zawiera listę zadań zaplanowanych przez samorządy do realizacji w latach 2021-2027. Będzie robota dla Izostalu i konkurencji ....Także inwestować grosiki i wywalić nogi na stół ....
Ściekowa, czyli kanalizacja sanitarna?
Nie jestem specem w tej dziedzinie, ale wydaje mi się że tu rury są z modyfikowanego PCV lub podobne, bo żeliwne już dawno temu odeszły do lamusa... Czy zatem to perspektywy dla IZS? Specjalistyczne rurociągi (gaz, wodor itp) to rozumiem, ale rurociągi ściekowe???
Z opisu działalności spółki : Dostawca rur dla sektora gazowniczego w Polsce i pozostałych krajach Europy Środkowo - Wschodniej. Dostarcza rury także dla przemysłu paliwowego, ciepłownictwa, wodociągów i kanalizacji oraz wielu innych przeznaczeń. Zajmuje się również dystrybucją rur stalowych, wyrobów hutniczych oraz armatury stalowej.
Już kilka lat temu podkreślano, że to potencjalne źródło przychodów dla Izostalu. Jaka jest więc przyczyna tak niskiej wyceny i takiego nastawienia rynku do IZS skoro nic nie warte spółki potrafią rosnąć setki procent a spółka z technologią i perspektywami kisi się pomimo hossy na szerokim rynku?
Marina - nie wiem co i gdzie piszą w sprawie oferty IZS, ale wpisz do Googla z jakich rur wykonuje się kanalizację sanitarna (zresztą kanalizację deszczowa z analogicznych rur się wykonuje).
Myślmy logicznie i odnosimy się do konkretów, a takie pisanie bo będzie dużo zamówień do kanalizacji wiec IZS z tego mnóstwo zarobi ....
Jeszcze raz powtórzę z rur dla gazu, wodoru i innych specjalistycznych mediów TAK zarobi. Z kanalizy nic nie zarobi i tyle. Wodociągi to robią wszyscy więc marzę pewnie są słabe. Ja na ich miejscu skupialbym się na specjalistycznych dostawach bo są w tym mocni.
IZS się obudzi tylko kiedy i jak tego na razie nie wie nikt :)
Ale niżej niż 2,5 nie zjedziemy...
Układ wieloletnich musi się zgadzać , aby było OK .Obstawiam bazę w ciągu 4 m-cy .Linię bessy osięgneliśmy - przebiliśmy 09.10.2023 :) .O tym nawet nie wie biznes-radar :)
rurociagi wod kan wykonywane sa praktycznie wylacznie z plastomerow (ew zeliwa ktorego IZO nie produkuje). sladowe ilosci rurociagow stalowych (w stosunku do obiektow liniowych czyli sieci) sa uzywane w oczyszczalniach sciekow i stacjach uzdatniania wody. przestancie powtarzac te bzdury.
ciekaw jestem jaki jest potencjal spolki do zwiekszenia przychodow ?
z tego co wiem spolka nie dostarcza rur nigdzie zagranice, a czy startuje do jakichs przetargow ? czy zwieksza moce wytworcze ? z tego co wiem to nie, nie.
Izostal dostarcza rury za granicę i swego czasy przychody z zagranicy były na wysokim poziomie. Co do mocy wytwórczych to Izostal ma gigantyczną powierzchnię magazynową więc tych rur może przerabiać w bardzo dużych ilościach. Spółka w 100% zależna - Kolb ciągle się rozwija technologicznie i zwiększa możliwości wytwórcze. Łatwo to wszystko sprawdzić.