• Spółka pozbyła się 97% przychodów Autor: ~Dyskusja [78.8.171.*]
    97% Przychodów,.

Klakierzy wniebowzięci, ale to nie dziwi. To dawcy kapitału. Może ktoś nie rozumie sytuacji.
    Czy firma pozbyła się również 97% zysków?

Ta społka bez obrotu energią będzie miała 5-6 mln zł przychodów. Zysk z kilkadziesiąt tysięcy zł za rok. Po co taka spolka ma istniec? Było sie przyzwyczaic jak działa ta grupa. najbardziej prawodpodobne, ze wyprzedadzą to co zostało z gruntów, park maszynowy, środki wyprowadzą przez lewą akwizycję, a resztą akcji skarmią tych co mogą.

• Re: Spółka pozbyła się 97% przychodów Autor: ~podradomskijamnik [83.30.242.*]
    a skąð ten zysk? chciałbym zaznaczyć że w 2022 roku obie te spółki które zostały wygenerowały straty, a o działalności i wynikach amerykańskiej firmy nie wiadomo nic chociaż według forumowicza oze maiły być już znane w IIQ23 ale kurs już miał być na zupełnie innym levelu.
  • Re: Spółka pozbyła się 97% przychodów Autor: ~Dyskusja [78.8.171.*]
    Zgadzam się, prawdopodobienstwo wykazanai starty jest spore. Optymistycznie zakladalem przedzial z dobrej woli. Sytuacja jednak jest niefajna. Tu nie ma w oparcia w niczym konrketnym. Powieszonym na haku nie zazdroszcze, choc dziwie sie temu pustoslowiu, raczej powinni przejrzec na oczy, zamiast sie codziennie ekscytowac. JAkby bylo czym.
    Dnia 2024-01-25 o godz. 18:57 ~Dyskusja napisał(a):
    > Zgadzam się, prawdopodobienstwo wykazanai starty jest spore. Optymistycznie zakladalem przedzial z dobrej woli. Sytuacja jednak jest niefajna. Tu nie ma w oparcia w niczym konrketnym. Powieszonym na haku nie zazdroszcze, choc dziwie sie temu pustoslowiu, raczej powinni przejrzec na oczy, zamiast sie codziennie ekscytowac. JAkby bylo czym.

W IQ24 będzie jeszcze rozliczona sprzedaż oze energy, kwiatki się zaczną od IIQ24
  • Re: Spółka pozbyła się 97% przychodów Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    Frajery bez akcji dyskutują
    a
    Posiadacze będą zarabiać.
    Ot i realia GPW
    A pozbyć to się można klocka. Tu spółka sprzedała OZE Energia, wg ESPI z dużym zyskiem bo wchodzi w inne projekty.
    Dnia 2024-01-25 o godz. 19:36 ~Vincent napisał(a):
    > Frajery bez akcji dyskutują
    > > a
    > > Posiadacze będą zarabiać.
    > > Ot i realia GPW
    > > A pozbyć to się można klocka. Tu spółka sprzedała OZE Energia, wg ESPI z dużym zyskiem bo wchodzi w inne projekty.

Ry posiadacz ty już tu opowiadasz od kilku lat jak to będziesz zarabiał a jak do tej poty to wygląda to tak:

https://www.bankier.pl/forum/temat_no-to-liczymy-zyski-z-oze,62988253.html

No solarinovie też były takie dwa przygłupy jeden o nicku zelus a drugi traper tez liczyli ile będą zarabiać jakie fury sobie kupią przy 25 groszach jak to pójdzie NIEBAWEM na złotówki, przy 9 groszach słuch po nich zaginął. Ciekawe kiedy wy się przestaniecie udzielać. Nie zdziwiłbym się gdyby ten zelus to ty, bo identycznie głupio pisał i też nie potrafił napisać jednego zdania bez błędu.
  • Re: Spółka pozbyła się 97% przychodów Autor: ~Dyskusja [78.8.171.*]
    Na forum Solara to juz zakald zamknięty. Strach tam w ogole wchodzić. Co do OZE to tak, w rocznym kwartale wykaza handel energią. Trwa jednak juz 1Q nowego roku, dziura braku przychodow powieksza sie z kazdym tygodniem. W koncu ja zaraportują.
  • Re: Spółka pozbyła się 97% przychodów Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    podradomski, po co ty w ogóle piszesz na forum o gpw? Przecież nie masz wiedzy. Raz wyjechałeś z głupotami o marży wyczytanej w monitorach sądowych, potem jeszcze bardziej się zbłaźnileś bredząc o stratach na sprzedaży energii. Ggle maps cie przeproś) o. Nie potrafiłeś znaleźć budynków spółki. Od tej pory wstyd ci coś napisać, łazisz i bredzisz, sprawdzając słownik naszych telefonów .
  • Jakich budynków? Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    Firma OZE JEDNOSTKOWO nie ma żadnego budynku. Tzn wartość wg bilansu wynosi ZERO.
    Kupiona spółka do handlu energią nie została zakupiona za gotówkę. Masz w transakcję wpisany mechanizm rozliczeniowy /ja to tak rozumiem/ i NIKT nie wie czy handel zakończył się plusem czy minusem dla spółki.

