Ja widzę kilka scenariuszy. Ktoś z dużą pozycją postanowił wziąć straty i postawił tam iceberg. To byłoby neutralne. Gorzej jakby okazało się że PCF albo zarząd wywalają akcje. Zobaczymy
Trzeba rozważyć różne opcje, nigdy nie wiadomo w jaki sposób będą chcieli to rozegrać. Zarząd dbający o interes spółki zrobiłby tak jak piszesz, ale ja już jakiś czas tem straciłem zaufanie. Nie naganiam, sam mam akcje.
Jest to standardowa procedura, z punktu widzenia PCF jako oddzielnej spółki byłaby to mega opcja żeby odbić sobie stratę za bulletstorm ale z drugiej strony po co mieliby się dzielić zyskiem z małymi akcjonariuszami, których mają wiadomo gdzie i co pokazali niejednokrotnie
Dnia 2024-01-29 o godz. 16:40 ~Mk napisał(a): > Ja widzę kilka scenariuszy. Ktoś z dużą pozycją postanowił wziąć straty i postawił tam iceberg. To byłoby neutralne. Gorzej jakby okazało się że PCF albo zarząd wywalają akcje. Zobaczymy
rozmawiamy o obrotach rzędu 50k sztuk a teorie jakby jakiś duży fund wychodził. PFC nie ma powodów do wychodzenia, nie po to brali pakiet kontrolny żeby teraz go zmniejszać. W tej cenie to raczej zwiększaliby udział niż zmniejszali. Pamiętajmy że podczas rajdu pod premierę GH VR sporo osób kupiło i obecnie na kursie nie widać możliwości szybkiego zarobku. Całkiem możliwe że wychodzą. Dopóki na spółce nie pojawi się ssanie na akcje to kurs się nie ruszy poważnie w górę. Nie ma obrotów i jest spora kolejka chętnych do wyjścia.
Co do dywidendy. Jeśli podzielą się zyskiem to raczej w groszach na akcje co i tak jest mało prawdopodobne. Nie mają potrzeby i jak do tej pory nikt nawet nie komunikował takiej ewentualności.
Rynek długo potrafi zachowywać się irracjonalnie i tak właśnie postrzegam obecną wycenę Incuvo.
Też mam taką nadzieję, arkusz zarówno z prawej jak i z lewej wygląda marnie a od wczoraj większość akcji sprzedaży i kupna siedziało na ukrytym. Czas pokaże co będzie, gdyby teraz ktoś chciał zapakować 100k papieru do kieszeni to kurs byłby 2,5
Czy irracjonalnie? Ludzie oczekują sukcesu i na niego czekają, czy ostatnia premiera to sukces? Czekają na COOPa do GH, jakosć ostatniej produkcji nie napawa optymizmem, moim zdaniem projekt PCF nie wypalił, zabrał czas, czy jakość COOPa do GH na tym nie ucierpi? Co do SoA1 czy ich jakość jest dobra? Jeszcze inne pytanie: Ja się zastanawiam nad funduszem który jest w akcjonariacie "quaero capital funds". Patrząc na Statement of investments and other net assets as at June 30, 2023 to ilosć akcji Quantity 437,447.00. Przyjmując że cena jest bardzo atrakcyjna nie zwiększają pozycji i nie uśredniają. Nie wiem po jakiej mają cenie, ale akcji mają sporą jak na tą spółkę, a płynność jest jaka jest. Przy tak zepsutej reputacji jaka będzie euforia na kursie jak już faktycznie COOP wyjdzie?