• M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~Maks-Daszewsk [149.102.244.*]
    Życie czasem przynosi nam niespodziewane wyzwania, a jednym z nich może być zaufanie nieuczciwym osobom i firmom. Dziś chciałbym podzielić się z Wami moją osobistą historią, która jest przestrogą dla każdego, kto myśli o inwestowaniu swoich oszczędności. Niestety, stałem się ofiarą nieuczciwego brokera M.B.F. Management Limited oraz Simplex, co doprowadziło mnie do dramatycznej sytuacji finansowej.
    Wszystko zaczęło się od niewielkiej kwoty, którą wpłaciłem na platformę inwestycyjną www.mbf-limited.com/pl/, później www.simplex.com (mają też inne strony). Analityk firmy przekonywał mnie, że dzięki jego wsparciu zyskam ogromne sumy, które pozwolą mi na spłatę kredytu i zorganizowanie wspaniałego ślubu dla mojej córki. Wydawało się, że moje marzenia stają się rzeczywistością.
    Pierwsze transakcje wydawały się być udane, a nawet otrzymałem wypłatę w wysokości 200 dolarów. To podniosło moje zaufanie do brokera i całej sytuacji. Niestety, wtedy nie zdawałem sobie sprawy z tego, że jestem w pułapce. Broker nakazał mi pobrać aplikację o nazwie AnyDesk, aby pomagać mi w inwestowaniu. To była decyzja, która okazała się tragiczna.
    AnyDesk umożliwiło oszustom dostęp do mojego komputera, co próbując wykorzystać w celu włamania się na moje konto bankowe. Na szczęście bank zareagował szybko i zablokował wszelkie podejrzane transakcje. Jednak straciłem swoje oszczędności i zaciągnąłem kredyt na inwestycje, które okazały się być tylko złudzeniem.
    To było bardzo trudne doświadczenie, które sprawiło, że straciłem nie tylko pieniądze, ale także moje zaufanie do ludzi i instytucji finansowych. Mimo to, nie poddałem się i postanowiłem szukać pomocy w odzyskaniu utraconych środków.
    Podczas mojej desperackiej próby znalezienia pomocy natknąłem się na prawników, którzy specjalizują się w rozwiązywaniu podobnych sytuacji. To była dla mnie ostatnia nadzieja na po sprawdzeniu okazała się legalna, a wpisy w rejestry adwokatów też legitne. Dzięki ich wsparciu mam nadzieję na wyjście z tej trudnej sytuacji.
    Chciałbym podkreślić, jak ważne jest ostrożne podejście do inwestycji i sprawdzanie wiarygodności brokerów i firm inwestycyjnych. Nie dajcie się zwieść obietnicom błyskawicznych zysków, a wasze oszczędności będą bezpieczne.
    Ostrzegajmy innych przed podobnymi pułapkami i bądźmy czujni wobec nieuczciwych praktyk na rynku finansowym. Moja historia jest przestrogą dla każdego, kto marzy o inwestowaniu. Nie dajcie się oszukać i zawsze szukajcie rzetelnych źródeł wsparcia, gdy staniecie w obliczu podobnych trudności.
