• Jak zwykle Autor: _wiatrak_ [83.30.203.*]
    Oczekiwania co do wyniku 4Q są rozdmuchane jak ego naszego prezydencika.
    Milion czy dwa zysku netto spowoduje ogromną przecenę - dodatkowo po generalnym rozczarowaniu, jakim jest brak nowych umów.
    Część szybkich Sdecyzji może powstrzymać nadzieja na kolejny, zbawienny czat z Prezesem.
    Tak czy nie ?
  • Re: Jak zwykle Autor: ~Desi [91.228.34.*]
    A tego to nie wiesz czy są jakieś umowy czy też nie. Może po prostu mają one niższe wartości. Raczej wątpię w to, że przez cały rok nie podpisali żadnej umowy. Sam jestem zniesmaczony ich podejściem do akcjonariuszy. 2 tygodnie czekam na odpowiedź kiedy łaskawie dostaniemy informacje o publikacji raportów....

A mógłbyś ogólnie rozwinąć się jeśli chodzi o "Oczekiwania co do wyniku 4Q są rozdmuchane jak ego naszego prezydencika."?

Na ten moment z 4 kwartałów wychodzi 40mln przychodu. Tutaj przecież jakby wykazali 10mln zysku to powinno to iść do góry. W przypadku chociażby takiego PGS kiedy oni wykazali zysk na poziomie tych 13mln to były ładne wzrosty. Tylko ciężko cokolwiek oszacować nie wiedząc nic...
  • Re: Jak zwykle Autor: _wiatrak_ [83.30.203.*]
    Tematu prostaka, chama i kłamcy, jakim jest nasza głowa zaścianka - nie chce mi się rozwijać.
    Bardziej chodziło mi o temat wyników za 4q niż temat prezydenta xd on mnie nie interesuje
  • Re: Jak zwykle Autor: _matiz_ [89.151.39.*]
    Skoro ci się nie chce poruszać tematu to po co go zakładałeś? Czy czasem nie za dużo sprzedałeś?

Bo w sumie jestem tutaj 4 lata i ciągle widzę twoje negatywne posty na temat sytuacji firmy itp itd.
    Zaczynając od poziomów 1,7 z tego co pamiętam

Dałbyś sobie spokój ,a jak już to napisz coś z sensem ,bo zachowujesz się jak typowy naganiacz typu kris czy jakiś inny benek
  • Re: Jak zwykle Autor: ~Lukas [5.173.57.*]
    Bo to jest naganiacz, który nie wiadomo po co tu funkcjonuje. Niech sprzeda jeśli coś ma i idzie na lepsze spółki...
    Co ty na to Desi?
    Jeśli on jest tą osobą, która blokuje kurs to jak najbardziej.

Już na niższych poziomach mieliśmy podobne sytuacje, a gdy akcje zmieniły właściciela, to jesteśmy, gdzie jesteśmy. :)

Ogólnie patrząc nawet z perspektywy liczb, to te spadki nie mają uzasadnienia.
    3 kwartały 2023 - 27 105 344,12 przychodu / 4 358 614,20 zysku
    4 kwartały 2022 - 31 271 933,63 przychodu / 8 159 782,03 zysku, gdzie 4Q - 12 728 675,25 przychodu / 3 923 491,04  zysku

Czyli sumując 3 kwartały2023 + 4Q2022 mamy 40mln przychodu, a tak naprawdę nie wiemy ile w tym roku wypracują przychodu i zysku w 4Q, a tylko przypomnę, że 4Q zawsze jest najlepszy. Tak więc jeśli wypracują nawet te 2mln zysku więcej to będzie to wzrost o 25%, więc dynamika rozwoju zdrowa. Wiadomo, że rosnące zatrudnienie wiąże się z kosztami wynagrodzenia, co może się przełożyć na obniżenie zysku, czego się niestety bardzo obawiam, aczkolwiek w dłuższej perspektywie większy przychód będzie dawał większy zysk. No, ale póki co to jest to tylko wróżenie z kuli. Tak więc 3 tygodnie i miejmy nadzieje będziemy wyżej jak tylko wiatrak przestanie blokować kurs xd
  • Re: Jak zwykle Autor: ~jdk [188.147.109.*]
    Wiatrak na koniec trzeba podbić kurs jak dalej chcesz sprzedawać:)
    No to szczerze - ile się spodziewasz zysku netto ?
    I jaki wynik nie będzie rozczarowaniem ?

Spodziewam się 1,8 mln.
    Nie rozczarują mnie 4 miliony + przynajmniej constans w przychodach.
  • Re: Jak zwykle Autor: _matiz_ [89.151.39.*]
    Przecież to ty założyłeś temat ,w związku z tym wypadałoby zamieścić w nim trochę merytoryki ,własnych przemyśleń popartych argumentami ,a tu stardardzik ,jest źle ,zarząd nie daje inf ,będzie jeszcze gorzej i tak od lat

To co ja sobie myślę to zostawię dla siebie ,nie jestem tu na najbliższy miesiąc tylko znacznie dłużej

A jak macie problem do zarządu to weźcie urlop w robocie ,wydajcie te 100/300/500 zł na paliwo z noglegiem lub bez i pojawcie się na WZA aby przedstawić swoje oczekiwania co do ewentualnych zmian

WZA już za 5 miesięcy
    Merytorycznie napisałem o swoich oczekiwaniach.
    I to tyle, bo moja wiedza o tym, co robi Zarząd - jest zerowa.
    Co do WZA - byłem już na wielu podobnych imprezach i doszedłem do wniosku, że tylko mi ta obecność zaszkodziła ( czytaj : podejmowałem po niech niewłaściwe decyzje średnio i długoterminowe ).
    Co do : Zarząd nie daje inf - no nie daje. Nie narzekam, ale ma to na pewno wpływ na stopniowe upłynnianie akcji ( czytaj : redukowanie pozycji ).
    To ile tam jeszcze Ci zostało do zredukowania?
    Wszystkiego dowiesz się na Walnym :)
  • Re: Jak zwykle Autor: _wiatrak_ [83.30.234.*]
    Potwierdziło się :)
  • Re: Jak zwykle Autor: _matiz_ [82.139.13.*]
    Potwierdziło się również to ,że na Sevenet ubierają leszcza :)

Tu jest promocja ,chwilowa jak 3 miesiące temu
  • Re: Jak zwykle Autor: _wiatrak_ [83.30.233.*]
    Nie potwierdziło się.

14 lutego :
    kurs SUNTECH : 6,36
    kurs SEVENET : 3,04

Na dzisiaj to 18% mniej na SUN i 12% więcej na SEV

• Re: Jak zwykle Autor: ~TechAnal [109.196.127.*]
    Uwielbiasz kolego odgrzewać stare tematy, a jeszcze jak możesz przy tym wbić szpilę to już Himalaje satysfakcji :) Z rozbawieniem obserwuję przez lata sinusoidę nastrojów Twoich wpisów, w zależności od tego, jaki akurat ruch planujesz na akcjach. A komentarza nt. promowania innych spółek gdzie akurat pozycję powiększyłeś Ci daruję :)
    Dodam tylko, że to właśnie Twój wpis na forum SUN sprzed prawie dwóch lat ( który mogę odgrzebać, a brzmiał mniej więcej tak : czas SUN się skończył, teraz czas na SEVENET i MADKOM ) - przekonały mnie do zwrócenia uwagi na SEV.
    Więc mam dług wdzięczności :)
  • Re: Jak zwykle Autor: ~TechAnal [37.109.33.*]
    Pamiętam ten wpis - Poproszę odgrzebać :) Dla Ciebie to będzie pestka ,a dla innych świadectwo że fabrykowanie wspomnień przytrafia się nawet najlepszym z nas :)
    Masz rację.
    Pomyliłem nicki.
    Przepraszam.

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=11816799&strona=1
[x]
SUNTECH 0,00% 1,59 2025-09-10 15:47:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.