Panie John, ja miałem podobną sytuację na Columbusie jak wsiadałem między 2-3, a potem był płacz tych co brali jak Reksio szynkę powyżej 50 złociszy. Ten mundry lud nie pojmuje prostej rzeczy, że kupuje się na początku dobrej przyszłości a sprzedaje na górce jak wychodzą znakomite fakty, tak jak swego MRC czy Bumech przy cenie ARA za 400 USD. No, ale każdy ma swój móżdżek i niech sam decyduje. Dla mnie Polman to złoty kąsek dla Mobruku, ale czy tak będzie ????
Ten mądry Inwestor, nazywa się Słup w nomenklaturze kasyna i skupił wcześniej po 53 od słabych rączek i teraz był dogadany na zrzut z Zarządem w tej cenie. Dzięki temu zaniżył kurs, aby psychicznie maltretować leszczy do oddawania papieru. Ot taka technika w kasynie. No, ale jak ktoś tego nie wie to może i odda, a jak ktoś wie i jest mądry a chce mieć papier to go zastawi z lewej.
Nadmienię, że trzeci dzień z rzędu się ta sprawa dzieje. To oczywiście może być czysty przypadek natomiast może też nie być jak się dalej będzie to powtarzało a przecież ktoś mógłby chcieć te transakcje prześwietlić.
Czy ten słup jest teraz z nami w pokoju? Niektórzy tu dorabiają historie rodem z Hollywood, a prawda jest taka, że zwyczajnie nikt nie jest zainteresowany kupnem akcji tej spółki
Niezłe brednie, jeszcze tydzień temu nikt nie chciał już sprzedawać po 58 a teraz kolejka chętnych do kupna między 60-62 a nie ma komu sprzedać w tej cenie, jeśli nie zrobią miedzy sobą transakcji pozorowanych na lewo. Macie inwestorów za durniów ? Pamiętajcie jednak że nie warto zabijać sentymentu do spółki.
Wybierają drogi Kolego, borują jak u znakomitego dentysty kupując akcje własne, co jest przecież wszystkim na rękę i z tym walczyć nie należy. Z ciekawostek należy zauważyć, że pojawił się niejaki Dexter z PKN - o ile to faktycznie on. Jak wiadomo PLM ma szeroką współpracę z PKN - może większy kolega chce przejąć mniejszego? Może dlatego ruszył skup bo temat jest na stole? To oczywiście tylko jedna z hipotez, niezależnie od tego jednak czy tak będzie czy nie trend wzrostowy jest już w zasadzie przesądzony. EMA w okolicach 0.62 cały czas natomiast w tym momencie na tym papierze to już nie znacie dnia ani godziny.
Zgadzam się całkowicie, tu jest trend rosnący i próbują go spowolnić. Postawili batona w celu odstraszenia od kupna, ale to jest krótka piłka. W najbliższej przyszłości albo właściciel batona go usunie albo zostanie po prostu rozebrany. Gdyby ktoś chciał naprawdę sprzedać 180 tys. akcji to podzieliłby na mniejsze pakiety i pozbyłby się w ciągu tygodnia, lecz wystawienie batona ma cel jedynie odstraszający.
Przed założeniem złotej plomby trzeba bezwzględnie usunąć resztki próchnicy, inaczej plomba nie zadziała. Każdy wie co będzie jak pęknie 72, dlatego taki zlot Dexterow i innej maści trolujacej spadzi.
No tak więc zrealizowała nam się Formacja spodka, jestem na spółce od 5 lat, był em zarobiony jak i mocno na minusie.
Zastanawia mnie jak niski mamy FF, z zasady jest wiele osób z akcjami z wolumenem 100 k +, szczerze wątpię aby ktoś przekraczał granicę 300 k+ na spółce młao płynnej ale mogę się mylić.
Także z 30 % myślę że do 1/3 jest na słupach (pytanie czy nie jakiś koncern o którym tu była mowa), kolejne 1/3 jest w rękach mocnych takich jak moje. 1/3 to akcje rozdrobnione lub mniej.
I do sedna kurs jest pilnowany na potęgę, a do tego nikt nie zauważa naszej spółki, na forum jest względna cisza , czyli inne szulernie wiedza ze jest tutaj blokada, nawet nie próbują zrobić wirówki, a jest ku temu powodów sporo, przedewszystkim plotki, a na nich się najlepiej zarabia.
Wirówka zacznie się dodpiero po libii o ile w ogóle wypali, bo mam znajomego co tam się obracał w tych krajach i tam z administracją jest cięzko, są też niemcy, skoro nasz jaśnie panujący po raz drugi "fur deutchaland" to może łaskawiej tam będą patrzeć na polskie firmy i coś ruszy.
Z zasady takie osoby jak ja były zmęczona niskim kursem, ale teraz jest perspektywa zgarnięcia mitycznych 1000%, ale w jakim okresie, jak dla mnie tu bedzie pilnowany ładny trend wzrostowy i nie ma co sie nastawiać na 5 zł w ciągu 3 miesięcy.
Osobiście oczekuje wyniku do max 2,5 mln zysku za 4 kw, podwojony zysk z ostatniego kwartału, i po tym raporcie dopiero oczekuję kolejnych informacji ze strony spółki o kierunku rozwoju. Na moje też powinni zrezygnować ze skupu akcji własnych, a przejść w kierunku GPW.
Pozdrawiam Akcjonariuszy Oby nam ta perła jak najdłużej rosła stabilnie bez wirówek
Jeśli chodzi o przejście na GPW to dla nas akcjonariuszy jest to spoko opcja, bo zwiększy się zainteresowanie i obrót, ale dla spółki to generuje tylko większe koszty. Jestem też na suntechu, spółce która jest na NC już ponad 14 lat bodajże i dalej nie planuje przejść na GPW (zysk roczny 7mln). Na takim polmanie dopóki nie pokaże tych 5-10 mln to nie ma co myśleć o GPW. Takie moje zdanie