Pytanie gdzie są więksi wariaci. Czy w PISie czy w Koalicji Obywatelskiej. Bo np. Mecenas Koń ciśnie temat anulowania transakcji przez Orlen. Koalicja twierdzi że aktywa zostały sprzedane za zbyt niska cenę. Nie wiem jak to będzie się miało do Grupy Unimot ale zaczyna się mącenie przez Konia
Noooo.
Rok temu kupiłem telewizor. Dzisiaj sprzedawca doszedł do wniosku, że sprzedał mi go za tanio i chce bym dopłacił. Powinienem mu dopłacić czy odesłać na drzewo? C mi radzisz?
To są aktywa Państwowe a nie sklep z telewizorami .
Jak wyjdą jakieś rażące naruszenia prawa i specjalnie zaniżana sprzedaż to kto wie jak to dalej się potoczy .
Sasin już trzęsie portkami bo to on miał dopilnować szczegółów.
Cała sprawa Orlenu i Aramko śmierdzi aferą na skalę w którą w głowie się nie mieści. Polska i Polacy zostali znowu wykiwani na nasze najcenniejsze dobra Państwowe.
Nie znam się na prawie i nie wiem czy mogą anulować taka transakcję. Wiem natomiast jedno jak koń i spółka zaczną mącić to i Orlen uszkodzą i Unimot i nikt na tym nie zyska. A ropę będziemy brać od ruskich albo wszyscy będą jeździc tylko i wyłącznie elektrycznymi samochodami. Więc precz z koniem. Miejsce konia jest w stajni !!!
Dla mnie w całym tym przejęciu dla Unimotu jest jeden ale za to ogromny plus, że jest to polska firma i trudniej tu mówić o sprzedaży sreber rodowych ruskim, Orbanowi czy arabom. Jest to nawet jakiś rodzaj listka figowego dla tego całego przejęcia.