Dzisiaj ostatni dzień na podpisanie ustawy budżetowej! Jak Andrzej podpisze to powinno to pozytywnie wpłynąć na GPW. Dzisiaj kolejna sesja na której nie ma płynności na rynku. Na Bowim ładnie popyt zgasili. Z resztą nie tylko tutaj.
Prognozy na ten rok jeśli chodzi o PKB to jakieś 2,3%. Ten rok będzie lepszy od 23 r. dla dystrybutorów stali. W tym roku można się spodziewać wyższych cen stali co przełoży się na marże. @Oko tak napisałeś GPW odbije jak i większość spółek. Teraz trzeba poczekać na napływ kapitału. Jeśli chodzi o Bowim to tutaj jest ktoś mocno zapakowany, będzie moment i zaczną robić obrót na spółce. Prawdziwe wzrosty będą gdy pojawią się informacje cenotwórcze. Bardzo podobnie wygląda sytuacja na Stalprofil. Ja na razie się nie wychylam. Ostatnio napisałem, że dokupię w cenie 6,9 - 7 zł. Nie ma sensu kopać się z koniem
https://spidersweb.pl/2024/02/belchatow-koniec-wydobywania-wegla-plany.html/amp
Myślę że ta informacja jest bardzo pozytywna dla przemysłu stalowego, czy tego chcemy czy nie będziemy wraz z całą unia przechodzić na odnawialne źródła energii, a do tego potrzeba kosmicznych ilości stali, której nie da się zastąpić niczym innym