w tej branzy nie da się jednoznacznie określić czy dana firma jest dobra czy zła.
wszystko zalezy od Ogólnych Warunków Ubezpieczenia i danego zdarzenia ubezpieczeniowego.
jeśli zdarzenie w 100% pokrywa się z tym co jest w OWU i nie ma ŻADNYCH wątpliwości to każde towarzystwo wypłaci pieniądze ale...
jesli na przykład wypadek nastąpi w pracy z winy pracownika (przykładowo rzucali się na hali młotkami dla zabawy i jeden dostał w głowę) to ubezpieczyciel może odmówić wyplaty świadczenia (może uznac to jako wymuszenie wypłaty ubezpieczenia).
firma firmie nie równa a zdarzenia zdarzeniu też nierówne
powietm tak wedlug mnie ING nie ma najlepszych grupówek wąskei świadczenai nie licyz się na rynku grupówek
ciekawą oferę mam Allianz , AXa a może i nawet PZU
ING bardoz rzadko się spotyka
www.politykapersonalna.pl
Dnia 2009-03-20 o godz. 13:53 ~mat napisał(a):
> Czy uzywa ktos z Was ubezpieczenia grupowego w pracy w
> firmie ING?
Jakie macie doswiadczenia?
Jakie plusy /
> minusy?
Dzieki za pomoc
Od grudnia 2008 nasz zakłąd zmienił ubezpieczenie na ING. Oferta była dużo lepsza od PZU, płacimy mniej a mamy większe świadczenia. Na razie były tylko 2 razy wypadki N|W, pracownicy bezp problemu dostali zwrot za uszczerbek. Zdarzył się też pobyt w szpitalu. Za pobyt pracownik dostał pieniądze, za operację już nie, bo nie było jej w spisie operacji objętych wykazem w ogólnych warunkach. Ale szczerze mówiąc to był bardziej zabieg, więc pracownik nie miał pretensji. Pieniądze płacone są na konto pracownika, nie ma możliwości odbioru w kasie, jak to było w PZU, ale to nie problem.
Za to nie wołają pracownika po leczeniu jeszcze raz do lekarza orzecznika jak to było w PZU. Mam wrażenie , że jest dużo mniej biurokracji.
Agent opiekujący się nami jest cały czas dostępny i ta obsługa bardzo mi się podoba.
To tyle. Jesteśmy krótko, więc więcej nie mam co pisać.
od jakiegoś czasu jestem agentem w allianz słyszałem że ing zwleka bądź utrudnia wypłatę świadczeń trzeba porównywać z innymi firmami (ale ing odradzam) i trzeba się targować przynajmniej u mnie agent ma prawo do zejścia z części swojej prowizji ale i tak spora część ofert jest robiona od razu z najniższą prowizją (lepszy rydz niż nic).
TYLKO NIE ING !!!
NIEKOŃCZĄCE SIĘ OCZEKIWANIE NA WYPŁATĘ OCZYWISTYCH ŚWIADCZEŃ (URODZENIE DZIECKA) - 1,5 MIESIĄCA I NIC.
U ŻONY, UBEZPIECZYCIEL WYPŁACIŁ NALEŻNE ŚWIADCZENIE NA NASTĘPNY DZIEŃ !!!
Oferty poszczególnych firm trzeba dokładnie przeanalizować pod kontem OWU, np zdażają się takie kwiatki że świadczenie za smierć w nieszczęśliwym wypadku komunikacyjnym jest wypłacana tylko jak znajdujemy sie w środku pojazdu a nie jak jest to w PZU np na przejściu dla pieszych gdzie poszkodowanym jest pieszy. Często również występiją okresy karencji np przy urodzeniu dziecka (czego nie ma w PZU jak zawieramy polisę to od następnego miesiąca po zawarciu możemy już otrzymać świadczenie). Również uszczerbek na zdrowiu może być za 1 % uszczerbku wyceniany pozornie lepiej z tym że otrzymamy mniej pkt procentowych za dany uszczerbek.
Trzeba dodać że każda grupówka robiona jest pod potrzeby konkretnej firmy i trudno porównąć czy jest korzystniejsza od drugiej bo dla konkretnej osoby dane świadczenie jest ważniejsze niż inne.
tez odradzam. tata umarl . mase dokumentow do wyplaty oprocz aktu zgonu. infolinia dlugi czas oczekiwania , wisi sie na tel godzinami. opiekun handlowy pieknie mowil a poziej zero pomocy. p. mostowski z legnicy. odradzam. zlodzieje. jeszcze jedna wplate mi posiali za maj. masakra.