• Czemu Chorwacja? Autor: yarecky_inv [5.173.58.*]
    Kurs ładnie walczy o przebicie oporu, a w międzyczasie zacząłem się zastanawiać - czemu właściwie Chorwacja? Ktoś wie coś więcej na ten temat? To dość egzotyczny kierunek, prędzej spodziewałbym się Czech albo Słowacji, po sąsiedzku.
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~Kokoszanel [145.224.100.*]
    Pewnie tam nie mają konkurencji
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~bart [5.173.48.*]
    Spółka definiuje rynki na których widzi możliwości rozwoju. Też myślałem.ze będą to nasi południowi sąsiedzi albo kraje bałtyckie. Ale kierunków bałkański, rynek "przyszłościowy". Oby.
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~Jeki [31.60.91.*]
    A jakie znaczenie ma dzis jaki kraj, wazne ze jest popyt poza polska. Najwidoczniej akurat w Chorwacji jest kumaty zarzad spolki. Studenac to lider na rynku, zakladam ze Pointpack wchodzac na rynek potrzebuje skali na rynku, a lider to daje...
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~Turtle [213.134.190.*]
    Dokładnie tak!
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: yarecky_inv [5.173.58.*]
    A to nie można już zadać normalnego pytania na tym forum? Tylko naganianie albo straszenie?
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: yarecky_inv [5.173.58.*]
    Ale tak właśnie myślałem, że trafi się jakiś przy chlast, co zacznie się czepiać normalnego pytania... Zadałem pytanie, bo jest to ciekawy kierunek i może mieć wpływ na dalszy rozwój. Ciekawe czy badali inne rynki i była zbyt duża konkurencja, czy Studenacjest może powiązany z jakimś dotychczasowym kontrahentem Pointpack, czy jest to incydentalny przypadek współpracy w Chorwacji czy może planują wejść szerzej na ten rynek. Więc jeśli twój mózg nie jest w stanie wykroczyć poza prymitywne myślenie: "kupuj, sprzedaj" i tylko te informacje jesteś w stanie przetworzyć, to się po prostu nie odzywaj.
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~klocek [79.185.31.*]
    https://www.propertynews.pl/centra-handlowe/studenac-przejal-kolejna-siec-handlowa,148842.html

O dlatego! 1250 "Żabek" i "Stokrotek" chorwackich
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~wertyg [81.18.213.*]
    Ciekawe czy w I kw 2024 będą tylko koszty czy już jakieś zyski z tego kontraktu?
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~Fenomenolog [5.173.162.*]
    "Spółka planuje rozpocząć działalność w Chorwacji".
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~dd [193.93.205.*]
    w Chorwacji mieszka niecałe 4 mln ludzi z czego tak naprawdę jest sporo mniej bo wyjechali. Tam poza sezonem nic się nie dzieje kto był w HR np w lisopadzie albo marcu to wie o co chodzi bardzo mały rynek. Studenac ma chyba prezesa polaka i chyba tam Enterprise Investors zainwestował wiec pewnie polskie doświadczenia żabki chcą powielić
  • Re: Czemu Chorwacja? Autor: ~deka [83.12.181.*]
    sam sobie odpowiedziales. 4mln ludzi i monopol na paczki, to chyba nie glupi pomysl?
[x]
POINTPACK -1,72% 17,15 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.