Pewnie Sobik potrzebuje na walne większej siły, to skupuje. Ciekawsze jest, kto mu za tak lichą cenę sprzedaje? Przecież to nie jest skup, prawie 600 000 akcji od drobnicy. Taki skup cenę akcji musiałby windować do góry. Dziwne to wszystko ale ja ryzykując, dalej dokupuję.
Dokładnie, gdyby normalnie ktoś wrzucił tyle kasy do kupna PKC, to by kurs wystrzelił pod 40 PLN. To musi być z kimś sprzedającym zgrane. Tyle że skupuje właściciel, to długofalowo zasadniczo zawsze dobry objaw.
Zakładam, że sprzedają mu tak zwane słupy. Języczkiem uwagi moim zdaniem będzie jednak stanowisko NN OFE w sprawie przyszłości spółki to jest jej ceny i jej przyszłości na giełdzie.
Raczej nikt z dużych inwestorów bo sam by musiał raportować zbycie. A w kontekście rezygnacji całej RN że skutkiem na 31stycznia należy zakładać ze jeszcze się coś wydarzyć może
Co miałem kupić to kupiłem. Teraz już tylko czekam spokojnie na wydarzenia na które w tej chwili nie mam wpływu. Niech się martwią Ci co mają więcej. Pozdrawiam wytrwałych.
Myślę że masz rację. Żaden drobny gracz nie ma 100tys szt za 700tys PLN…. W sumie to Pan Sobik kupił bez kilku szt 1mln akcji
Czyli zainwestował 7,2mln. Zapewne nie po to aby stracić. Teraz czekamy czy będzie komunikat kto zmniejszył a może być też tak że był to ktoś kto miał poniżej 5% i nie musi nic podawać.
Wiemy że jest nowa RN i teraz może wyrazić zgodę na skup akcji…. Więc powinno zaraz coś się dziać… a co do Paravita i ostrych spięć na NWZA…. To jeśli Pan Gerega chce coś zwojować to powinien nie odpowiadać a nadomiar dokupować by zwiększyć udział….
takie same glupie teksty byly o hoffmanie ze kupil nie po to aby stracic. I co jak wyszlo kazdy widzi poplynal az milo. a moze teraz to on sprzedaje. nastepny zarzad tez blyslal kupujac akcje i wynik taki sam jak z hoffmanem