• CZY MOŻE KTOS...... Autor: ~GAMOŃ [31.0.24.*]
    Czy może ktoś mi wyjaśnić dlaczego akcje Orange w USA kosztują 12,17 USD za sztukę,we Francji 11,20 EUR,a w Polsce
    8,57 PLN za sztukę.Nie mogę rozwiązać tej zagadki.Pozdrawiam serdecznie.GAMOŃ.
  • Re: CZY MOŻE KTOS...... Autor: ~Daniel [78.30.98.*]
    Dnia 2024-01-27 o godz. 21:30 ~GAMOŃ napisał(a):
    > Czy może ktoś mi wyjaśnić dlaczego akcje Orange w USA kosztują 12,17 USD za sztukę,we Francji 11,20 EUR,a w Polsce
    > 8,57 PLN za sztukę.Nie mogę rozwiązać tej zagadki.Pozdrawiam serdecznie.GAMOŃ.

W Polsce za rok,dwa cena orange bedzie taka sama jak we francji i USA.Teraz w Polce orange na potege skupuja fundy..Jak za braknie chetnych do sprzedazy to cena w Polsce ustabilizuje sie na poziomie cen w innych krajach.Poza tym daytraderzy robia zla robote.ich dzialalnosc powoduje ze cena akcji ma zwolnione tempo wzrostu.Zwroc uwage,ze ubywa akcji w wolnym obrocie.Moj znajomy kupił maksymalną ilosc orangu i bez nerwow czeka na 40-50 zlotych za jeden orange.Moze myle sie i innymi wypowiedza
    sie co o tym sadza.
  • Re: CZY MOŻE KTOS...... Autor: ~Zdzieszowicki [89.26.27.*]
    Może dlatego, że tam jest notowany Orange France (Orange Société Anonyme) , a na GPW Orange Polska. To dwie różne firmy. tj Orange France posiada pakiet Orange Polska.
  • Re: CZY MOŻE KTOS...... Autor: ~Piotr [78.30.100.*]
    Jeszcze niedawno free float orange w Polsce wynosił 49 %,obecnie wynosi 36,01 %.Zatem ubyło z rynku w wolnym obiegu 12,99 %.
    Wniosek jest taki,że ktoś skupuje w dużej ilości akcje.Dlatego uważam.że drobni akcjonariusze powinni wstrzymać sie ze sprzedażą
    i czekać na znaczny wzrost wartości orange w Polsce.Cena powinna zbliżyć się do tej na Zachodzie.
  • Re: CZY MOŻE KTOS...... Autor: ~Filorange [78.30.101.*]
    Całkwicie się z Tobą zgadzam.Od dłuższego czasu kupuję orange,bo czuję ,że cena ich powędruje na biegun północny.Ani razu jeszcze nie sprzedałem tych akcji.
  • Re: CZY MOŻE KTOS...... Autor: ~Zbig [78.30.67.*]
    Dzisaj to tylko efekt krótkotrwałego strachu?
  • Re: CZY MOŻE KTOS...... Autor: ~autor [78.30.103.*]
    U nas tak tanio bo mamy "spółdzielnie" W USA "spółdzielcy" pudłują.
[x]
ORANGEPL -0,73% 14,20 2026-04-13 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.