Ciekawi mnie czy i w ogóle, firma pokaże jakieś dokumenty poświadczające połączenie i zmianę nazwy. Nie chodzi mi o głosowanie z NWZA z końca grudnia odnośnie zmiany nazwy, tylko o dokument. Przecież musi być jakiś wpis do KRS, nowy NIP - w końcu to nowa firma… samo głosowanie nie załatwia sprawy. Musi być wszystko poprawnie w papierach. Wpis, NIP, jakaś strategia grupy cokolwiek. A tu nic, cisza… zaczyna mnie to ciekawić czy coś się dzieje w ogóle czy może ta firma to ściema i drukarnia akcji ? Co teraz, pół roku ciszy i znowu będzie wpis na Facebooku że prowadzą z kimś rozmowy ?
Zarząd Lauren Peso Polska S.A. z siedzibą w Chorzowie (dalej: "Spółka", "Emitent", "Spółka Przejmująca") w nawiązaniu do raportu bieżącego ESPI nr 4/2023 z dnia 31 marca 2023 roku oraz raportu bieżącego ESPI nr 6/2023 z dnia 17 kwietnia 2023 roku dot. zawiadomień o zamiarze połączenia Lauren Peso Polska S.A. ze spółką zależną, tj. Polymertech sp. z o.o., niniejszym zawiadamia o powzięciu informacji o dokonaniu w dniu 22 czerwca 2023 r. przez Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego rejestracji połączenia Emitenta jako spółki przejmującej ze spółką zależną, tj. spółka Polymertech spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Chorzowie przy ul. 75 Pułku Piechoty 1, 41-500 Chorzów (dalej: "Spółka Przejmowana"). Połączenie nastąpiło poprzez przeniesienie na Spółkę całego majątku Spółki Przejmowanej bez podwyższania kapitału zakładowego Emitenta.
Dobra ale to tylko takie komunikaty od firmy, dobrze że przynajmniej w formie ESPI a nie na Facebooku… Ale moje pytanie było inne… szukaliście CTE group? Nie ma takiej firmy. NIP ? Nie ma takiej firmy w KRS dlatego pytałem, bo zaczynam się obawiać czy oni coś robią realnie czy tylko piszą bajki
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki, które odbyło się 28 grudnia 2023r postanawia zmienić § 1 ust. 1 Statutu Spółki, poprzez nadanie mu nowego następującego brzmienia:------------------- „1. Firma Spółki brzmi: CTE Group Spółka Akcyjna".------
Zmiany nazwy spółki nie zostały jeszcze wprowadzone do KRS bo to wymaga czasu, kilku miesięcy. Obecnie spółkę odnajdziesz pod nazwą Lauren Peso
Co Ty piszesz. Sąd ma ustawowe 7 dni na zmiany w KRS po zgłoszeniu tego. Poczytaj. Jeśli, spółka złożyła wniosek o wpis zmiany a powinna zaraz po ogłoszeniu tego, po grudniowym NWZA to sąd max w ciągu 7 dni powinien dokonać zmian, wpisu. A tu już ponad miesiąc i nic !