też myślę, że do poziomu 50 groszy może spaść, przepowiadane od wielu lat przez Bzymbzyka a spadnie do tylu, za ile ktoś da się wydymać po 5 latach czekania, tuż przed komerchą
Ja uważam, że spadnie do 139 - 140, potem odbije na krótki okres aby konsekwentnie do być może jesieni spaść do ok 100 - 120 zł, A potem dwa lata wzrostów do 220 - 270 zł za akcję. Ale jak będzie w rzeczywistości - to zależeć będzie m.in. od wytrwałości inwestorów długoterminowych. Pozdrawiam. Piotr
co do niedawnego ESPI z 17 stycznia, fundusz Leonarto objął akcje w cenie 167 zł za ponad 30 milionów wygląda na to, że to jest ruch w związku z zapowiadaną inwestycją w moce produkcyjne objęcie po cenie wyższej niż rynkowa Leonarto wniosło coś jako aport w sumie nie rozumiem, po co otwarcie deklarują przyszłe przychody na poziomie 100 melonów
Tbull to spółka gamingowa, kiedyś promowali się z celebrytami z Ekipy, miała wyjść gra, nie śledzę ich już, widzę, że kurs szoruje, podobnie jak Ekipy chyba nie chcesz ich porównywać Japan, umiesz czytać, ESPI z 17 stycznia, fundusz Leonarto objął akcje w cenie 167 zł za ponad 30 milionów kluczowe może być, co Leonarto wniosło jako aport, coś szykują
tak, potrafię, ponoć nawet miałem niezłą dykcję :)) ,nawet potrafię ze zrozumieniem, rząd Norwegii też zainwestował tu parę pln, META również zainteresował się technologią XTPL. Oczywiście inna branża ale podobne parametry. Wrocław oraz start z 200 pln ....
ja rozumiem, że jest środek zimy i ogólnie depresja do tego zapowiadają korektę na drugą połowę lutego na NYSE ale masz zbyt czarne myśli, powinieneś częściej wychodzić na świeże powietrze i uzupełniać witaminy do wiosny niedaleko, dasz radę silna strefa popytu przy 110
Ok to coś słabo się wczytałem w info z 17 stycznia a im dłużej czytam tym mam coraz więcej wątpliwości… Leonarto nabywa akcje, jeśli aportem to od spółki?? I co jest tym aportem na 30 baniek?? I kto ten aport wycenił tak a nie inaczej?? I jak się to ma do ostatniej emisji zamkniętej?? To co nabyło Leonarto to prawie równowartość emisji. Te transakcje pewnie się jakoś łączą ale nie mam pojęcia jak. Czy tych kilkudziesięciu inwestorów nabyło malutkie pakieciki a praktycznie wszystko zgarnęło Leonarto aportem?? Zgubiłem się… czy ktoś to ma ogarnięte czy trzeba zadać pytanie na kolejnym czacie inwestorkim albo na walnym??
A Ty o czym?! Leonarto jest w akcjonariacie od IPO. Jak co roku optymalizuje podatki i miedzy swoimi koszykami przeklada.
Reszte co napisales nawet nie wiem jak zrozumiec, nie ma sensu. Sprawa dosyc jasno wyjasniona jak dokladnie doczytasz
ja to rozumiem, tak, że Leonarto nabywa akcje, a w zamian za to wnosi aport, np. nieruchomość wnioskuję, że to jest brakująca część środków po ostatniej emisji, której brakuje do sumy 60 mln, które mają przeznaczyć na inwestycje, ale nie jestem pewien
@Max I dlatego wydaje mi się że spółka powinna doprecyzować tą kwestię wartą 30 M @Misiu to poproszę o dokładniejsze wyjaśnienia i ewentualny link ze wskazaniem na co ma zwrócić uwagę a najbardziej interesuje mnie to w jakiej dokładnie formie został wniesiony aport na ponad 30M z góry dzięki Misiu