Tutaj większość wie czym się rozni cena nominalna od emisyjnej a mimo to próbują wmówić że to ma być emisja za grosz.. na razie nie wiadomo co z tą emisja za wklad niepieniężny czas pokaże może zmienili zdanie może konflikt. Ta spółka ma trochę pecha założenia były dobre ale czy one znajda przełożenie na jakiś wynik finansowy. Tyle pomysłów polimery i od dłuższego czasu cisza. Zobaczymy jakie będą wyniki za IVQ2023 może nas pozytywnie zaskoczą. Ja poczekam obstawiam że na obu spółkach da się docelowo zarobić
Nieszczęśnicy, zobaczcie co było na Fon . ? Przez parę dni było ogłoszone , że dają na 1 akcje 75 bonusowych .Taką akcje można było kupić za 11 PLN . Czyli przez parę dni można było kupić ten papier . Dwa dni temu były one po 30 gr razy 75'akcji ,czyli po 22 ,5 PLN za starą sztukę a wczoraj były po 19 gr czyli razy 75 to jest 14,25 PLN . W pierwszym przypadku jest 100% do góry a w drugim ponad 30% procent do góry . Przed samą zamianą akcji było minus 5% na kursie za jedną stara akcje tę po 11 PLN i nikt nie kupował i nikt nie jęczał.A dlaczego ? Bo się na tym nikt nie zna . No... i nie mówiąc o tym jak można było kupić za 17 gr i kurs poszedł do 5 PLN czyli 2930 % .do góry Wniosek ..ten kto kupił zarobił i kurs akcji cały czas jest jeszcze na plusie ..A jęczą i narzekają . A dlaczego ? Bo taka okazja im sprzed nosa uciekła a obroty są w milionach akcji ......Okazja na którą nikt nie zwrócił uwagi a wszystko było podane jak na tacy . I teraz Slay pytanie do Ciebie . Na co , co było podane jak na tacy nikt nie zwrócił uwagi ? Czyli co to jest takiego ? Slay dasz radę to rozwiązać ?
. Najlepszy numer to jak pisali znawcy ,że to był podział akcji ? .Bochenki chleba były jeszcze w piekarni a ciotka powiedziała dzieciom , że chleb na stole już leży podzielony domownikom przez matkę . ...A Patro w tym czasie dokonywał cudownego rozmnożenia cen poprzedniego chleba do 5 PLN po uprzednim upuście do 17 gr . Ten Gość u góry ma rację .To jest tylko mylenie pojęć. A czy w jedną stronę czy drugą to jest bez znaczenia. (Scalenie czy podział ).......Slay to wiesz już czy nie ? Czy odgadłeś tę zagadkę u góry ?
Slay , Najpierw trzeba było zaobserwować i pomyśleć jaka jest różnica między podziałem akcji a przydziałem akcji bonusowych ? W podziale akcji jest stosunek wartości liczbowych a przy akcjach bonusowych tego stosunku nie ma, oczywiście w tej pierwszej fazie ( nie ma ) I kiedy kurs akcji starej poszedł do dołu na 17 gr z 11 PLN stosunek liczbowy był 1 :0. ( Bo tych akcji nowych jeszcze nie było w obrocie ) A po wprowadzeniu akcji bonusowych jest już 1 :75 .......Zgadnij , jak należało tę ciekawostkę wykorzystać na wstępie zagrywek ?...A to jest tylko sam początek do zgarnięcia pary złotych .Slay, jaka to była ciekawostka na tym etapie gry , odpowiedz ?
Idźcie na Remedis i uczcie się grać . Spółkę ładnie zawiesili 16 sierpnia 2023 r . Tam też tłumaczyłem wszystkim przez pół roku sam jeden I nikt nie słuchał się dobrych rad .Mało tego , nawet się nikt nie odezwał . Musiałem sam całą taniochę wykupić bo nie było chętnych Pewnego dnia usłyszycie o tych akcjach na kredytach frankowych . Nie wiem co będzie ale będzie głośno .
Nie wiem o jaką spółkę pytasz. Jeśli chodzi o Laurena to być może przyczyną tak niskiej wyceny jest brak wiary inwestorów w spółkę i jen rozwój. Elementy które mogą wpłynąć na poprawek wyceny to zwiększenie udziałów przekroczę ie progów inwestor strategiczny w ogóle strategia firmy jakiś se sowny kierunek rozwoju. Na razie mamy ogólny zarys brakuje konkretów dozwnym trafem spółka bardzo ogranicza komunikaty może faktycznie nie ma nic do przekazania. Prawdopodobnie kurs odzwierciedla aktualna sytuację spółki i brak strategii rozwoju należy mieć nadzieję że zarząd w którymś momencie zmieni podejście ale czy i kiedy nie wiadomo. Generalnie rozczarowanie na chwilę obecną