Pierwszą sprawą jaką pisałem - by ocenić zakup spółki z Krakowa trzeba poznać struktury zaopatrzenia i sprzedaży. Tu sie dowiedziałem, że będą sprzedawać swój prąd z OZE.
    nie chce mi się opisywać ponownie zagrożen.
    Jak widać RYZYKO dotarło do firmy.

co nie przeszkadza, że zakup był podobno genialny, a sprzedaż po roku też.

A propos genialności nieustająco polecali głupi i prymitywny film - kiedy Harry poznał Sally i scenę w restauracji - szczegolnie w aspekcie - dla mnie to samo....
  • Re: Jakich budynków? Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Poszło oficjalne zgłoszwnie do KNF prawnuk. To że piszesz /ja to tak rozumiem/ nie stanowi żadnej klauzuli bezpieczeństwa dla ciebie.

Odpowiesz śmieciu za swoje kłamstwa i manipulacje. Stawiam to sobie za punkt honoru. Może jak dostaniesz kilkaset tysięcy kary do zapłacenia to w końcu znikniesz z tego forum.
  • str 20 sprawozdania Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    ZESTAWIENIE ŚRODKÓW TRWAŁYCH Grunty Wartość brutto środków trwałych na dzień 1 stycznia 2021 roku 0
    Wartość brutto środków trwałych na dzień 31 grudnia 2022 roku 0

toż jakie są to grunty o wartości zero w posiadaniu spółki ?

pisz pisz
  • Re: str 20 sprawozdania Autor: ~oze [31.61.243.*]
    ĆWOKU dlaczego podajesz dane jednostkowe a nie skonsolidowane skoro do OZE Capital należy Agro Steel Energy i Techno Energy ?

Rzeczowe aktywa trwałe: 7 499 000 zł

Zero zł a 7,5mln to lekka różnica. Tak czy inaczej zgłoszenie do KNF wysłane
  • Re: str 20 sprawozdania Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    popatrz ćwok potrafi napisać :
    Firma OZE JEDNOSTKOWO nie ma żadnego budynku. Tzn wartość wg bilansu wynosi ZERO.

Nawet jednostkowo jest DRUKOWANYM - bo myslałem, że jak ktoś nie rozumie ćwoka i jest głupszy od ćwoka - to może zrozumie JEDNOSTKOWO.......

Czyli inaczej inteligentny napisał skargę do KNF i teraz potwierdza, że nie rozumie prostej informacji.........

Miej baranie pretensje do swojej inteligencji.

wyjść na głupszego od ćwoka - gratki
  • I dobra rada Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    co prawda nie wierzę, że potrafisz napisać do KNF.

To, że w mojej wypowiedzi pada słowo JEDNOSTKOWO ma potwierdzenie w bilansie.

Pamiętaj, ze za zgłaszanie czegokolwiek do stosownych organów jest odpowiedzialność karna.

choć ty sie wyliżesz - pokazując, że prostego zdania po polsku nie kumasz
  • Re: I dobra rada Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Pismo już poszło śmieciu.
  • Re: I dobra rada Autor: ~Niestety [46.204.0.*]
    prawnuk to kłamca i manipulant.
    Od czasu do czasu wrzuca takie kalumnie jak to, że Zalewski narobił wałów w OZE, albo że spółka zatrudnia 2 osoby, czy też jej prezes pożyczył ponad 4 mln akcji od Zastal, hahaha
    Albo, że sprzedała grunty na licytacji komorniczej.
    Teraz, że spółka, która składa się z kilku podmiotów nie ma wykazanych w bilansie środków trwałych.
    Jego kłamstwa były tu piętnowane wiele razy.
    Kanalia liczy na dyskusje w tych absurdalnych tematach by wybrzmiewały jego kłamstwa.
  • Re: I dobra rada Autor: ~oze [31.61.243.*]
    Ja mu tego nie odpuszczę zamierzam odszukać jego wszystkie wpisy i zgłosić każdy z osobna do KNF. Jak dostaną kilka takich zgłoszeń to jest większa szansa że się wezmą za tego skur...iela
  • Re: I dobra rada Autor: ~Do_KNF [46.204.0.*]
    sygnaly@knf.gov.pl
    albo
    knf@knf.gov.pl
  • Re: I dobra rada Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    A to jak najbardziej zachęcam.

ze znanych moich pomyłek tutaj - z tych co pamiętam - to są grunty "północne".
    Twierdziłem, że licytacja dotyczyła 90% gruntów i budowli, a wyszło, że stan faktyczny był inny.
    Błyskawicznie to sprostowałem.......

