Siedzę na akcjach XTB od października 2017 - później oczywiści systematycznie dokupywałem. Dla części zakupów ostatnia dywidenda była wyższa, niż cena zakupu. Nie sprzedałem ani jednej akcji - zawsze patrzyłem, na wzrost ilości klientów a ten rośnie. Teraz zaświtała mi myśl w głowie, że może za rok XTB wejdzie do WIG20. JSW i Polsat czy Kęty są w zasięgu. Zobaczy się za jakiś czas.
LPP rośnie a jest w WIG20. Tak sobie sprawdzam akcjonariat. Z jakie 5 lat temu spółka była warta z 500 mln zł. W ciągu tych lat wypłaciła ponad 2 razy tyle w dywidendach. Ja się pytam, gdzie to OFErmy? Znowu będą kupować po 100 zł, jak już przyjdzie czas na ewakuację. Po co im były te egzaminy na doradcę inwestycyjnego, jak nie sąw stanie wybrać dobrej spółki.
Obstawiam przyszły rok. W tym roku jeszcze jedno ABB bo musi się zwiększyć free float i za rok wchodzimy i pompka jak na CD albo dino. Zasługujemy na to przy takiej dywidendzie.
Minęły 2 lata od tego wpisu. Nic nie dokupiłem ale nie sprzedałem niczego - trzymam akcje XTB w pysku, jak doberman. Jak myślicie czy uda się w końcu wejść XTB do WIG20? Czy znowu będzie musiał urosnąć? W WIG20 słabszy jest MODIVO KRUK i KĘTY, ale z kandydatów jest BENEFIT Asseco i ENEA ORANGE, banków nie liczę, bo wiej do WIG20 ich nie wejdzie? Uda się kiedy?