    W mojej walce o odzyskanie utraconych środków nie jestem sam. Mam swoich pełnomocników, dwie wybitne prawniczki, które specjalizują się w dziedzinie kryptowalut. To prawdziwe ekspertki, pomagają mi w rozwiązaniu tej trudnej sprawy.
    Prawniczki przeprowadzają dokładne dochodzenie w mojej sprawie, starając się zidentyfikować i ścigać oszustów odpowiedzialnych za utratę moich pieniędzy. Dzięki ich wiedzy i doświadczeniu mam nadzieję, że będę miał szansę na odzyskanie części utraconych środków i sprawiedliwość zostanie wypełniona.
    To jest dla mnie ogromne wsparcie i pocieszenie w tym trudnym czasie. Mam nadzieję, że dzięki ich pomocy będę miał możliwość naprawienia szkód, które mi wyrządzono, i choć częściowej rekompensaty za moje straty finansowe.
    Pragnę podkreślić, jak ważne jest skorzystanie z pomocy profesjonalistów w przypadku oszustw finansowych. Nie bójmy się sięgnąć po wsparcie specjalistów, którzy mają wiedzę i doświadczenie w rozwiązywaniu podobnych problemów. Współpraca z odpowiednimi pełnomocnikami może znacząco zwiększyć nasze szanse na odzyskanie utraconych środków i przywrócenie sprawiedliwości.
    Mam również swojego zaufanego opiekuna. To osoba, która od samego początku tej trudnej sytuacji jest u mojego boku, służąc mi wsparciem i informacjami dotyczącymi postępów w sprawie.
    Mój opiekun jest nieocenionym źródłem wiedzy i pomocy, zawsze gotowym do odpowiedzi na moje pytania i udzielenia mi wsparcia emocjonalnego w tych trudnych chwilach. Dzięki niemu czuję się bardziej pewnie, mając pewność, że nie jestem pozostawiony sam sobie w tej trudnej sytuacji.
    To ważne, aby w trudnych sytuacjach mieć przy sobie ludzi, na których można polegać. Moim opiekunem jest osoba, która pomaga mi przejść przez ten kryzys i skupić się na walce o odzyskanie moich środków. Dzięki tej wspólnocie profesjonalistów i opiekunowi czuję się bardziej zaopiekowany i mam nadzieję, że wspólnie uda nam się wyjść z tej sytuacji z podniesioną głową.
    Nie pozostawiajcie swoich problemów finansowych bez rozwiązania. Skontaktujcie się z ekspertem, który ma doświadczenie w radzeniu sobie z podobnymi sytuacjami i pomoże Wam w podjęciu odpowiednich kroków w walce o odzyskanie utraconych środków. Twój telefon może być pierwszym krokiem w kierunku odzyskania kontroli nad sytuacją i podjęcia działań mających na celu przywrócenie sprawiedliwości. Dzielę się kontaktem z tymi, którzy znaleźli się w kłopotach tak jak ja-696718/446.
    Pamiętajcie, że w takich sytuacjach czas jest często kluczowy, więc im szybciej podejmiecie działania, tym większe szanse na sukces.

• Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~miki999 [146.70.161.*]
    mam podobnie z mbf limited, prawie 40tysięcy utopione w czymś takim, a teraz też mnie straszą że jak nie dokonał płatności którą sobie wymyślili, to mnie podadzą do sądu, a wymyślili tą opłatę - nie mogą nie potrafią wysłać żadnego dokumentu który regulowałby że coś takiego istnieje, ale nawet gdyby, wiem że to sciema, bo już jestem po konsultacjach z prawnikami

uważajcie
    mbf-limited.com
    user.mbf-limited.one
    user.personal-cab.com
    M.B.F. MANAGEMENT LIMITED
    Croydon, United Kingdom
    to ich dane, takie podstawowe, jakbyście na coś takiego trafili, uciekajcie.
  • Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~miki999 [146.70.161.*]
    zapomniałem, jeszcze to do nich należy wt.mbi-limited.com

no i to co pisałem wcześniej oczywiście
    mbf-limited.com
    user.mbf-limited.one
    user.personal-cab.com
    M.B.F. MANAGEMENT LIMITED
    Croydon, United Kingdom 
  • Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Autor: ~ludmiła [116.90.74.*]
    niestety też ich znam mbf-limited.com, user.mbf-limited.one user.personal-cab.com, właśnie próbują mnie przekonać że muszę zapłacić 18tyś podatku od wzbogacenia się inaczej mi przepadną pieniądze i mnie będą skarżyli
  • Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Autor: ~Sebastian [194.126.177.*]
    a czy ktoś zna albo coś wie na temat tego że stablecoinfx.net współpracuje z mbf-limited.com ??
    pytam, bo mam 12 tysięcy w mbf, i teraz mam tu blokadę w związku z wypłatą pieniędzy i niby mogą mi przelew zrobić właśnie na stablecoinfx.net, tyle że muszę zapłacić za aktywację konta, czy coś, ale wydaje mi się, że to scam po prostu
  • Re: M.B.F. Management Limited Autor: ~WP [31.60.47.*]
    Dziękuję Panu za odwagę w opisaniu swojej historii ,mnie oszukali na 10 tysięcy i tak psychicznie wykończyli swoimi kłamstwami ,że sama siebie nienawidziłam za taką ,, naiwność,, ale oni po prostu potrafią tak zrobić i dzięki temu jeszcze wogole istnieją Telefon okazał się być pomocny, rozmową z prawnikiem bardzo mi pomogła
  • Re: M.B.F. Management Limited Autor: ~ich [149.34.253.*]
    mbf-limited to banda oszustów, którzy wykorzystują naiwność ludzi w celu wyłudzenia pieniędzy. Trzeba ich zgłaszać, bo tacy cwaniacy nie powinni mieć wolnego pola do działania. To nie jest kwestia odwagi, ale po prostu nasz obowiązek, żeby chronić innych przed ich sprytnymi podstępami. Najlepiej zrobić to jak najszybciej, żeby nie dopuścić do kolejnych ofiar, kolejnych oszukanych i kolejnych okradzionych !
  • Re: M.B.F. Management Limited Autor: ~Robert [5.173.150.*]
    Gdzie można zadzwonić ma ktoś nr ...mnie też właśnie wyrzuciło że strony logowania może nie wiele miałem ale jednak coś...nie chciałem dać się wciągnąć w większe pieniądze to pani doradca się obraziła że sam handluje na giełdzie z dobrym skutkiem.
  • Re: M.B.F. Management Limited Autor: ~Stan [155.133.65.*]
    Mnie też wciągali tyle że niedalłem się naciągnąć na większe pieniądze.
    Oszust pokazał mi różne opcje aby wzbudzić wiarygodność wraz z dow.os. ale jak chciałem z nim porozmawiać na live to nie (bo bym twarz zobaczył)
    Nie dajcie się w to wciągać oni nie mają skrupułów do naiwnych ja straciłem tylko 400zl.
    I dokładnie jest tak jak wszyscy wcześniej opisują.
    Nie wiem dlaczego w listopadzie 2023 nie znalazłem żadnych opinii na temat tych oszustów a po sprawdzeniu wszystkich możliwych portali (gov UK rejestr brokerów i innych było jak najbardziej ok) teraz moje konto już nie istnieje!!!
    LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ!!!
    NIE DAJCIE SIE
  • pulse.investments i pulse-investments.com.co Autor: ~kamil [89.36.76.*]
    teraz to ich strona główna pulse-investments.com.co
    a to do loginu i dashboard też obecnie działa my.pulse-investments.com.co
    a te dwie stare już wyłączone: pulse.investments i ta my.pulse.investments 
    nie wiem jak u was, ale dla mnie już sprawa jest w toku w postępowaniu, nie dam sobie wejśc na głowe takim sku**** z białorusi, czy skąd oni tam są, prokuratura ich znajdzie i może usadzi. 
    gdyby ktoś też chciał skorzystać z porady prawnej, to łapcie, 503 122 196, pani mecenas wszystko opowie, wyjaśni i doradzi, nie wiem czy w przypadku orbida będzie mogła coś powiedzieć, ale sądze że warto spróbować, naprawdę rezolutna kobieta, która z każdym sobie poradzi, 
  • Re: M.B.F. Management Limited dalej oszukuje !! mbflimited.org Autor: ~roman [149.102.244.*]
    ta chora spółka M.B.F. MANAGEMENT LIMITED
    ma teraz takie strony i wszystkie są aktywne : mbflimited.org, user.personal-cab.org, wt.personal-cab.org
    zmienili swój adres też : 1 Cliff drive Radcliffe on Trent Nottingham NG12 1 AX (UK)

