• sprzedałem zbyt wcześnie XTB nie zrobię tego na XTPL... Autor: ~lucca [89.76.34.*]
    Pierwsze wdrożenie przemysłowe wzmocni sprzedaż past i osprzętu oraz znacznie przyspieszy kolejne wdrożenia. Generalnie oczami wyobraźni widzę nawet szanse na to, że po którymś wdrożeniu zdecydują się na dywidendę.

Przy sprzedaży ok 100 mln i zysku około 20 mln jest opcja na 5% dywidendę roczną obliczona od aktualnej ceny. Akcji póki co mamy 2.3 mln...
  • Re: sprzedałem zbyt wcześnie XTB nie zrobię tego na XTPL... Autor: ~Crimson [91.230.99.*]
    XTPL to moja żelazna inwestycja. Na XTB byłem krótko ale żałuję że nie wszedłem po tej sporej korekcie… pięknie odbiło…
  • Re: sprzedałem zbyt wcześnie XTB nie zrobię tego na XTPL... Autor: ~ram [178.42.137.*]
    W ostatnim wywiadzie na FxMag prezes powiedział, że na dywidendę nie ma szybko co liczyć, ale powiedział inne ciekawe rzeczy. Chyba zmienia powoli zdanie co do wejścia do spółki branżowego podmiotu jeżeli w przyszłości pojawi się taka oferta. Wcześniej nie słyszałem, żeby poddawał taką możliwość. Tak więc wszystko możliwe, chyba że źle zrozumiałem.
    Druga ciekawa informacja to wspomina w kontekście inwestorskim o jakieś obecności spółki na wschodnim wybrzeżu USA. Przychodzi mi na myśl tylko Nowy Jork... kto wie zobaczymy
  • Re: sprzedałem zbyt wcześnie XTB nie zrobię tego na XTPL... Autor: ~Szydera [217.97.45.*]
    https://www.fxmag.pl/gielda/wprowadzimy-ai-do-procesu-drukowania-prezes-xtpl-w-wywiadzie-dla-fxmag
    Spoko wywiad
  • Re: sprzedałem zbyt wcześnie XTB nie zrobię tego na XTPL... Autor: ~japan [188.146.249.*]
    Dnia 2024-02-17 o godz. 08:53 ~Szydera napisał(a):
    > https://www.fxmag.pl/gielda/wprowadzimy-ai-do-procesu-drukowania-prezes-xtpl-w-wywiadzie-dla-fxmag
    > > Spoko wywiad

dzięki za link

oprócz bardzo ciekawych wypowiedzi Prezesa na temat firmy, produktów i strategii w szczególności jako dla akcjonariusza zwróciłem uwagę na poniższą wypowiedź:

"W horyzoncie strategii, czyli okresie najbliższych 3 lat nie przewidujemy kolejnej emisji. Widzimy też, że banki patrzą już na nas innym okiem i w razie potrzeby można będzie rozważać finansowanie długiem. Proszę mi wierzyć, że sam jestem dużym akcjonariuszem XTPL i nie jest to w moim interesie, żeby rozwadniać akcjonariat"

[x]
XTPL 1,24% 73,60 2025-10-24 16:46:16
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.