Spokojnie bez łuk do przodu. Od wznowienia notowań przemielilo się tylko ok 14 tys akcji. Dzisiaj była dobra sesja na wymianę. Tym co zadowolili się 100% zyskiem już dziękujemy. Czekamy na więcej. Tutaj max był na 200 zł.
Czy zmiana ogólnego nastawienia z gospodarki centralnie sterowanej na wolny rynek będzie miała wpływ na losy takich spółek jak ta? Odpowiedz sobie sam.
Rumcajs,dla mnie to,co piszesz nie ma żadnego znaczenia,to jest IDEOLOGIA,wszystko weryfikują wyniki finansowe,zobaczymy po zyskach w nowych czasach ,,to będzie prawdziwy sprawdzian !!!
Żelazna miotła ruszyła. Powymieniani zostaną wszyscy znaczący urzędnicy z przeróżnych urzędów. Jeżeli to uważasz tylko za ideologię to już sam nie wiem co nią nie jest.
Onico to nie jest ta sama firma co chodziła po 200. Tamta nie miała gigantycznych długów, za to miała miliardowe obrotu dieslem i gigantyczne zyski z biopaliw. Oczywiście jeśli znajdą się chętni kupować po 500 to i taki kurs jest możliwy. Ale realnie ta spółka pozycji na rynku nie odbuduje.
Zwłaszcza że paliwa kopalne to interes na max 10-20 lat a potem ta branża prawie zaniknie.
Mafie już nie wrócą bo od kogo mieliby ciągnąć? Od ruskich? Nie te czasy. Ale teraz jest szansa że dla małego też znajdzie się kawałek tortu do ugryzienia na rynku krajowym zwłaszcza jak dobiorą sobie inwestora z UE.
Raczej nie łatwo będzie znaleźć kogoś kto będzie chciał zainwestować w branżę, która w ciągu 10-20 lat zacznie zanikać.
Zwłaszcza jak jeszcze są długi do spłacenia
Dnia 2024-02-03 o godz. 00:16 ~Void napisał(a): > Onico to nie jest ta sama firma co chodziła po 200. Tamta nie miała gigantycznych długów, za to miała miliardowe obrotu dieslem i gigantyczne zyski z biopaliw. Oczywiście jeśli znajdą się chętni kupować po 500 to i taki kurs jest możliwy. Ale realnie ta spółka pozycji na rynku nie odbuduje. > > Zwłaszcza że paliwa kopalne to interes na max 10-20 lat a potem ta branża prawie zaniknie.
I co z tego, że mieli miliardowe przychody jak mieli milionowe straty. Wolę, żeby mieli mniejsze przychody a milionowe zyski. W 2022 zrobili 10 mln zysku w 2023 może zrobią 20 mln. Nie przesadzajmy, że odnawialne źródła zastąpią kopalne za 20 lat. To jest utopia. Ja na razie nie jeżdżę palącymi się elektrykami. Jak w tym dowcipie: Kiedyś sprzedawca samochodu chwalił, że jakiś model mało pali, a teraz chwali elektryka że pali się długo ;-)
Dokładnie. Może się okazać ze zielona energia jest właśnie "tylko ideologią". Poza tym dla mnie nawet 20 lat to bardzo dlugo. Na ile planujesz inwestycje bo chyba nie na 20 lat hehehe. Ja osobiście mam nadzieje ze tyle będę jeszcze żył w miare dobrym zdrowiu a ty ze to malo hehehe. Poza tym tu przy takiej niskiej cenie to ja licze na szybką zwyzke i łatwy zysk. Znam wiele firm które generują regularnie straty, nie maja praktycznie żadnych aktywów a nawet dlugi, pracownicy pracują w łóżkach a ich kapitalizacja jest wręcz niesamowita i są z " przyszłościowej " branży gamingowej. Jak chcesz to dam ci namiary to sobie zainwestujesz na 20 lat. Hehehe.
To ze zielone to ideologia kazdy myslacy to wie ze tak jest i nie ze tylko sie moze okazac a tak jest, wielcy zainwestowali miliardy w te technologie i musza hajs odzyskac a ciemne ludy beda becelowac za energie jak cygan za matke! To najwiekszy przekret w historii swiata!
Niestety tak to wygląda. Więcej energii idzie na wyprodukowanie tego zielonego złomu niż ten złom produkuje energii. Nie wspomnę już co robić z tym złomem jak się zużyje. Zatruwa środowisko, np takie panele słoneczne.
Głupi lud wszystko łyka a bogaci latają prywatnymi odrzutowcami, pływają jachtami i śmieją się z plebsu w kulak