• witam na pokładzie Autor: b72 [188.47.43.*]
    poczytajcie wywiad z prezesem ragnara
    w drodze
    pozdrawiam
  • Re: witam na pokładzie Autor: b72 [188.47.43.*]
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Edgar [95.160.156.*]
    Link albo nie zaśmiecaj .
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Xx [195.136.18.*]
    Edgar-sredgar. To jest zaśmiecanie. Tak żebyś miał przyklad
    inteligencją ludzie nie swieca,:)
    artykuły w drodze, pisza sie : czas przyszły

• Re: witam na pokładzie Autor: ~12 [83.10.83.*]
    Jak mamy poczytać,jak artykuł w drodze.
    Zdecyduj się.
    gdybyś był grzeczny byś wiedział kiedy a tak zostawie to dla siebie a na pewno nie tu ,
    jeszcze jedno nie dyskutuje a informuję co sądzę
    .żyj spokojnie kolego:)
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Darek [213.134.165.*]
    B27 ja tylko przypomnę tym jakże zacnym inwestorom - wpis bodajże livemore'a:

"Plaza Center vs Rumunia – postępowanie arbitrażowe

• informacja z dnia 16 maja 2022 r.
    wniosek o wszczęcie arbitrażu przeciwko Rumunii w związku z projektem Casa Radio, przewodzinczący Trybunału został Lawrence A. Collins, Pierre Mayer (po stronie Rumunii) I Todd Jeffrey (po stronie spółki)
    • informacja z dnia 18 maja 2023 r.
    Spółka złożyła swój sprzeciw przeciw wnioskowi Rumunii o podział na odrębne etapy co do jurysdykcji I istoty sprawy
    • informacja zwrota z Trybunału w powyższej sprawie
    Wniosek Rumunii został odrzucony przez Trybunał Arbitrażowy I ustalono, że to postępowanie arbitrażowe nie zostanie podzielone. Ponadto Rumunia zostałą zobowiązana do złożenia obrony przed roszczeniami spółki w sierpniu 2023 r.
    • akta postępowania arbitrażowego
    • wszystkie dokumenty z przebiegu możecie obserwować na bierzącą pod ostatnim linkiem
    • zasady arbitrażu I miejsce:
    Waszyngton, USA, ICSID Arbitration Rules 2006
    • terminy
    w 2024 r. mają odbyć się przesłuchania stro a w 2025 r. mamy poznać werdykt w sprawie Plaza Center vs Rumunia
    • żądania spółki
    • odszkodowanie w wysokości 262.000.000 EURO co przy obecnym kursie 4,37 zł daje kwotę z polskich złotych na poziomie 1.145.814.000 zł (słownie ponad jeden miliard sto czterdzieści pięć milionów złotych
    • spółka ma 6,855,603 akcji, kapitalizację 16,7 mln zł oraz wartość księgową na minusie aż 532 mln zł co daje na jedną akcję -77,97 zł
    • jednak ewentualne wygrana daje na jedną akcję aż 89,55 zł
    • ale nie wliczyłem w wyliczenia odsetek zasądzonych przez Trybunał

Jak widać po czynnościach prowadzonych w ramach arbitrażu, Trybunał na razie działa na korzyść spółki I torpeduje Rumunię, która chciałaby rozproszyć sprawę na mniejsze. I to jest istotny element.

https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/plazacntr,aktualizacja-dot-zlozenia-wniosku-o-arbitraz-2023-06-12,espi,20230612_090943_0000274867
    https://www.parkiet.com/budownictwo/art39369291-notowania-plaza-centers-w-kosmosie
    https://investmentpolicy.unctad.org/investment-dispute-settlement/cases/1213/plaza-centers-v-romania
    https://jusmundi.com/en/document/decision/en-plaza-centers-n-v-v-romania-party-representatives"
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Bingo [62.122.113.*]
    Gra w Rumuni toczy się o dużą stawkę a zwyciestwo podniosło by tą spółkę fundamentalnie, wierzę że Ragnar swoją obecnością mógłby bardzo dużo pomóc w rozwoju solidnego biznesu co pokazał w innych swoich spółkach portfelowych typu Milisystem
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Darek [5.173.23.*]
    Bingo, ekipa jest mocna i ma głowy na karku. To nie są kmiotki od robienia szumu, tylko ludzie, którzy znają się na robocie. Dla mnie dobieranie tu do 10zl wydaje się być okazją. Rynek podchwyci dużo później.
    Nie ukrywam że byłoby fajnie zobaczyć takie poziomy, giełda ponoć dyskontuje przyszłość i trzymam mocno kciuki aby w tym przypadku również tak było. Ragnar to marka która pokazała jak budować fundamenty w spółce która była skreślona przez inwestorów a teraz stała się liderem branży produkcji trenażerów strzeleckich. Może jakiś mariaż z Plaza i budowa czystych fundamentów. Ale najpierw widać że jest potrzeba ciężkiej pracy w środku aby wyprowadzić Plaze na prostą. Tego im i każdemu inwestorowi zycze
  • Re: witam na pokładzie Autor: technik-at [85.221.146.*]
    i już po mocnej ekipie ;)
    bardzo uporządkowana wiedza chronologicznie
    dzięki bardzo za kawał dobrej roboty,
    walczymy z tematem na tą chwilę staramy się zebrać informacje dla szerszego obrazu
    merytoryczność wpisów, w większości przypadków,
    jak w każdym społeczeństwie jest kilku nieudaczników życiowych co oplują każdego
    jak w ekonometrii 5% zmienna nie jest istotna i w modelu odrzuca się taki odpad:)
    niezależnie jaki będzie efekt końcowy tej przygody atrakcje już są nami zapewnione ,
    papier płynny duża zmienność
    mam nadzieje , ze każda spółka gdzie się pojawimy tak zagra
    osobiście liczę , że spodoba wam się nasza wypowiedź mediom , która powinna niebawem na dniach ukazać się w prasie
    liczę osobiście na bicie piątkowego szczytu jeżeli nie w poniedziałek to najdalej we wtorek
    ps. jeszcze jedno pokazaliśmy się przy 3,50 oficjalnie, dlatego jak ktoś kupi górkę czy to będzie 6 czy 7 czy 8 czy 20 to proszę nie płakać , że się ubrał bo to oznaka chytrości i patrzenia jak rakieta frunie bez niego a nie ufność temu co robimy .
    . następny mój wpis za 11 dni jako oddzielny wątek na tej spółce powodzenia życzę tym co im się wiedzie i nie plują jak i tym co plują bo to też ludzie a , że Bóg ich nie obdarzył dobrym sercem to nie ich wina
    zapraszam do czytania raportów naszych spółek portfelowych

