Dnia 2024-02-01 o godz. 10:01 ~Ja napisał(a): > Agree - 6 mln wydane, Juz widze ich wyniki najblizsze Pewnie zysk ujemny :-)
Dopiero wygrali przetarg a wy już o kasie. A nie po to właśnie była odkładana kasa w kasie spółki zeby takie inwestycje realizować? Długoterminowo na plus, wszystko w jednym miejscu, odpadają wynajmy hal i budynków. Maja pomysł na siebie i caly czas go realizują, niestety to sie wszystko rozciąga w czasie
Myślę, że mają plan zrobić coś a'la MrBeast ma - duże hale do nagrywek, gdzie będą zmieniać wnętrze w zależności od tematu odcinka i prowadzić jednocześnie inne produkcje ze stałym tłem. Na pewno spora inwestycja, ale widać po niej, że Friz nie zwalnia tylko dalej ma zapał do rozwoju.
Roczarowany pewnie. Nie dziw się, podstawowy parkiet ma hosse, spółki po kilka % do góry, a my co? Cały NC to zapomniane miejsce, ale nadzieja umiera ostatnia
Może wejdą na glowny parkiet ale nie wiadomo czy władze spółki maja odpowiednie jaja do tego. To chyba jedyna „nadzieja” na odwrócenie sentymentu, który na własne życzenie koncertowo spartaczyli jak dzieci.
Dokładnie kierunek rynek podstawowy, Wujaszek coś wspomniał, że wpierw wprowadzenie wszystkich emisji połączeniowych w tym akcji serii F do obrotu, a o wejściu na wskazany parkiet jeszcze za wcześnie mówić - cytuje. Ja to już tego nie ogarniam, to emisje połączeniowe nie są w obrocie?
A Ty nie jesteś rozczarowany czy nabity w butelkę? Dobrze że na innych tematach w portfelu jestem dużo na plus, a tu już nie wiem czy czekać czy uciekać ze stratą 75%
W kształcie trójkąta i logistycznie w dobrym miejscu. Ciekawe ile czasu zajmie im budowa. Według mnie budowy zrobic dodatkowy kontent, napewno będzie ludzi ciekawiło, wypromować, reklamować firmy i część kosztów się zwróci
Jak postawią hale szkieletową ze ścianami zew. z płyty warstwowej, to taka budowa szybciej niż projekt i uzyskanie pozwolenia. Trzeba dodać, że projektant musi być kumaty, żeby zaprojektować pod wszelkie możliwości wykorzystania potem jej wew. do wszelkiej maści projektów w tym niezbędnych urządzeń w tym potem rozbudowy ewentualnej, bo działka duża i jak piszesz w dobrym logistycznie miejscu.
Myślę jednak, że Karol wie, już co potrzebuje. Ostatnie podróże do USA też może po to były, żeby się przyjrzeć podobnie wykorzystywanym obiektom, może nawet samego MrBeasta odwiedzili...
Jednym słowem, ostatnio dzieje się i to same dobre rzeczy...