I się wyjaśniło. Tajemniczy generyk to rivaroxaban odpowiednik xarelto. Póki co Bayer ma patent do stycznia 2026 a dane urpl pokazują że jest zarejestrowanych ponad 20 odpowiedników. Nie wiem gdzie oni widzieli potencjal porównywalny do salmexu..... kapiszon to jak nie powiedzieć nic.... chyba że jest coś wyjątkowego czego nie ogarniam (-:
Technicznie to sobie inwestuj mlody człowieku. Ja napisałem o ich perspektywach biznesowych. Rozumiem że wierzysz ze rynek czeka na generyk celinowy bo 20kilka innych to leszcze.....
Znowu bez przesady z tym kapiszonem. Sprzedaż Xarelto w Polsce szacuje się na 1mld zł. Założenia są, że sprzedaż zamiennika Celonu wyniesie około 30 mln rocznie.
Miliard + referenta. Cena w dół min 50%, Bayer pewno latwo nie odda swojego największego leku ale walka z 20+ generykami to masakra. Ze 20-30 mln obrotu w drugim czy trzecim roku po wejsciu mogą wykręcić ale koszt wejścia na rynek będzie spory. Ile z tego zostanie w bottom line nikt nie wie. Na miejscu Bayera wprowadziłbym tanszy, kontrolowany generyk z rok przed wygaśnięciem patentu aby pomachac genrykom na peronie. Zobaczymy. Będzie ciekawie.
Ja rózumiem stef że ogarnąłeś to lepiej niż prezio. O jest durniem nie wie po co to robi przepala kasę. Na ten generyk nikt nie czeka bo to szajs. Brawo stef. To wielka analiza głupoty prezia. Dobra rozbawiłaś mnie ale każdy inaczej to może widzieć.
Według mnie to strzał w 10. Będzie kontrakt z NFZ będzie pieniądz. Fuzja termo-nuklearna to przyszłość energetyki. Wystarczy kupować papier i cierpliwie czekać.