• ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~mat [83.12.15.*]
    Czy uzywa ktos z Was ubezpieczenia grupowego w pracy w firmie ING?
    Jakie macie doswiadczenia?
    Jakie plusy / minusy?

Dzieki za pomoc
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~mamy ING [83.28.32.*]
    od 2 lat, co roku aktualizuje agent, z wypłatami nie yło problemów.

P.S. był nawet zgon NW i wypłata była w 30 dni

ogólnie dobra firma
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~pan x [79.190.243.*]
    w tej branzy nie da się jednoznacznie określić czy dana firma jest dobra czy zła.

wszystko zalezy od Ogólnych Warunków Ubezpieczenia i danego zdarzenia ubezpieczeniowego.

jeśli zdarzenie w 100% pokrywa się z tym co jest w OWU i nie ma ŻADNYCH wątpliwości to każde towarzystwo wypłaci pieniądze ale...

jesli na przykład wypadek nastąpi w pracy z winy pracownika (przykładowo rzucali się na hali młotkami dla zabawy i jeden dostał w głowę) to ubezpieczyciel może odmówić wyplaty świadczenia (może uznac to jako wymuszenie wypłaty ubezpieczenia).

firma firmie nie równa a zdarzenia zdarzeniu też nierówne
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: mimiko [94.254.199.*]
    Witam!
    Jeśli interesuje Pana konkurencyjna oferta (i śmiem twierdzić dużo lepsza) proszę o kontakt: m.ubezpieczenia@gmail.com
    MiłoszM
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~politykapersonalna.p [79.187.187.*]
    powietm tak wedlug mnie ING nie ma najlepszych grupówek wąskei świadczenai nie licyz się na rynku grupówek
    ciekawą oferę mam Allianz , AXa a może i nawet PZU
    ING bardoz rzadko się spotyka
    www.politykapersonalna.pl
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~cat [83.168.120.*]
    Dnia 2009-03-20 o godz. 13:53 ~mat napisał(a):
    > Czy uzywa ktos z Was ubezpieczenia grupowego w pracy w
    > firmie ING?
    Jakie macie doswiadczenia?
    Jakie plusy /
    > minusy?

Dzieki za pomoc

Od grudnia 2008 nasz zakłąd zmienił ubezpieczenie na ING. Oferta była dużo lepsza od PZU, płacimy mniej a mamy większe świadczenia. Na razie były tylko 2 razy wypadki N|W, pracownicy bezp problemu dostali zwrot za uszczerbek. Zdarzył się też pobyt w szpitalu. Za pobyt pracownik dostał pieniądze, za operację już nie, bo nie było jej w spisie operacji objętych wykazem w ogólnych warunkach. Ale szczerze mówiąc to był bardziej zabieg, więc pracownik nie miał pretensji. Pieniądze płacone są na konto pracownika, nie ma możliwości odbioru w kasie, jak to było w PZU, ale to nie problem.
    Za to nie wołają pracownika po leczeniu jeszcze raz do lekarza orzecznika jak to było w PZU. Mam wrażenie , że jest dużo mniej biurokracji.
    Agent opiekujący się nami jest cały czas dostępny i ta obsługa bardzo mi się podoba.
    To tyle. Jesteśmy krótko, więc więcej nie mam co pisać.
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~ania [89.78.171.*]
    a tak z ciekawości ile Pana pracownik dostał za pobyt w szpitalu? (tak mniej więcej)
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~araryk [89.76.226.*]
    od jakiegoś czasu jestem agentem w allianz słyszałem że ing zwleka bądź utrudnia wypłatę świadczeń trzeba porównywać z innymi firmami (ale ing odradzam) i trzeba się targować przynajmniej u mnie agent ma prawo do zejścia z części swojej prowizji ale i tak spora część ofert jest robiona od razu z najniższą prowizją (lepszy rydz niż nic).
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~Marcin24 [83.18.121.*]
    TYLKO NIE ING !!!
    NIEKOŃCZĄCE SIĘ OCZEKIWANIE NA WYPŁATĘ OCZYWISTYCH ŚWIADCZEŃ (URODZENIE DZIECKA) - 1,5 MIESIĄCA I NIC.
    U ŻONY, UBEZPIECZYCIEL WYPŁACIŁ NALEŻNE ŚWIADCZENIE NA NASTĘPNY DZIEŃ !!!
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~broker111 [87.105.190.*]
    Zapraszam na stronę:

http://www.rakbroker.pl/pl/strefa-klienta/dokumenty-do-pobrania

Kontakt:
    71 785 46 72(73)
    biuro@rakbroker.pl
    .
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~KALINA [31.11.167.*]
    ODRADZAM LEPIEJ IDŻ DO PZU
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~MarianSz7 [178.42.212.*]
    Oferty poszczególnych firm trzeba dokładnie przeanalizować pod kontem OWU, np zdażają się takie kwiatki że świadczenie za smierć w nieszczęśliwym wypadku komunikacyjnym jest wypłacana tylko jak znajdujemy sie w środku pojazdu a nie jak jest to w PZU np na przejściu dla pieszych gdzie poszkodowanym jest pieszy. Często również występiją okresy karencji np przy urodzeniu dziecka (czego nie ma w PZU jak zawieramy polisę to od następnego miesiąca po zawarciu możemy już otrzymać świadczenie). Również uszczerbek na zdrowiu może być za 1 % uszczerbku wyceniany pozornie lepiej z tym że otrzymamy mniej pkt procentowych za dany uszczerbek.

Trzeba dodać że każda grupówka robiona jest pod potrzeby konkretnej firmy i trudno porównąć czy jest korzystniejsza od drugiej bo dla konkretnej osoby dane świadczenie jest ważniejsze niż inne.

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt Wielkanocnych.
  • Re: ubezpieczenie grupowe ING Autor: ~betty [83.27.236.*]
    tez odradzam. tata umarl . mase dokumentow do wyplaty oprocz aktu zgonu. infolinia dlugi czas oczekiwania , wisi sie na tel godzinami. opiekun handlowy pieknie mowil a poziej zero pomocy. p. mostowski z legnicy. odradzam. zlodzieje. jeszcze jedna wplate mi posiali za maj. masakra.