• Re: witam na pokładzie Autor: technik-at [85.221.146.*]
    Kabaret
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Tomasz [5.173.23.*]
    Goń się czarodzieju za dyche. Więcej szacunku
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Mortimer [195.245.217.*]
    ciężko się odnosić do takich postów. coś merytorycznie ? Rumunia nie tylko w tej sprawie ma pozwy, widziałem jakiś inny temat gdzie dostają z lewej i prawej. Nie wiem co takiego się dzieje że akurat Rumunia jest tak wybijana prawnie, ale potencjał dla spółki widzę. Wiadomo że wszystko to ryzyko..ale kto nie ryzykuje, nie pje szampana. Choćby i rumuńskiego.
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Hee [89.64.32.*]
    Kupujcie sami się naganiajcie tu balon mega
    Prawda jest taka że fundamentalnie nie jest w chwili obecnej najlepiej, doprowadziły to tego zapewne zarządy jak i sytuację makro. Ale to było w przeszłości. Co teraz będzie? Ja widzę kilka scenariuszy:
    - nic się nie zmieni
    - Ragnar przejmie spółkę i będzie walczył i rozliczał- modne to teraz w PL
    - Ragnar porozumie się z Izraelitami i wspólnie będą mogli więcej
    Patrząc jak pracuje Ragnar na rynku ja życzyłbym sobie scenariusz 3 bo zgoda buduje a Ragnar potrafi restrukturyzować firmy, co prawda nie robił tego jeszcze na taką skalę ale mając za partnerów Izraelitów mogliby dać radę. Ważne aby szli ramię w ramię. Pozostałe dwa scenariusze są w mojej ocenie negatywne dla Spółki, więc Ja trzymam kciuki za wariant kompromisu i zgody wszystkich wlascicieli, a jak będzie czas pokaze. Każdy z nas ma swój rozum i decyduje sam
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Mortimer [195.245.217.*]
    Znam kilku inwestorów co tylko "fundamenty i fundamenty" , a spółka wije się latami na boczniaku. Jak pisałem wczesniej, nie ma dużych wzrostów bez ryzyka. Nie ma chyba co tłumaczyc czegoś tak oczywistego..spółki fundamentalnie na 5+ będa rosły całe0.5% rocznie..albo moze ze 3. można i tak , każdy sam składa sobie portfel i ocenia poziom ryzyka vs chciwości :)
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Hee [89.64.32.*]
    Dwa miesiące zrobili tu górkę na 4,60 pod nic teraz to samo się robi pod nic
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~ubawiony [89.64.16.*]
    o kurde liver, wychodzisz znaczy się?
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~ostrozny [5.184.109.*]
    Czyli rozumiem i że ten manipulant bankiera b72 teraz tu wskoczył bzdury wypisywać? Uważajcie na tego typa
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Macias [5.173.16.*]
    Znam go osobiście i bardziej kompletnej, merytorycznej i słownej osoby nie spotkałem. Zarobiłem dzięki jego radą kupę kasy. Jeżeli pisze, że będzie tu pompa to ja mu wierzę. Ten człowiek nie rzuca słów na wiatr.
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~ed [37.190.241.*]
    a czasrm pompy tu już nie było :)))
    Jak byś zauważył ten człowiek nie pisze o pompie tylko o tym że zainwestował a skoro tak to zapewne ma jakiś pomysł na tą spółkę bo inaczej by się nie ujawniał. 1,5 roku temu o Mili pisali to samo a dziś to czysta spółka bez długów z porządnym produktem a po zrealizowaniu AZS zapewne i lider w swojej branży. Trzymam kciuki za tego człowieka aby spróbował powtórzyć sukces z Mili na Plazie
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Macias [5.173.16.*]
    Jesteśmy zgodni co do trzymania kciuków. Pozdrawiam i miłej soboty
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~karol [5.173.120.*]
    Hahaha dobry żart o tym byciu słownym spytajcie go jak ładnie naganiał na GRX żeby później nagle wszystkiemu zaprzeczyć. Mówiłem już że jak naganiał to nagle kurs spadał?
    Znasz człowieka że go tak obrażasz!! Jak można tak pisać o ludziach co budują polską gospodarkę i ciężko pracują. Jakim to trzeba być…. tu se dopisz kilka epitetów o sobie. A tak dla jesteś małym ludkiem z małym. Bez odbioru ce..u
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~karol [5.173.120.*]
    Witam livermoregpw ładną szopkę zrobiłeś na GRX jak tu będzie tak samo to współczuję tym którzy cię posłuchają ale jak to mówiłeś ktoś musi stracić żeby ktoś mógł zarobić
    Cheila, czytałem jego watek jak pisal przy ok2,5 ? Ze bedzie roslo. Rosnie, co wy sie na goscia tak rzucacie?
    Nie mają argumentów, uważają że pozjadali rozumy. A chłop oprócz swojej działalności ma jeszcze czas udzielać się na tym śmietnisku. Wielki szacun dla b72.