wcześniej mieli takie, ale wszystkie wyłączone są mbf-limited.com , user.mbf-limited.one , wt.mbi-limited.com
    no i ten adres też już nigdzie nie jest podawany: Altitude 25, Flat 110 Altyre Road, Croydon, United Kingdom, CR0 5BP

zleciłem spróbować odzyskać pieniądze do kancelarii o której tutaj wcześniej przez mbf ludzie polecali.696///718//446. nie wiem jak długi to potrwa, ale są jakieś szanse że może z końcem roku przynajmniej część pieniędzy oddadzą, ale to się okaze
    na pewno poproszę by każdy kto może skontaktował się z kancelarią, a kto też miał z mbf problemy i żeby przekazać swoje dowody, materiały na mbf, może to pomoze, może szybciej uda się ich złapać !!
  • Re: M.B.F. Management Limited dalej oszukuje !! mbflimited.org Autor: ~Wiesław [31.0.73.*]
    Jaka kancelaria może odzyskać pieniądze od M.B. Limited
  • Re: M.B.F. Management Limited dalej oszukuje !! mbflimited.org Autor: administrator_pawel [79.127.186.*]
    To nie kancelaria odzyskuje pieniądze.
    Prawnicy ciebie reprezentujący, doprowadzają do tego że postępowanie przebiega prawidłowo, działają w momencie nadużyć, uchybień, zaniechań. Reagują na każdą ważną zmianę podczas postępowania, gdzie przeważnie osoby fizyczne, nie wiedzą jak postępować. Prawnicy, radcy prawni są po to by reprezentować ciebie i dbać o twój interes.
    W komentarzach były już podane dane które są ci potrzebne.
  • Re: M.B.F. Management Limited Autor: ~Mar3 [196.240.128.*]
    Trafiłem na platformę do inwestowania o nazwie crypticmarkethub.com, w trakcie prowadzenia tam działań towarzyszył mi w tym analityk. Który wskazywał mi jakie kroki podejmować, jakie pozycje otwierać i ile dokładnie inwestować. Rozmawialiśmy codziennie, często te rozmowy zahaczały o życie osobiste. Wydawał się osobą, której mógł bym zaufać. Jednak z czasem pomimo moich wierzeń zrozumiałem że byłem oszukiwany. Pieniądze, które im przesyłałem były dla nich, nie na moje konto. A zarobek nie istniał. Dotarło to do mnie kiedy próbowałem wypłacić środki, z marnym skutkiem. Rozwiązania jakie miały przynieść oczekiwany rezultat wiązały się z następnymi inwestycjami. Zapewniał mnie o tym że depozyt jest zwrotny i po opłaceniu go zostanie mi zwrócony razem w wypłatą z platformy. Nie doszło do tego. Miałem nie potrzebną nadzieję dotyczącą tej platformy. Wiem już że są oszustami. Podniosłem się po tym, a sprawa jest w prokuraturze pilotowana przez kancelari, która najbardziej mi pomogła. [(503-122]208) to numer do mecenas] i mogę polecić skontaktowanie się z nią. Dzięki nim zrozumiałem w się wpakowałem i dowiedziałem się że to nie jest jedyna strona tej "firmy" posiadają identyczną platformę pod inna nazwą swingtradinglabs.net
  • Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~Miszcz_ynwestycji [104.28.45.*]
    Jedyne co trzeba zgłaszać to ludzka głupotę i naiwność, ale to u lekarza a nie na policję. Inwestowanie bez gruntownej wiedzy jest tak durne jak szukanie słodkiej wody w morzu czerwonym. Mamienie łatwym zyskiem zaślepia oczy ludziom, a później z płaczem na policję, która nic nie może zrobić.
  • White Advisory LTD Autor: ~AgataMaj [95.153.31.*]
    White Advisory LTD jedna z wielu firm prowadzących działania w zakresie dokonywania inwestycji poprzez ich platformę. Jednak nie posiadają do tego typu działalności uprawnień. Co za tym idzie ich działania nie są legalne. Kupowanie akcji czy kryptowalut za ich pośrednictwem tak naprawdę nigdy nie ma miejsca.
    Posiadają szereg pracowników, mających się zajmować "klientem". Wyznaczony pracownik kontaktuje się w celach inwestycyjnych, niezależnie od tego jak nazwie swoją funkcje menadżer, kierownik, analityk, jest fałszywym brokerem. To znaczy że podają się za osobę mającą uprawnienia do wykonywania pracy doradcy inwestycyjnego. Przede wszystkim warto zwrócić uwagę, że fałszywy broker wchodzi w nasze życie osobiste. Wypytując na co chcielibyśmy przeznaczyć zarobione środki, jak wygląda nasza sytuacja majątkowa. Używają tego jako karty przetargowej, namawiają na dokonywanie przelewów, następnych transakcji, ciągłego inwestowania. Manipulują kiedy ktoś chce się wycofać używając powodu dla którego rozpoczęliśmy inwestowanie do dalszego brnięcia w to.
    Oczywiście obiecują wysokie i szybkie zyski, bez ryzyka. Na poświadczenie ich słów na platformie pokazuje się dokładnie to co "przewidują". Platforma jest w pełni przez nich kontrolowana, wszystko co się tam dzieję jest stworzone przez nich.
    White Advisory posiada wiele linków prowadzących do ich platformy / white-advisory.com, user.white-advisory.ltd, user.white-advisory.pro, user.whiteadvisory.site, wt.whiteadvisory.online, user.whiteadvisory.online /