A reszta MOICH wypowiedzi - a nie interpretowanych przez np Vincenta są zgodne z moją wiedzą.....

więc zgłaszajcie, zgłaszajcie - tylko prośba - zgłaszajcie MOJE wypowiedzi, a nie to co ktoś twierdzi, że napisałem, bo od ok roku nie dementuję bzdur, które ktoś twierdzi, że napisałem.......

więc powodzenia.

I by dać przykład - spółka nikogo nie zatrudnia - żródło: bankier - data odczytu 26 stycznia 2024 https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/OZECAPITAL/wladze-zatrudnienie

teraz macie komedie z majątkiem - ja i MYLNIE napisalem o budynkach, choć myslałem o gruncie ale jednoznacznie JEDNOSTKOWO
    no to BARAN nie odróżnia JEDNOSTKOWEGO sprawozdania /co akurat jasno napisałem by BARAN zrozumiał/

i można sie z wami dzieci bawić i bawić

skoro nie rozróżniacie jednostkowo i całosciowo - bywa - życie.

Też mnie ciekawi o tych wałach, które narobił Z., bo cytowałem tylko prokuratora

walczcie i piszcie

TYLKO PRAWDĘ
    A co nie pisałeś, że Zalewski narobił wałów w OZE Capital, co niby przeczytałeś w PB?
    A może nie pisałeś, że zgodnie z 19 MAR to prezes Wrona albo ktoś z jego rodziny pizyczył 4,19 mln akcji od Zastal???
    Nie bredziłeś o licytacji gruntów OZE?
    Czy się już do tego nie przyznajesz? Haha
    Na szczęście te wpisy są dostępne na forum.
    https://biznes.interia.pl/gieldy/aktualnosci/news-gang-wyludzal-w-polsce-kredyty-i-podatki-postawiono-zarzuty,nId,6207144

tu możesz napisać: że powołał sie na tekst na interii i postawione zarzuty - ba w co 2 wpisie znajdziesz - zarzuty to nie skazanie

podałem ci skan do licytacji komorniczej

to napisz : powołał się na licytację komorniczą - i tam akurat zadawałem pytania

co do pozczenia akcji powoływałem sie na 19 MAR

ale dziecko pisz do KNF. tylko porządnie: zacytował to i to, powołał się na to i na to.
    byś nie trafił na głupią sytuację życiową
    Fakt te bzdury chorego umysłu, lepiej zgłosić też do innej instytucji. Może by ci pomogli.
    Dnia 2024-01-26 o godz. 16:48 ~Do_KNF napisał(a):
    > Fakt te bzdury chorego umysłu, lepiej zgłosić też do innej instytucji. Może by ci pomogli.

czyli jak widzisz nie warto traktowac ciebie powaznie.

dostales kulturalne odpowiedzi na wszystkie rzekome nieprawdy - skoro nie jest to po twojej mysli - to odsyłasz do jakiejś instytucji.
    widzisz - jak ktoś powiedział - przyznawanie sie do pomyłek i błedów - to umiejętność bogów

a tyś jest zwykły troll......

• Re: I dobra rada Autor: ~takaPrawda [5.184.117.*]
    prawnuk trochę się zagotowałeś patrzac na ilosc wpisow....spokojnie,żeby KNF kogoś ukarał to długa droga.
  • Re: naganiacz mój ty. Autor: ~odp [84.205.172.*]
    Hahaha hahaha
    staryznajomek akcjoinm przy takim naganianie, pewno jest w temacie.
    Obyś się nie zdziwił leszczu:)
    Dnia 2024-01-27 o godz. 21:17 ~takaPrawda napisał(a):
    > prawnuk trochę się zagotowałeś patrzac na ilosc wpisow....spokojnie,żeby KNF kogoś ukarał to długa droga.

