się 4,04. Więc jesteśmy w kropce, a skoro nie ma wzrostu może przyjść rozczarowanie.
Ravcio, Mam nadzieję, że masz rację. Na razie trzymam pozycję, Chociaż jak zobaczyłem 2395, miałem chęć chociaż skrócić pozycję. Nie zrobiłem tego i trochę żałuję. Pozostało mi liczyć na to, że Dyrygent wie co robi. Nie postawił dzisiaj TP a jedynie ewentualny obrót na 2353. Byłoby trochę szkoda.
Większość tu jest chyba na tyle długo grywa FW że chyba wie jakie jest ryzyko i czym kiedyś taka zwyżka może się skończyć. Może nie dziś jutro ale za tydzień , dwa.
Psychologiczny podwójny zadziałał jak należy, zeszło się z RSI dziennym w okolicy 72. Czy koniec wzrostów można odhaczyć? Chyba strona z S będzie teraz przeważać to momentu przegięcia oczywiście :-)
Hm.... Benitor po stronie S.... Ja sporo wyżej otworzyłem S choć już raz na zejściu zamknąłem by otworzyć potem 3 pkt niżej. Jadę bardzo czujnie za ruchem krótki SL albo wcześniej zamknę z ręki.