Warszawa, 30.01.2024 (ISBnews) - Narodowe Centrum Badań i Rozwoju (NCBR) uznało projekt prowadzony przez Genomtec pod nazwą "Opracowanie technologii oraz mobilnej aparatury diagnostycznej bazującej na rozwiązaniu lab-on-chip do wykrywania chorób zakaźnych" za zrealizowany pod względem merytorycznym i finansowym, podała spółka. Całkowity koszt projektu wyniósł ok. 12,2 mln zł, przyznane przez NCBR dofinansowanie wyniosło ok. 8,9 mln zł.
"Projekt umożliwił spółce opracowanie technologii Platformy Genomtec ID i karty mikroprzepływowej do detekcji patogenów powodujących infekcje dróg oddechowych i innych chorób zakaźnych. W ocenie spółki informacja z NCBR stanowi potwierdzenie realizacji celów naukowych projektu i może przybliżać opracowaną technologię do komercjalizacji" - czytamy w komunikacie
Mapet z biegunka a ty widziales kiedy te espi wogle sie pojawilo po notowaniach. o czym ty piszesz . ta biegunka chyba do mozgu sie przedastalo....tam jest juz szambo
W ocenie Spółki informacja z NCBR stanowi potwierdzenie realizacji celów naukowych projektu i może przybliżać opracowaną technologię do komercjalizacji."
Może przybliżać? To na jakim etapie jest ta komercjalizacja? o ewentualnej transakcji nie mówiąc.
Czy ktoś zwrócił z Was "wszystko wiedzących" uwagę na fakt pojawienia się TFI Skarbiec z udziałem 1,96% tj. 249 tys. akcji ? Data na stooq to 29 grudnia 2023. To drugi już TFI
Proszę się podejmie nie podszywać. Jestem jedyny prawowity spadkobierca rodziny Krisów rudowłosych inwestorów z NJU Dzersej, mój dziad, słynny Dzordz Kriss Pędziwaiatr poza tym ze cierpiał na przewlekłe wiatry i biegunki to byl spoko gość.
Z inwestorskim pozdrowieniem
Pierwszy głos Zello Kriss GPW- potężny inwestor co 24h na dobę na bankierze siedzi.
PS i na końiec moje motto: „biednemu to zawsze wiatr i biegunKa w oczy”