Dlaczego wspominam tutaj o White Advisory?
    Ponieważ jest połączony z MBF Limited, jest to dokładnie to samo. Chodź mają inne nazwy obie grupy działają nie tylko w tym samym celu ale na wzajemną korzyść. Są ze sobą powiązane, to znaczy, że żadna z tych platform nie jest legalna i działają tylko w celu wyłudzenia środków od swoich ofiar
  • Re: White Advisory LTD Autor: ~AgataMaj [95.153.31.*]
    Skoro już jest wiadome że oba twory są ze sobą powiązane pewnym jest że najlepiej nie wchodzić z nimi w "interesy". Współpraca z nimi niesie za sobą wysokie ryzyko, zagrażającym dobrą fizycznym jak i nie fizycznym. Zdecydowanie warto omijać tego brokera i szukać sprawdzonych regulowanych platform. Mimo że cześć ludzi już wie z kim naprawdę mamy do czynienia nieustanie są tworzone nowe strony internetowe, żeby nie doszło do rozpowszechnienia informacji odnośnie oszukańczej platformy. Pozwala to im na odnalezienie następnych osób które bez skrupułów pozbawią pieniędzy do życia. Skoro już wymieniłam poprzednie domeny, to jest aktualnie działająca -> whiteadvisory.info
    To co warto wiedzieć, że da się coś z tym zrobić, jeśli doszło do sytuacji w której utraciliśmy środki na oszustwie inwestycyjnym. Oczywiście wszystko zależy od sytuacji, ale zawsze warto się upewnić co można zrobić. Dlatego pozostawiam kontakt do kancelarii prawnej zajmującą się postepowaniami przeciwko tym grupą ((503// 122// 208))

A to wszystkie domeny należące do oby dwóch firm
    user.white-advisory.pro, user.whiteadvisory.site,white-advisory.com, user.white-advisory.ltd, wt.whiteadvisory.online, user.whiteadvisory.online, mbf-limited.com, user.mbf-limited.one, wt.mbi-limited.com
    mbflimited.org, user.personal-cab.org , wt.personal-cab.org, wt.mbi-limited.com, mbf-limited.com,

• Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~mati [130.195.243.*]
    W podobny sposób jak i nie ten sam działają te platformy
    Gemstone Holdings - gemstone-holdings.com, client.gemstone-holdings.com
    IMMEDIATE EDGE - immediate-edge.io, immediate-edges.com
    LondonCapitalFX - londoncapitalfx.eu

Mayrsson TG - mayrssontg.com
    pod żadnym pozorem nie przelewajcie tam pieniędzy.
  • scamu nie brakuje Autor: ~MartaH [102.38.199.*]
    króciutka lista fałszywych platform, które okradaja ludzi.
    zdecydowanie jest ich dużo więcej ale te sa najświeższe z potwierdzonych
    Monex EU Group - monexeugroup.com
    invest24world.com, area.invest24world.life
    BAM Beteiligungs AG - bam-beag.com, bam-beta.com
    Unotec Beteiligungen AG - unotec-ch.com
    Lloyds Capital - lloyds-capital.net, my.lloyds-capital.net

• Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~Mejer [93.113.202.*]
    W ostatnim czasie ponownie jest głośno o jednej z patform której jestem ofiarą. Widze że dalej prowadzą swoje działania pomimo tego że kilka ich stron już nie działa, za to maja nową user.vendigital.one jest ściśle połączona z vendigital.tech W pierwszych miesiącach tego roku zgłosiłem sprawę do prokuratury z pomocą kancelarii (polecam ich mecenas, macie503numer122do208 niej)

Zdążyłem od tego czasu odzyskać już część skradzionych środków. Dlatego jeśli ktoś przezywa coś podobnego do mnei polecam chociaż omówić sprawę z mecenasem.
  • scam Autor: ~xkondziox [79.127.207.*]
    axen - global com,

my axen - global com
    Przykra informacja, ale niestety są to oszuści którzy podszywają się pod legalną inwestycje, ale wszystko co możecie tam zobaczyć jest fikcją. Dużo osób przez nich zostało oszukanych. Okradli ich z pieniędzy i z tożsamości. Powinniście uważać na to gdzie i komu wpłacacie pieniądze żeby później nie było płaczu. Ale jeżeli już ten płacz jest, to zadzwońcie do radcy prawnego który udzieli wam porad i informacji na temat jak się zabezpieczyć i co w takiej sytuacji zrobić. Znajdziecie go 5///03//1///2///2//1///9////6. Sam sprawdziłem i naprawde mozna sie wiele dowiedzieć.
  • Re: scam Autor: ~Rafal [176.122.214.*]
    A jeżeli już niby ta przesyłka idzie i nie zapłacę kurierowi to co
  • Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~Mariusz [86.27.254.*]
    Cześć tez jestem ofiarą czy ktoś wie jak odzyskać pieniądze ? Zgłosiłem na policję ale bez skutecznie
  • Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~Pawelek [91.90.123.*]
    To normalka u niebieskich
    Nie musza nic robić, nie muszą tego kierować dalej nigdzie.
    Poczytaj inne wpisy, tam znajdziesz rozwiązanie.
    Ja sam tak zrobiłem przed grudniem i nie żałuję bo teraz przynajmniej wiem że ktoś dla mnie działa.
  • Re: M.B.F. Management Limited oraz Simplex — Moja historia Autor: ~zofia [159.26.110.*]
    myślę że tu można zgłosić domeny z którymi mieliśmy do czynienia a które biuro prawne będzie mogło obsłużyć
    ja zacznę:
  • Re: finabel.top i finabel.co — Moja historia Autor: ~zofia [159.26.110.*]
    no jak w temacie, u mnie to finabel .top i finabel .co
  • Re: orvelin-invest accessroom Autor: ~kinga [159.26.112.*]
    tez podal dwa miejsca orvelin-invest user accessroom pro
    tutaj też robia to samo, kaske sie do nich sle a pozniej ona znika !!
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.