Przed odjazdem Autor: ~chodzik księżycowy [87.206.149.*]
Rozstając się z Wami na jakiś czas, chciałbym zwrócić Waszą uwagę na spółkę
AGORA
Jest to moja odpowiedź dla tych co chcą szukać jeszcze innych spółek z potencjałem wzrostowym.
Nie wydaję tu żadnej rekomendacji kupna, ale uważam, że Agora kończy właśnie definitywnie trend spadkowy.
Jeszcze raz pozdrawiam Wszystkich - DOZOBACZENIA
Chodzik Księżycowy
Oj grubyrynio żal mi ciebie. Nie odnoszę się tu konkretnie do Agory tylko do rekomendacji. Popotrz na dwie rekomendacje analityków odnośnie cersanita wczoraj jedni kupuj dzisiaj drudzy sprzedaj - jak komu pasuje. Nie czytałeś bardzo ciekawego artykułu o rekomendacjach ostatnio. Żałuj masz duże braki. Jak oni piszą sprzedaj to znaczy, że skupują i jakbyś obserwował Agorę to w tym jest cholernie dużo racji. Po czasie zmienią ale Ci co mieli być obkupieni to będą a szaraczki będą zakupami podbijać im kurs.
Jak widzę wymieniona przeze mnie Agora zachowuje się tak jak powinna.
Ja skorzystałem z rady Chodzika , a Wy ?
Obecnie posiadam akcje Netii oraz Agory zakupione tuż przed wyjazdem na zabieg.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie życzenia pod moim adresem.
jak mawia moja żona -jak się nie pogorszy, trudno będzie umrzeć
Dlaczego sprzedałeś ?
To jest dopiero początek trendu wzrostowego.
Dzisiaj mamy lukę startową.
Chodzik księżycowy.
Zobaczcie sami jak to działa. Podczas całej fali bessy strach tak mocno Was obezwładnił, że teraz w każdej chwili spodziewacie się odwrócenia tych wzrostów i sprzedajecie z małym zyskiem, czyli odwrotnie niz powinniście.
Odkup te akcje Agory jak jeszcze stoją nisko i to prędko.
Możliwa jest oczywiście mała korekta, ale tylko korekta. Co do Netii to napiszę kilka słów
wieczorem ale przecież widać wyraźnie że mamy do czynienia z akumulacją przed dalszym wzrostem.
przyznac musze ze rzeczywiscie to trzymanie sie netii na 3 - 3.10,
wyglada dosyc budujaco,
nie ma juz zjazdu jak przy poprzedniej fali,
co do Agory- dzieki serdeczne za zwrocenie uwagi,
trzecie testowanie dna rzeczywiscie wygladalo zachecajaco i dzisiaj jestes szczesliwym gazeciarzem
Witam
A masz na to jakieś lekarstwo?Przecież na tym polega cały mechanizm funkcjonowania giełdy,że jak jest euforia zakupów to należy sprzedawać a jak jest strach przed kupowaniem to kupować.Teraz się dziwisz,że ludzie się boją trzymać akcje na dłużej a w połowie 2007r się dziwiłeś zapewne,że ludzie kupują bez opamiętania zamiast się pozbywać akcji.A na kim byś zarabiał jakby wszyscy myśleli tak jak ty?
Chodzik,mam dla ciebie zadanie.Spójrz na wykres giełdy na Łotwie i spróbuj określić tam fale Elliotta.
http://stooq.pl/q/a/?s=rgse
Przepraszam Cię Cercio na ten wykres zerknę innym razem to nie ucieknie.
Jestem jednak jeszcze bardzo osłabiony po zabiegu i zabieram się wyłącznie do czynności niezbędnych, czyli tam gdzie ulokowałem pieniądze a jak wiesz mam je w Netii
i Agorze.
Co do Netii to zajmowałem się i to przez chwilę dosłownie teorią Ganna i próbowałem wyznaczyć czasowe zatrzymanie wzrostów, które nastąpią po przebiciu poprzedniego szczytu, który teraz stanowi poważny opór. Ten szczyt zostanie pokonany i to w wielkim stylu, dlatego nie rozumię niektórych uczestników naszych spotkań wykazujących dość
zachowawcze podejście do wykresu tej spółki. Jak ważna jest umiejętność posługiwania się choćby podstawową wiedzą z zakresu analizy technicznej to widać jak na dłoni. Obecnie nie należy się obawiać załamania tych wzrostów, a wyłącznie optymistycznie patrzeć w przyszłość i nie ciąć zysków niech sobie rosną. Ciąć jak pisałem wielokrotnie tutaj należy wyłącznie straty.
Wybicie powinno być znaczące a wzrosty nie skończą się przed 20 kwietnia.
Jeśli chodzi o Agorę, to tam dopiero zbudowana powinna zostać baza, ale również spodziewam się i na tej spółce znaczącego odbicia.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy