Kasa płynie ale my potrzebujemy dobrych wyników. Tradycyjnie szacunki roczne podadzą na kilka dni przed wynikami (co jest absurdem). Ale pomijając wyniki, trzeba zadać Prezesowi pytanie, gdzie jest THOTD 2, które chciał ogłosić do końca roku?
licząc TWOJE/?/ lata i kwartały od 2020 mamy czystego zysku netto 37373 mln zł ,liczyć tutaj nie tylko ja potrafię ,ale masz racje moja kasa i moje zakupy
Wystarczy, że rynek umie liczyć do 4, czyli tylu ile wydawanych remaków miało być rocznie. Oczywiście z tego zysku zdjąłeś jednostkowe zdarzenie z 2020 roku? xD Czy nie, bo nie pasuje do narracji?
misiu ,dobrze to w takim razie KTO to spokojnie i systematycznie kupuje ,bo jeżeli ktoś sprzedaje to ktoś kupuje ? ruchy na koniec roku ponad 1 mln waloru też ktoś zakumulował ? UKŁD DZIAŁA i nadejdzie czas i to raczej wkrótce ,kiedy dowiemy się CO stało za tym układem i ile na tym UKŁDZIE zarobią ,a podane kwoty z raportów pobrałem i z raportami dyskutuj ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,MOJA KASA -MOJA DECYZJA
Czytać raporty i wyciągąć z nich wnioski trzeba umieć xD Ty czytasz i nic nie rozumiesz, bywa. Na koniec roku była optymalizacja podatkowa. Nie ma żadnego układu, jest prezes kłamca i dlatego spada. Kupuj, kupuj. Jeszcze ze złotówka niżej i będzie wartość godziwa tej spółeczki. Bo przecież 15 bankiek zysku za 2023 to nie pokażą. A nie wiemy ile baniek zbyszek premii zgarnął xD
Wy tu se gadu gadu ale jak spadnie poniżej 3 zł to mamy cap poniżej 80 mln na wyciągnięcie ręki. To jest kompromitacja wizerunkowa patrząc jednak na to jakie kontrakty mamy zawarte. Niezależnie co odwala prezes ale wycena jest kompletnie odklejona od tego co jest w toku bo mam wrażenie że rynek wycenia teraz same odpisy w grach które są w toku i straty na najbliższe kwartały . Porównując jednak do tego co inne spółki pokazują w segmentu to jednak tutaj z kursem mamy syf kile i mogile a wystarczy tylko ogłoszenie premier gier które wg mnie są ukończone bo nie wierzę że thotd jest cały czas na ukończeniu od roku i tak samo pdr zwei. To się kupy nie trzyma. No sory ja tego lykam
Ale ma my nie wiemy co jest w toku. I to jest problem. Masz słowa prezesa kontra fakty. Wydamy, planujemy itd kontra ciągłe aktualizacje harmonogramu premier. Rynek już nie frajerzy tak jak było w roku 2020, że byle prezesina (nie mówię tu tylko o zbyszku) powiedział "wydamy grę" i wycena szła 100% w górę. Teraz mówi sprawdzam, a forek pokazuje, że 1 remake rocznie to jego maksimum. Przez to nie ma efektu skali i widać, że o skokowych wzrostach zysku można zapomnieć. Nie można zapomnieć, że gamdev ciągle jest w odwrocie.
Dnia 2024-01-31 o godz. 16:35 ~Fergie napisał(a): > Ha piszę zobaczymy kto czyta poprawnie raporty.tylko kiedy i czy już nie zobaczyliśmy skoro kurs od 3 lat pikuje
Większość akcji pikuje po pandemicznej bańce. Mam trochę różnych wynalazków i większość zachowuje się podobnie jak Forek. Oczywiście są inne spółki, które dają zarobić ale bańka zrobiła swoje. Nie mniej Forek nie pomaga kursowi :(.
To nie wiem jakie ty spółki kupowałeś ale tymi ci ja się interesowałem poszły mocno do góry.spolki z fundamentami np. xtb,votum itd.spolki które pospadały w pandemię typu kruk,PZU czy banki Też wróciły na swoje miejsce.te które były pod pompowane covidovym kapitałem zweryfikowała rzeczywistośc
zobaczymy kto umie raporty czytać ,,,,w każdym razie potrafię KWARTAŁY liczyć ,TY nie ,kiedyś zadałem proste pytanie i nikt nie umiał odpowiedzieć ,ponawiam pytanie ,ile znasz spółek z sektora które płacą dywidendę ,mają zyski i tak zeszmaconą kapitalizacje ,obecnie chyba ZADNA ,forek jest jedyny
Frozen Way, Creey. Zresztą jak chcesz porównywać spółki, które jedną grą mogą się wznieść na kosmiczny poziom z forkiem, który klepie przeróbki starych gier (zyskowne to prawda, ale widzimy, że więcej niż 5 mln na kwartał z tego nie ma w kwartale wydania, bo później leci na łeb na szyję). Akcjonariusze nie mają ŻADNEJ pewności, że zbynio nie powtórzy roku 2021 i nic nie wyda. Kłamał wtedy, czemu miałby nie kłamać teraz? To jak już tak czytasz te kwartały to zagadka: z czego wynikał zysk w q1 2022 i dlaczego jakby nie ta sztuczka księgowa w tym kwartale byłaby strata?