• Zabawa się kończy Autor: ~John_Anthony [185.157.14.*]
    Kto rozumny wie co się właśnie dzieje i dlaczego. Późna akumulacja. Kto nie zdąży ten trąba.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~SędziaLaguna [5.173.127.*]
    Panie John, ja miałem podobną sytuację na Columbusie jak wsiadałem między 2-3, a potem był płacz tych co brali jak Reksio szynkę powyżej 50 złociszy. Ten mundry lud nie pojmuje prostej rzeczy, że kupuje się na początku dobrej przyszłości a sprzedaje na górce jak wychodzą znakomite fakty, tak jak swego MRC czy Bumech przy cenie ARA za 400 USD. No, ale każdy ma swój móżdżek i niech sam decyduje. Dla mnie Polman to złoty kąsek dla Mobruku, ale czy tak będzie ????
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~młody [83.8.229.*]
    Brać powtarzam brać a będzie radość z inwestycji.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~Serek [5.173.57.*]
    Jutro będzie ciekawa sesja. Czekam z niecierpliwością.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~Golas [37.47.87.*]
    No to to już dziś sobie kupili kolejny pakiecik :) co za mądry inteligentny inwestor sprzedaje w tych cenach hm….
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~PrezesGrunspan [94.254.235.*]
    Ten mądry Inwestor, nazywa się Słup w nomenklaturze kasyna i skupił wcześniej po 53 od słabych rączek i teraz był dogadany na zrzut z Zarządem w tej cenie. Dzięki temu zaniżył kurs, aby psychicznie maltretować leszczy do oddawania papieru. Ot taka technika w kasynie. No, ale jak ktoś tego nie wie to może i odda, a jak ktoś wie i jest mądry a chce mieć papier to go zastawi z lewej.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~Czarodziej [185.70.180.*]
    Nadmienię, że trzeci dzień z rzędu się ta sprawa dzieje. To oczywiście może być czysty przypadek natomiast może też nie być jak się dalej będzie to powtarzało a przecież ktoś mógłby chcieć te transakcje prześwietlić.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~PISZPANJAN [83.21.146.*]
    co się dzieje chłopie chyba w twojej głowie nie przy tych obrotach co za ludzie obroty warzywniak a oni spekula
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~The_Joker [89.64.55.*]
    Czy ten słup jest teraz z nami w pokoju? Niektórzy tu dorabiają historie rodem z Hollywood, a prawda jest taka, że zwyczajnie nikt nie jest zainteresowany kupnem akcji tej spółki
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~Royal [104.28.64.*]
    Pięknie zaczynaja szczekać na forum! SPRZEDAWAĆ TOWARZYSZE TO BEZWARTOŚCIOWY ŚMIEĆ
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~PrezesGrunspan [94.254.235.*]
    Niezłe brednie, jeszcze tydzień temu nikt nie chciał już sprzedawać po 58 a teraz kolejka chętnych do kupna między 60-62 a nie ma komu sprzedać w tej cenie, jeśli nie zrobią miedzy sobą transakcji pozorowanych na lewo. Macie inwestorów za durniów ? Pamiętajcie jednak że nie warto zabijać sentymentu do spółki.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~SL [5.173.96.*]
    Trzeba podbić Pana wpis Panie John bo tu za dużo szczekania i jazgotu jak w polskim Sejmie
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~John_Anthony [185.157.14.*]
    Wybierają drogi Kolego, borują jak u znakomitego dentysty kupując akcje własne, co jest przecież wszystkim na rękę i z tym walczyć nie należy. Z ciekawostek należy zauważyć, że pojawił się niejaki Dexter z PKN - o ile to faktycznie on. Jak wiadomo PLM ma szeroką współpracę z PKN - może większy kolega chce przejąć mniejszego? Może dlatego ruszył skup bo temat jest na stole? To oczywiście tylko jedna z hipotez, niezależnie od tego jednak czy tak będzie czy nie trend wzrostowy jest już w zasadzie przesądzony. EMA w okolicach 0.62 cały czas natomiast w tym momencie na tym papierze to już nie znacie dnia ani godziny.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~Polmaniak [95.160.159.*]
    Zgadzam się całkowicie, tu jest trend rosnący i próbują go spowolnić. Postawili batona w celu odstraszenia od kupna, ale to jest krótka piłka. W najbliższej przyszłości albo właściciel batona go usunie albo zostanie po prostu rozebrany. Gdyby ktoś chciał naprawdę sprzedać 180 tys. akcji to podzieliłby na mniejsze pakiety i pozbyłby się w ciągu tygodnia, lecz wystawienie batona ma cel jedynie odstraszający.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~SL [89.64.15.*]
    Przed założeniem złotej plomby trzeba bezwzględnie usunąć resztki próchnicy, inaczej plomba nie zadziała. Każdy wie co będzie jak pęknie 72, dlatego taki zlot Dexterow i innej maści trolujacej spadzi.
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~NX [83.26.110.*]
    Czego oni nie rozumieją że to ostatni dzwonek, brać jak to ktoś pisał !https://imgur.com/a/AuJCGCW
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~NX [83.26.113.*]
    No tak więc zrealizowała nam się Formacja spodka, jestem na spółce od 5 lat, był em zarobiony jak i mocno na minusie.