no bez przesady - takie działanie /napiszemy do KNF/ mam raz na ok 3 miesiące. różnica teraz polega na tym, że podchodzę do wątków coraz bardziej olewająco, bo jak mówią realia nie ma sensu przekonywać przekonanych.
    a moja bytność tutaj odnosi się WYŁĄCZNIE do nowych ludzi - bo reszta mnie mało ciekawi - podobnie zresztą jak kurs.
    A swoją drogą był Kuwejt, było oderwanie Texasu, były paliki, była energetyka - i cóż chyba wszystko z tego poszło zgodnie z moimi wstepnymi ocenami.

a tak na serio to nie kumam takich ludzi jak Wrona czy ludzie w Sundragon. Jeśli w Sundragon jest tylu ludzi z sensowną przeszłością, to na ich miejscu poszedłbym do prawnika i sobie kupił czystą spółkę z 5 letnią historią do wniosków. A oni tutaj tkwią.
    I to mnie tu zastanawia - najbardziej. Taka spółka to 2-3 emerytury
  • Re: prawnuk ty lepiej nie doradzaj:) Autor: ~Vincent [84.205.172.*]
    I co nowym ludziom wciskasz takie pie.. lenie, że Wrona albo jego rodzina pożyczyła ponad 4 mln akcji od Zastal, albo że zatrudnienie tu to 2 osoby (jest 102) a może to, że short jakby chciał zdołować tu kurs grając short musiałby zgłosić to w KNF. A oze to, że spółka ubiega się o grant z innymi spka mi powiązanymi?
    Chopie, weź i ochłoń:) Na szczęście do większości tu dotarło, że piszesz na bani i te bajki możesz opowiadać staremu vel akcjoinm albo podradomskijamnikm
  • nie mam takich ambicji Autor: ~prawnuk [89.64.61.*]
    spółka OZE JeDNOSTKOWO - nikogo nie zatrudnia - podałem dane z bankiera.
    to, że ty nie ogarniasz 19 MAR to cóż nie mój problem - i nie mam zamiaru dawać 7 przykładu.
    z nauki jężyków obcym pamiętam, że jak nie ogarniam 5 przykładu - to to dla mnie za trudne.
    To tez pamiętam z logiki, że jak sie weszło w mocno 2cyfrowe lematy, to sie to godzinami rozkminiało.
    sądzę, że pożyczający akcje rozumie formularz 19 MAR
    to, że jest w stanie sprzeczności z teorią odkupywania akcji przez szorta /bo osobie powiązanej wystarczy JEDNA akcja/ to nie moja sprawa.

Wez sobie prawnika - wytłuczy ci kiedy jest 19 MAR i się dowiesz - może ktoś ma zdolność tłumaczenia.......

Jak sądzę orzystający z moich rad utopił ok 1000000 razy mniej kasy, niż korzystający z twoich.
    co ci kiedys ladnie opisałem na przykładzie 3 mieszkań
  • mistrzostwo świata Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    że sprzedała grunty na licytacji komorniczej.

a w jaki sposób?

zadałem pytanie o losy licytacji .......

• Re: Jakich budynków? Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    no chyba, że chodzi o te budynki oszacowane na 11 tysiecy.....
  • Re: Jakich budynków? Autor: ~Dyskusja [78.8.171.*]
    Widzę, że dawcom kapitału żyłka pęka. Naganiają od lat, bez żadnego efektu i jeszcze się na innych wyżywają. Co za desperaci. Do samych siebie miejcie pretensje, do zarządu i właścicieli. Wstyd.
  • Re: Jakich budynków? Autor: ~Dyskusja [78.8.171.*]
    Z czego spółka będzie generowała przychody? Z czego będzie zarabiała?
  • OZE? Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    oni mają kapitalny ogon technologiczny. robią wyroby powiedzmy ze stali wg unikatowych receptur w oparciu o unikatowe kompetencje ludzi.
    nikt inny tego nie umie robić, i nikt inny za to się nie zabiera.
    gdyby dawać czytelny przykład /i pozytywny/ potrafią naprawić telewizor Rubin. z ogonów fajnie sie żyje.

to trochę robota jak szewc dzisiaj
  • Re: OZE? Autor: ~Dyskusja [78.8.171.*]
    Czy ktoś jeszcze na powaznie traktuje te akwizycje Pure Energy? Ile było zachwytów, ile było paliwa do pisania bredni na forum. Kwartał za kwartałem leci i kompletnie nic z tego nie wynika.
  • Re: OZE? Autor: prawnuk [89.64.61.*]
    Oczywiście fani Arasha
    https://www.youtube.com/watch?v=KWKL8hvHR6E

akurat chyba pasuje dla masochistów z forum......

Choć nie są to moje klimaty muzycznie

Pure energy czy pure love.....
[x]
OZECAPITAL 0,42% 0,48 2025-11-07 12:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.