• DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Drodzy inwestorzy.
    Jak widzicie dałem Wam odpocząć od swoich wypocin jakieś 2-3 miesiące, bo po co strzępić język co chwilę.
    Zbliża się jednak czas kiedy kurs XTB będzie bardziej mobilny. Odkąd kupiłem akcje tej spółki tj. od 2020 roku nigdy ( może poza jednym kwartałem) się na niej nie zawiodłem. Przejrzysta polityka informacyjna w stosunku do akcjonariuszy, stopniowo rosnące zyski, sowita dywidenda i przede wszystkim dobre zarządzanie. Pomyślcie ile procent mogliście zarobić w tym czasie nie robiąc praktycznie nic. Dlatego moja dewiza bądźcie cierpliwi i nie ulegajcie chwilowym emocjom. Zwracam się oczywiście jak zaznaczyłem na początku do inwestorów- tych prawdziwych. Tradycyjnie pozdrawiam Cierpliwych, a Wszystkim życzę udanych inwestycji.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~grzesiekRS [83.9.176.*]
    To jedna z lepszych spółek ma gorsze momenty ale to jak każda spółka to okazja do kupna. 4 kwartał może być negatywnym zaskoczeniem wszystko przez zabiegi księgowe ja tego się obawiam że może znowu kurs się cofnąć. Z drugiej strony 4 kw był dobrym kwartałem z jednym jasnym trendem co ponoć dla xtb jest najlepsze. Zawsze te 4 kwartały były nie za dobre na papierze ale w długiej perspektywie będziemy wzrastać. teraz będzie ten kluczowy moment albo impuls na nowe ath albo do korekty wszystko się okaże w przyszłym tyg
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~puma [188.147.12.*]
    Witam Kolegę Lisa i pozdrawiam,od 4 lat również posiadam akcje najbardziej przejrzystej i dynamicznej firmy i nie zamierzam tego zmieniać a zyski XTB trzeba rozpatrywać całorocznie jak to powtarza Prezes wiec tego się trzymajmy.Ps.Liczę na dobry 4q 2023r.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~grzesiekRS [83.9.176.*]
    Też kupujecie regularnie? Ja tam co miesiąc kupuje małymi pakiecikami
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Ty [83.4.87.*]
    Nie sprzedaję bo czekam na zniesienie belki tego komucha
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Po [83.4.87.*]
    Tak każdy komuch to drwił powinni ich wyłapać do klatek i wywieźć na madagaskar
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Nierealne [77.65.102.*]
    Dnia 2024-01-28 o godz. 17:10 ~Po napisał(a):
    > Tak każdy komuch to drwił powinni ich wyłapać do klatek i wywieźć na madagaskar

Niestety ale komuchy rządzą, bo PO wchłonęło połowę Lewicy, a druga połowa jest koalicjantem. Z wyłapaniem komuchów jest więc spory problem.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~bob [176.227.160.*]
    Także od prawie 4 lat - pozdrawiam @ pumę i @Lisa.
    Coś mało nas wytrwałych się ostało?
    Jakoś trochę mam obawy o 4q23, te ostatnie 4 -te kwartały prawie zawsze były obciążone zabiegami księgowymi, co mnie wcale nie zniechęca do posiadania XTB, bo pozostałe kwartały sowicie to wynagradzają - rozwój, pomysł na biznes, skala....
    Czy XTB dostąpi zaszczytu i wstąpi go grona arystokratów dywidendowych? Bardzo bym sobie tego i wszystkim życzył.
    Po 3 latach mam z nich spłacone 50% średniej ceny zakupu, a są chyba tacy co maja więcej.
    Jeszcze ten rok i następny po ponad 4 zł, akcje "za darmo"? ;))) - trafiła mi się kura...
    Oby tak przez następne 20-30 lat, jest druga emerytura;)))
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Bolo [138.199.27.*]
    trzeba jeszcze odjąć od tych samospłacających sie akcji strate, którą nagony mają na Bumechu. Stamtąd wyszły parszywe karaluchy

od każdego nagona śmierdzi Bumechem na kilometr
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Sylwia [179.61.241.*]
    Pełna zgoda. Cierpliwości.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Tak tylko powiem- a nie mówiłem. Pozdrawiam Cierpliwych. Wszystkim prawdziwym inwestorom życzę udanych inwestycji:)
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~wujo [31.60.12.*]
    Teraz to trzeba dopiero będzie być cierpliwym i mocno zapiąć pasy
    Ciekawe kto wytrzyma
    Pozdrawiam
    To będzie walka o akcje wiec cierpliwość jak najbardziej wskazana bo najlepsze lata przed XTB i nami oczywiście tez.Pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~01 [217.114.45.*]
    puma - Dzięki za wczorajszy wpis , dementujący bzdurne wpisy troli, uratowałaś mi trochę akcji
  • Re: DO NAGANIACZA Autor: ~psychiatra [5.173.145.*]
    Dnia 2024-01-30 o godz. 20:30 ~Lis napisał(a):
    > Tak tylko powiem- a nie mówiłem. Pozdrawiam Cierpliwych. Wszystkim prawdziwym inwestorom życzę udanych inwestycji:)

Przecież pisałeś, że sprzedajesz i idziesz na Olimp (wtedy był +18 %), zapomniałeś znowu?
    Zmiana nicka to za mało.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Gdy [91.192.165.*]
    If you he
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Gryfu [91.246.74.*]
    Obudowa FB trudy GG ty
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Hey [91.246.74.*]
    Iffy HCC hug to go
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Greg [91.192.165.*]
    Gdybyśmy hatchback he do
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Vento [91.192.165.*]
    JCB na FB ja go
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Gdy [188.147.6.*]
    Od razu gdy
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Zbyszek [188.147.8.*]
    Słucham słów wiatru
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Bufet [188.147.4.*]
    Sięgniemy gwiazd ze świetną spółka
    Nadal uważam że walka o akcje trwa,tylko najbardziej cierpliwi zarobia
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Lis [91.215.239.*]
    Kiedyś dawno temu napisałem złoto dla Cierpliwych. Pozdrawiam Pumę jeden z bardziej wytrwałych.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Wlad [88.72.206.*]
    Tak jest to będzie moja czwarta dywidenda i czekam na dywidendy powyżej 10 zł i kurs do końca roku spokojnie trzy cyfrowy mega rozwój najlepsza moja spółka to dopiero jest początek jest super pozdrawiam
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Xxx [37.47.151.*]
    Też tu jestem od kilkunastu złotych i niespecjalnie mi się chce to sprzedawać. Naeet, gdy bedzie 100, i więcej, też tego nie oddam, bo chyba nie ma nic na rynku, co by dawało relatywnie spory spokój.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Stuff [91.192.165.*]
    Couch so it's the
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Bro [91.246.74.*]
    Hey it tho
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Dun [91.192.165.*]
    Long do heh
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~Paolo [2.57.170.*]
    Pełna zgoda. Również pozdrawiam.
  • Re: DO CIERLIWYCH Autor: ~so [91.192.165.*]
    niby puppy set so at nice
[x]
XTB 1,34% 110,30 2026-05-14 17:00:00