Zastanawia mnie jak niski mamy FF, z zasady jest wiele osób z akcjami z wolumenem 100 k +, szczerze wątpię aby ktoś przekraczał granicę 300 k+ na spółce młao płynnej ale mogę się mylić.

Także z 30 % myślę że do 1/3 jest na słupach (pytanie czy nie jakiś koncern o którym tu była mowa), kolejne 1/3 jest w rękach mocnych takich jak moje. 1/3 to akcje rozdrobnione lub mniej.

I do sedna kurs jest pilnowany na potęgę, a do tego nikt nie zauważa naszej spółki, na forum jest względna cisza , czyli inne szulernie wiedza ze jest tutaj blokada, nawet nie próbują zrobić wirówki, a jest ku temu powodów sporo, przedewszystkim plotki, a na nich się najlepiej zarabia.

Wirówka zacznie się dodpiero po libii o ile w ogóle wypali, bo mam znajomego co tam się obracał w tych krajach i tam z administracją jest cięzko, są też niemcy, skoro nasz jaśnie panujący po raz drugi "fur deutchaland" to może łaskawiej tam będą patrzeć na polskie firmy i coś ruszy.

Z zasady takie osoby jak ja były zmęczona niskim kursem, ale teraz jest perspektywa zgarnięcia mitycznych 1000%, ale w jakim okresie, jak dla mnie tu bedzie pilnowany ładny trend wzrostowy i nie ma co sie nastawiać na 5 zł w ciągu 3 miesięcy.

Osobiście oczekuje wyniku do max 2,5 mln zysku za 4 kw, podwojony zysk z ostatniego kwartału, i po tym raporcie dopiero oczekuję kolejnych informacji ze strony spółki o kierunku rozwoju. Na moje też powinni zrezygnować ze skupu akcji własnych, a przejść w kierunku GPW.

Pozdrawiam Akcjonariuszy
    Oby nam ta perła jak najdłużej rosła stabilnie bez wirówek
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~Xxx [88.156.138.*]
    Na info tez pewnie duzo czasu nie pozostało
  • Re: Zabawa się kończy Autor: ~Kruger [37.128.5.*]
    Jeśli chodzi o przejście na GPW to dla nas akcjonariuszy jest to spoko opcja, bo zwiększy się zainteresowanie i obrót, ale dla spółki to generuje tylko większe koszty. Jestem też na suntechu, spółce która jest na NC już ponad 14 lat bodajże i dalej nie planuje przejść na GPW (zysk roczny 7mln). Na takim polmanie dopóki nie pokaże tych 5-10 mln to nie ma co myśleć o GPW. Takie moje zdanie
[x]
POLMAN -7,83% 0,41 2025-11-19 16:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.