Drodzy inwestorzy. Jak widzicie dałem Wam odpocząć od swoich wypocin jakieś 2-3 miesiące, bo po co strzępić język co chwilę. Zbliża się jednak czas kiedy kurs XTB będzie bardziej mobilny. Odkąd kupiłem akcje tej spółki tj. od 2020 roku nigdy ( może poza jednym kwartałem) się na niej nie zawiodłem. Przejrzysta polityka informacyjna w stosunku do akcjonariuszy, stopniowo rosnące zyski, sowita dywidenda i przede wszystkim dobre zarządzanie. Pomyślcie ile procent mogliście zarobić w tym czasie nie robiąc praktycznie nic. Dlatego moja dewiza bądźcie cierpliwi i nie ulegajcie chwilowym emocjom. Zwracam się oczywiście jak zaznaczyłem na początku do inwestorów- tych prawdziwych. Tradycyjnie pozdrawiam Cierpliwych, a Wszystkim życzę udanych inwestycji.
To jedna z lepszych spółek ma gorsze momenty ale to jak każda spółka to okazja do kupna. 4 kwartał może być negatywnym zaskoczeniem wszystko przez zabiegi księgowe ja tego się obawiam że może znowu kurs się cofnąć. Z drugiej strony 4 kw był dobrym kwartałem z jednym jasnym trendem co ponoć dla xtb jest najlepsze. Zawsze te 4 kwartały były nie za dobre na papierze ale w długiej perspektywie będziemy wzrastać. teraz będzie ten kluczowy moment albo impuls na nowe ath albo do korekty wszystko się okaże w przyszłym tyg
Witam Kolegę Lisa i pozdrawiam,od 4 lat również posiadam akcje najbardziej przejrzystej i dynamicznej firmy i nie zamierzam tego zmieniać a zyski XTB trzeba rozpatrywać całorocznie jak to powtarza Prezes wiec tego się trzymajmy.Ps.Liczę na dobry 4q 2023r.
Także od prawie 4 lat - pozdrawiam @ pumę i @Lisa. Coś mało nas wytrwałych się ostało? Jakoś trochę mam obawy o 4q23, te ostatnie 4 -te kwartały prawie zawsze były obciążone zabiegami księgowymi, co mnie wcale nie zniechęca do posiadania XTB, bo pozostałe kwartały sowicie to wynagradzają - rozwój, pomysł na biznes, skala.... Czy XTB dostąpi zaszczytu i wstąpi go grona arystokratów dywidendowych? Bardzo bym sobie tego i wszystkim życzył. Po 3 latach mam z nich spłacone 50% średniej ceny zakupu, a są chyba tacy co maja więcej. Jeszcze ten rok i następny po ponad 4 zł, akcje "za darmo"? ;))) - trafiła mi się kura... Oby tak przez następne 20-30 lat, jest druga emerytura;)))
Dnia 2024-01-30 o godz. 20:30 ~Lis napisał(a): > Tak tylko powiem- a nie mówiłem. Pozdrawiam Cierpliwych. Wszystkim prawdziwym inwestorom życzę udanych inwestycji:)
Przecież pisałeś, że sprzedajesz i idziesz na Olimp (wtedy był +18 %), zapomniałeś znowu? Zmiana nicka to za mało.
Tak jest to będzie moja czwarta dywidenda i czekam na dywidendy powyżej 10 zł i kurs do końca roku spokojnie trzy cyfrowy mega rozwój najlepsza moja spółka to dopiero jest początek jest super pozdrawiam
Też tu jestem od kilkunastu złotych i niespecjalnie mi się chce to sprzedawać. Naeet, gdy bedzie 100, i więcej, też tego nie oddam, bo chyba nie ma nic na rynku, co by dawało relatywnie spory spokój.