• data wykupu Autor: ~Pytający [83.14.23.*]
    Czy wiadomo kiedy ma nastąpić wykup akcji? dzięki za info
  • Re: data wykupu Autor: opcjoner_ [213.134.168.*]
    W komunikacie piszą, że rozliczą do końca stycznia.
    Ale dajcie spokój z tymi zapisami. W mbanku klik klik, potwierdzenie przez apkę i spokój, a w xtb - poproś Konsultanta o formularz, wydrukuj, wypełnij, podpisz, zeskanuj, wyślij na maila... Kupa roboty, ale i jakaś tam satysfakcja, przez ostatnie 2 miesiące głównie to dokupowałem i już był lekki stresik, czemu tak trzymali na ostatnią chwilę tę decyzję?
    Ciekawe, jaki byłby jutro kurs, jakby jednak nie wyrazili zgody...
  • Re: data wykupu Autor: blind-oln [178.235.226.*]
    W XTB zero opłat od wykupu. W mBanku ile kosztuje to klik klik?
  • Re: data wykupu Autor: ~s123 [217.97.102.*]
    fakt, moze i zero %, ale zeby w 2024 rypac sie ze skanem to nie przystoi...
  • Re: data wykupu Autor: blind-oln [178.235.226.*]
    Wiadomo, fajnie jakby nie trzeba było drukować i skanować. Jeśli jednak mam do wyboru płacenie prowizji lub nie, to wolę nie płacić.
  • Re: data wykupu Autor: ~bestea [158.233.246.*]
    Pytanie ile wynosi tak prowizja w banku? Jeśli kilka złotych to wolałbym zapłacić, a jak powyzej stówki to wolę to zrobić sam.
    W Santanderze wezwaniu na Ciech liczyli normalnie prowizję % od wartości sprzedanych akcji
  • Re: data wykupu Autor: ~bestea [158.233.246.*]
    No to grube zdzierstwo. Kilka tysiów w plecy nawet moze być.
    Ja całe szczęście mam w Santanderze prowizję 0.19% bo przeniesione z DB, więc i tak połowa tego co ludzie normalnie płacą.

Ale to też chyba zależy jaki event. Santander za wezwanie % prowizja tak jak za sprzedaż, ale za wcześniejszy wykup akcji nie policzyli sobie ani grosza, a już np w BOŚu za samą dyspozycję do wcześniejszego wykupu obligacji chcą 50zł. Co DM to inaczej.
  • Re: data wykupu Autor: ketchup1 [188.147.8.*]
    Standardowo to jakaś opłata 50 30 zł plus standardowa prowizja. MBank to nawet 1 procent za wezwanie pobiera. Xtb ma swoje wady, nie ma wielu typu zleceń i inne funkcjonalności są ograniczone. Ale jak ktoś ma akcji za 100czy 500tys to robi to różnice często kulka tys więc lepiej już sobie scan zrobić. Nie mówiąc o tym że jak sprzedasz i masz wolną gotówkę to jest ona oprocentowana. Jak ktoś się bawi więcej w giełdę to po prostu najlepsza opcja jest posiadanie normalnego biura plus xtb to jest optymalne.
  • Re: data wykupu Autor: opcjoner_ [213.134.182.*]
    Tak jak ja! Prawie 25 lat na bankierze!
[x]
TIM 0,00% 50,50 2024-03-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.