• Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Marunia [37.109.151.*]
     zawiera listę zadań zaplanowanych przez samorządy do realizacji w latach 2021-2027. Będzie robota dla Izostalu i konkurencji ....Także inwestować grosiki i wywalić nogi na stół ....
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Qbq [31.60.74.*]
    Ściekowa, czyli kanalizacja sanitarna?
    Nie jestem specem w tej dziedzinie, ale wydaje mi się że tu rury są z modyfikowanego PCV lub podobne, bo żeliwne już dawno temu odeszły do lamusa... Czy zatem to perspektywy dla IZS? Specjalistyczne rurociągi (gaz, wodor itp) to rozumiem, ale rurociągi ściekowe???
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Marunia [37.109.151.*]
    Z opisu działalności spółki : Dostawca rur dla sektora gazowniczego w Polsce i pozostałych krajach Europy Środkowo - Wschodniej. Dostarcza rury także dla przemysłu paliwowego, ciepłownictwa, wodociągów i kanalizacji oraz wielu innych przeznaczeń. Zajmuje się również dystrybucją rur stalowych, wyrobów hutniczych oraz armatury stalowej.
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Xyz [46.205.192.*]
    Już kilka lat temu podkreślano, że to potencjalne źródło przychodów dla Izostalu. Jaka jest więc przyczyna tak niskiej wyceny i takiego nastawienia rynku do IZS skoro nic nie warte spółki potrafią rosnąć setki procent a spółka z technologią i perspektywami kisi się pomimo hossy na szerokim rynku?
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Violator1990 [37.30.6.*]
    Może gdyby Kenobi został prezesem zarządu IZS, wycena poszłaby w górę...
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Qbq [83.21.47.*]
    Marina - nie wiem co i gdzie piszą w sprawie oferty IZS, ale wpisz do Googla z jakich rur wykonuje się kanalizację sanitarna (zresztą kanalizację deszczowa z analogicznych rur się wykonuje).
    Myślmy logicznie i odnosimy się do konkretów, a takie pisanie bo będzie dużo zamówień do kanalizacji wiec IZS z tego mnóstwo zarobi ....
    Jeszcze raz powtórzę z rur dla gazu, wodoru i innych specjalistycznych mediów TAK zarobi. Z kanalizy nic nie zarobi i tyle. Wodociągi to robią wszyscy więc marzę pewnie są słabe. Ja na ich miejscu skupialbym się na specjalistycznych dostawach bo są w tym mocni.
    IZS się obudzi tylko kiedy i jak tego na razie nie wie nikt :)
    Ale niżej niż 2,5 nie zjedziemy...
  • Re: Qbq Autor: ~Marunia [37.109.144.*]
    Układ wieloletnich musi się zgadzać , aby było OK .Obstawiam bazę w ciągu 4 m-cy .Linię bessy osięgneliśmy - przebiliśmy 09.10.2023 :) .O tym nawet nie wie biznes-radar :)
  • Re: Autor: ~123 [37.30.14.*]
    Bardzo dobre pytanie. Czyżby zostawili sobie ją na tzw. koniec?
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Kubek [89.205.133.*]
    Cóż za fundamentalne pytanie odzwierciedlajace stan umysłu gpw
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Kuba [188.33.240.*]
    spółka jest tania, płaci dywidendę (niezaduza) ale nie ma na nią mody i jest mała :/ pozostaje czekać i liczyć na trochę szczęścia.
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~123 [37.30.14.*]
    Czy przypadkiem podobna sytuacja nie dotyczy wielu spółek obecnie..?
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Kubek [89.205.133.*]
    Tak mają wszystko co trzeba. Ile miliardów tej dyrektywy ktoś wie ?
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Workowy [5.173.13.*]
    rurociagi wod kan wykonywane sa praktycznie wylacznie z plastomerow (ew zeliwa ktorego IZO nie produkuje). sladowe ilosci rurociagow stalowych (w stosunku do obiektow liniowych czyli sieci) sa uzywane w oczyszczalniach sciekow i stacjach uzdatniania wody. przestancie powtarzac te bzdury.
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Qbq [83.21.47.*]
    Workowy - masz rację, to już starałem się pisać, ale tu niektórzy muszą wykazać potencjał spółki do wzrostów ... Ale to nie ten kierunek :)
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Workowy [5.173.13.*]
    ciekaw jestem jaki jest potencjal spolki do zwiekszenia przychodow ?
    z tego co wiem spolka nie dostarcza rur nigdzie zagranice, a czy startuje do jakichs przetargow ? czy zwieksza moce wytworcze ? z tego co wiem to nie, nie.
  • Re: Dyrektywa ściekowa UE Autor: ~Zaq [46.205.192.*]
    Izostal dostarcza rury za granicę i swego czasy przychody z zagranicy były na wysokim poziomie. Co do mocy wytwórczych to Izostal ma gigantyczną powierzchnię magazynową więc tych rur może przerabiać w bardzo dużych ilościach. Spółka w 100% zależna - Kolb ciągle się rozwija technologicznie i zwiększa możliwości wytwórcze. Łatwo to wszystko sprawdzić.
[x]
IZOSTAL -1,38% 2,85 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.