Martwi, że ktoś tyle sprzedał ale cieszy, że ktoś to kupił. Ciągle czekamy, że coś znaczącego wydarzy się w tym lenteksie. Może ten dzisiejszy obrót akcjami, to dobra zapowiedź? Jak myślicie?
Uważam, iż zwiększone obroty świadczą o zainteresowaniu papierem przez innych akcjonariuszy, myślę że to w pewnym stopniu pozytywne. Chyba że to jak mówicie tylko z wora do wora. Zakładam jednak pozytywny kierunek.
Czesiu o jakiej drobnicy Ty tu piszesz?
Chłopie tam latały paczki po 50tys szt… drobnica to ma 1000 no może 5000szt a nie 50…. Wiesz gdyby te transakcje było w malutkich ilościach to by było co mówisz . Odebrali od małych. Tu dużo wymieniali. Ktoś dobierał a ktoś oddawał…. Pytanie tylko po co? Bo to może być tak że NN oddało do 5,01 komuś by nie podawać że przekraczają progi jak skupią z rynku …. A ten drugi może dopiero tworzy pozycje i niedługo może okaże się że pojawiają się fundusze nowe bo coś wiedzą albo coś zrobią? Inna opcja oddał duży trochę po 7,2 bo dogadał się z innym dużym że wyciągnie kurs wyżej i zarobią wszyscy dużo na tym…. Albo komuś d….pa się pali i oddał komuś bo ma ratę do zapłacenia a Glapa stop nie obniża i się ugotowal
Myślę, że taki skup/sprzedaż na tym poziomie to światełko nadziei na trochę lepsze czasy. Pewnie prawa i lewa strona jest umówiona co do ilości transakcyjnych akcji, ale rozłożyli to zgodnie ze swoimi ustaleniami na więcej transakcji, by pozwolić upłynnić akcje również zniecierpliwiony i zniechęcony małym inwestorom, a to mogło by znaczyć, że po lewej jest chęć na dużo większą ilość akcji w tej cenie niż może mu zaproponować prawa strona, a to leżeli skrót myślowy jest poprawny może dobrze wróżyć kursowi w przyszłości.
To zorganizowana wymiana papieru po ustalonej cenie . Pytanie czy miedzy umówionymi stronami czy tez przerzucanie z konta na konto jednej osoby . Tak czy siak zastanawia mnie dlaczego w ten sposob i kilka dni . Mozna to bylo zrobic jedorazowo , chyba ze ma to byc wiadomość dla rynku , tylko w jakim celu ?
ze nikt tego drozej nie tyka. Polityka informacyjna lezy. Kazdy cos bredzi o nowej maszynie tylko nikt nie wie po co. Cepie kupuj i czekaj na szmpana ale chyba juz i piotrka