Lata swietlne mnie tu nie bylo. Niestety zajetosc w innych kwestiach zyciowych dawno odciagnela mnie (i zapewne nie tylko mnie bo mnostwo starych nickow poznikalo w miedzyczasie) od tematu. Czy ktos moze wspomoc rada w kwesti tego pisma, ktore trzeba wyslac? W szczegolnosci:
- W jakiej formie (papierowe?, za poleceniem odbioru? Sa jakies formalne wymagania?) - to pewnie glupie pytania - Do Kogo? To Statalco (czy jak mu tam) jest na Cyprze i ja zadnych namiarow nie widze. Do Elektrimu pisac?
Moze ktos ma gotowe i moglby poratowac wzorem?
Domagac sie wg wyceny bieglego ksiegowego jak rozumiem?
Dnia 2024-01-29 o godz. 19:25 ~stan napisał(a): > Żadnego wykupu nie będzie uchwała zostanie zaskarżona i chyba żaden sąd jej nie zaakceptuje by mogła zacząć obowiązywać bo są ku temu powody.
Ale pismo napisać można , a nawet raczej trzeba , na wszelki wypadek bo jak zaskarżona nie będzie to co , jak sąd zaskarżenie odrzuci to co ? Są dwie grupy akcjonariuszy około 700k akcji z NWZA i dużo więcej którzy na NWZA się nie rejestrowali .
Prawnikiem nie jestem, ale zakladam ze powody do zaskarzenia i uniewaznienia zapewne sa. Ja po prostu pytam w kontekscie 30 dniowego terminu. Uchwala na stronie Elka wisi, wiec ogloszona zostala (mam racje?), czyli okres 30 dni dla nieobecnych na walnym zaczal biec? Prosba o zrozumienie, ze zapewne jest niemala liczba drobnych, ktorzy juz od dluzszego czasu nie maja z roznych przyczyn zyciowych mozliwosci stalego sledzenia tematu. A dobrze byloby wiedziec jak sie zachowac i nie przegapic zadnego waznego (?) terminu.
Dnia 2024-01-29 o godz. 19:41 ~exX napisał(a): > Dnia 2024-01-29 o godz. 19:36 ~Nicpoń napisał(a): > > Pisz na Berdyczów. > > Samego siebie tez szczerze nienawidzisz, czy tylko wszystkich innych do okola?
Kolejne pytanie co dołączyć do pisma , żaświadczenie o posiadaniu akcji (na jaki dzień ) czy blokadę akcji na rachunku , a może nic z tych rzeczy ?
Tu jak widać jest kliku rozgrywających a ta uchwała to bat na spółki zależne bo dotychczas nie miał wpływu jak twierdzi na zarządy spółek zależnych to teraz ma i to z odszkodowaniem za dwa lata wstecz kogoś chce odstawić a my jak zwykle w czarnej D i motamy się bardzo lepszy specjalista by się przydał
Dnia 2024-01-29 o godz. 20:33 ~zainteresowany napisał(a): > Tez masz ten adres? > > STASALCO LTD > Krinou, 3, Κρίνου, 3, > THE OVAL, Flat 503 ' > Agios Athanasios 4103, ΑγιοςΑθανάσιος 4103, > Limassol, Λεμεσός, > Cyprus Κύπρος > >
..........czy to nie jest jakaś paranoja ! Żebym ja po moje piniądze pisał do Cypra. Ja inwestowałem u Pana Solarza Żaka Piotra a może i Pawła w Polsce. Niezadługo zasugerują, żeby pisać i dopominać sie o swoje piniądze w Ułan Bator bo Cyper jest niewyłacalny.
Dnia 2024-01-29 o godz. 20:33 ~zainteresowany napisał(a): > Tez masz ten adres? > > STASALCO LTD > Krinou, 3, Κρίνου, 3, > THE OVAL, Flat 503 ' > Agios Athanasios 4103, ΑγιοςΑθανάσιος 4103, > Limassol, Λεμεσός, > Cyprus Κύπρος > ============ ciekawy adres.... widać od razu że to berdyczów zwłaszcza wszelkie próby przepisywania tych kulfonów wydają się oczywistym pretekstem braku skutecznego doreczenia angielskiego listonosze na cyprze pewnie nie znają ..bezczelna obstrukcja
Jestem w podobnej sytuacji. Miałam Covida kiedy ogłoszono WZAi nie zarejestrowałam się . Czy pan ustalił co takie osoby jak my możemy zrobić ? Nie należę do PAE.