• Czyżby wschód Słońca? Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    Muszę przyznać, że ktoś bardzo umiejętnie podbiera akcje. Żadnych dużych strzałów, żadnego szaleństwa, pomalutku małą łyżeczką pakuje do wora drogocenne akcje. Mamy bodaj 10-tą sesję z rzędu na zielono! Czy możemy już odtrąbić zmianę trendu?

10.01.2024 - kurs wyniósł 0,0224, więc do dzisiaj urośliśmy prawie 32%. Kurs wzrósł o 1/3 bez specjalnego rozgłosu, bez wielkiej euforii i UWAGA!!! - bez żadnego info!

Nawet biznes radar zmienia wskaźniki:
    - wskaźnik AT zmienił się na "kupuj",
    - trend zmienił się z "Mocny trend spadkowy" na "Trend boczny",
    - praktycznie wszystkie sygnały pokazują, że zbliżamy się do górnych granic po przekroczeniu których sky is the limit,
    - stopy zwrotu z ostatnich: 1, 3, i 6 miesięcy są na zielono.

Arkusz na S nagle świeci pustkami. Jeżeli usuniemy tego batona 1,16 mln szt., to :
    - do 5 gr mamy tylko 1,18 mln akcji,
    - do 10 gr mamy tylko 2,14 mln akcji,
    - do 30 gr mamy tylko 3,56 mln akcji,
    - do 60 gr mamy tylko 4,62 mln akcji,
    - do 1 PLN stoi tylko 5,1 mln akcji.

Pomyślcie, co się stanie, gdy wpadnie info o sukcesie projektów lub o kolejnych dotacjach dla spółki. Wtedy przy fix-ach to się nie otworzy przez kilka dni!

btw.,
    Ten batonik 1 163 811 znowu poszedł do góry na 0,034 zł. :==]]
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~Kirikou [178.252.41.*]
    Po części trochę i ja się do tego przyczyniłem :)) coś tam skubnąłem
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    @ zulusowaty
    Trochę cię ponosi fantazja, w każdym razie na dziś tak to wygląda. Te twoje poziomy to (na razie) odległa kosmiczna przyszłość. Technicznie, mamy najpierw poziom 4gr - tam wywalono w grudniu 2022 parę dziesiątek milionów. Potem psychologiczny poziom 5 gr. Decydujący o powrocie na ciągłe. Jak to przejdzie kurs to można zacząć marzyć.
    świeczki coraz dłuższe, obroty coraz większe - idziemy w dobrym kierunku, ...
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~pawel [37.128.13.*]
    jak dla mnie to własciciel teraz skupuje sobie to co sprzedawał pod koniec zeszłego roku jak potrzebował kasy i jak obiecywał ze bedzie odkupywał. dlatego to teraz odbija

mysle ze może podejśc własnie do poziomu jak zaczął sprzedawac swoje akcje
    paulinka jak ci co kupowali na tych poziomach (nie wiemy kto) nie zechcą zakupionych akcji wystawić w arkuszu zleceń to wiesz co się może stać????
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Nie wiem co będzie. Wiem co jest dziś. Ktoś powoli skubie. Po co? Jak długo będzie to robił? Do jakiego poziomu? Tego nie wiemy. Ale jesteśmy tak głęboko w czarnej d... (mam trochę akcji) że dopiero Przy 5 gr, i ciągłych będę optymistką co do dalszego scenariusza. Na razie mamy tylko mało znaczący szum.
    trzymaj mocno kciuki, będzie dobrze i Ty zobaczysz zieleń na swoim rachunku prędzej niż myślisz... Powodzenia
    A co do szumu to na razie go jeszcze nie ma. Pisze tu paru zagorzałych akcjonariuszy tej spółki.....:)) i nikt więcej...
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~Jestem_i_ja [83.24.108.*]
    Już nie, ostatnio i ja skubnąłem nieco tej zamrożonej perły :)))
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~Takczynie [31.0.78.*]
    Jedno info że Henio odkupił i jest 10 groszy. Drugie że np. Współpraca z dużą firmą odnośnie dystrybucji nowej gry i Sky is the limit
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    Ładna sesja! Ten batonik został szubciutko zabrany i mamy tym sposobem 3,4 gr na kursie.

Zobaczcie sobie na wykres z ostatnich 12-stu miesięcy. W ciągu niecałych 2 tygodni odrobiliśmy spadki z ostatnich 12-stu m-cy. WOW!