PS. Tylko krowa nie zmienia zdania. A na tym grenx to chyba źle nie było i jak niektórzy piszą ma być mega dobrze.
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~tak [5.173.154.*]
    Na GRENEX też przyjdzie czas na wzrosty może nie teraz bez nerw.
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Robek [5.173.150.*]
    Panowie,po co to bicie piany? Jeśli ktoś czerpie porady z forum bankiera to nie widzę szans na udane inwestycje.Co do plazy ,akcje posiadam od 1,8 czysto spekulacyjnie, kupując, sprzedający po drodze.W mojej ocenie kasa do wyrwania duża,jak również strata całkowita .Liczy się czas wejścia i wyjścia (czy chciwość będzie silniejsza niż rozsądek).Co do Ragnara zastanawia mnie akurat czas wejścia w spółkę,czy nie jest skorelowana z zainteresowaniem rynku,czy też nie zainteresowali rynku i ogłosili przekroczenie progu. Myślę że będzie ostro bujać i słabi powypadają z łódki. Toteż słabym rękom nie polecam.
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Darek [213.134.165.*]
    Jak już weszli w spółkę to oczekuję więcej informacji za może 2-3 tygodnie. To nie jest prosta sprawa namierzyć ludzi odpowiedzialnych za ten bałagan, zorganizować spotkania, sprawdzić dokumenty i wsadzić gdzie trzeba swoich ludzi. Ja jestem w pełni dobrej myśli - jak będą zrzucać to będę obserwował i dobierał co będzie możliwe.
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Robek [5.173.150.*]
    W pełni się zgadzam.Pozdrawiam akcjonariuszy Plaży.
    Racja, każdy musi mieć swój rozum i na jego podstawie podejmować decyzje. To jest miejsce do swobodnego wyrażania swoich subiektywnych opinii
    Moja opinia to dalsze tygodnie wzrostów :-)
    Zdecydowanie!!! A ilość trolli na spadki przekonuje mnie bardzo mocno do zwiększenia zaangażowania
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Mortimer [195.136.18.*]
    Dobrego tygodnia, akurat na tej spółce to moze być jedna z niewielu zielonych łął w tym tygodniu.
    Nie ma jak widać pitolenia tylko jasne działanie. https://stooq.pl/n/?f=1595513
    To forum to już jak jakis czat, czlowiek nie wie nawet gdzie linka wrzucic :-) Jest bardzo dobrze, oby tak dalej.
    Jeszcze żeby bylo więcej merytoryki, a tak informację się gubią. Wiadomo o co chodzi
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Tomasz [89.171.79.*]
    Czekamy na pozytywne wieści dziś/jutro
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Katarzyna [83.29.104.*]
    Ragnar oficjalnie podawał informacje, że będą i pewnie już były rozmowy z Rumunią. Czy Ragnar opuścił pokład? NIE... a co to oznacza? Jest pewny, że zarobią. Plaza to inne poziomy już po wejściu Ragnars
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~Lewski [83.24.27.*]
    Jeśli opuścił to ma czas do końca tygodnia na ogłoszenie tego Kasiu :-)
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~DDD [45.128.38.*]
    Wygrany arbitraż to ile na akcje?
  • ale was nagonili....:)))) Autor: ~Tommy [83.27.6.*]
    j. w.
  • Re: witam na pokładzie Autor: ~ron [83.29.104.*]
    jw..
  • witam na pokładzie Autor: ~naganiacz [83.27.44.*]
    j. w.
[x]
PLAZACNTR 1,68% 3,33 2026-02-16 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?