Teraz pewnie pojawi się kilku groszołapów, którzy będą chcieli skeszować ostatnie wzrosty. Ciekawe, czy do tego obrotu z ostatnich 2 tygodni dorzucił swoje 3 grosze nasz nieoceniony Henio? Może ocenił, że te projekty, które robi to są super i może warto ponownie stać się udziałowcem większościowych swojej spółki APIS S.A. Jeszcze jak poczytał te nasze wpisy na tym forum, to od razu odpalił biuro maklerskie na kompie i ruszył na zakupy. To by było ciekawe!
    Po dzisiejszej sesji technicznie wygląda to bdb, nawet specjalistą od AT nie trzeba wielkim być aby to dostrzec. Zobaczymy co dalej będzie grane....
    Ave
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: zulusowaty [89.69.17.*]
    A! I jeszcze jedno do niejakiego forumowicza o NICKu: "paaulinka ". Co do tych 5 gr, to dla Twojej informacji nie chodzi o wysokość kursu w dniu przydzielania spółki do danego segmentu ale o średnią. Tak więc kurs musi urosnąć zdecydowanie ponad 5 gr, by ta średnia była na poziomie min. 0,05 zł
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~Goral [5.173.222.*]
    Albo scalenie akcji 10:1
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~Zniesmaczony [83.27.217.*]
    ... NIE BARDZO ROZUMIEM, CZEGO NIE ROZUMIECIE ??? ...
    Kurs akcji ASA kisił sie rok w okolicach 0.0024 i szałowego obrotu jakoś nie zaobserwowałem... kilkadziesiąt K akcji dziennie chodziło.
    Od kilku dni obroty dzienne jak do niedawna miesięczne niemalże, kurs idzie do góry (to zrozumiałe ... ), to i średnio rozgarnieta małpa skuma że leszczyna tego nie zbiera (patrz OBROTY !!!). A skoro dziennie mamy na zielono po KILKA procent (nie kilka dziesiątych procent tylko KILKA procent), to szansa na rychłe ciągłe się pojawia - i to też zagranie nie bez powodu - uważam.

Jeden temat mnie nurtuje tylko... Oziębło odbiera po cichu ? czy "ktoś" już "coś" zwąchał i zbiera z ulicy po cichutku ? .... - dowiemy się zapewne niebawem jak zaktualizują dane (albo info o odkupie przez Henia , albo info o nowym właścicielu powyżej 5% :-))) )
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~Rumcais [37.47.154.*]
    Dnia 2024-01-24 o godz. 18:52 ~Zniesmaczony napisał(a):
    > ... NIE BARDZO ROZUMIEM, CZEGO NIE ROZUMIECIE ??? ...
    > Kurs akcji ASA kisił sie rok w okolicach 0.0024 i szałowego obrotu jakoś nie zaobserwowałem... kilkadziesiąt K akcji dziennie chodziło.
    > Od kilku dni obroty dzienne jak do niedawna miesięczne niemalże, kurs idzie do góry (to zrozumiałe ... ), to i średnio rozgarnieta małpa skuma że leszczyna tego nie zbiera (patrz OBROTY !!!). A skoro dziennie mamy na zielono po KILKA procent (nie kilka dziesiątych procent tylko KILKA procent), to szansa na rychłe ciągłe się pojawia - i to też zagranie nie bez powodu - uważam.
    >
    > Jeden temat mnie nurtuje tylko... Oziębło odbiera po cichu ? czy "ktoś" już "coś" zwąchał i zbiera z ulicy po cichutku ? .... - dowiemy się zapewne niebawem jak zaktualizują dane (albo info o odkupie przez Henia , albo info o nowym właścicielu powyżej 5% :-))) )

/////////// ile tego trzeba mieć żeby poczuć dobrobyt w razie hossy?
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~profesoR [79.185.146.*]
    Po tej cenie nie ma co sobie żałować bo kwitek coraz droższy wracamy do bazy czyli okolice 12 gr tam stabilizacja
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~profesoR [79.185.146.*]
    Źle to wszystko policzyłes ale niech tak będzie trzeba trzymać i być cierpliwym kto ma wolną gotówkę i nie jest nerwowy dużo może zyskać jest wielu obserwujących którzy myślą że to zaraz spadnie i nie decydują się na zakup jak przekroczy 12 groszy to dopiero będą myśleć pozdrawiam wasz profi
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~SuperLeszcz [46.134.65.*]
    Takie są prawidła na bananie, jak jest za tanio to podejrzana sytuacja, jak rośnie i pokonuje kolejne poziomy, to przychodzi zainteresowanie.
    Jaz ostatnio podebrałem i nie jest to moje ostatnie słowo, gdyż może ktoś coś, a ryzyko na tym poziomie niewielkie.
    Jedyny problem to fixy, więc i ewentualna ewakuacja w zasadzie ograniczona, ale bądźmy dobrej myśli.
  • Re: Czyżby wschód Słońca? Autor: ~Wolny [89.64.87.*]
    Piekło jest granicą.
[x]
APIS -2,27% 0,02 2025-11-14 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.