Oczekiwania co do wyniku 4Q są rozdmuchane jak ego naszego prezydencika. Milion czy dwa zysku netto spowoduje ogromną przecenę - dodatkowo po generalnym rozczarowaniu, jakim jest brak nowych umów. Część szybkich Sdecyzji może powstrzymać nadzieja na kolejny, zbawienny czat z Prezesem. Tak czy nie ?
A tego to nie wiesz czy są jakieś umowy czy też nie. Może po prostu mają one niższe wartości. Raczej wątpię w to, że przez cały rok nie podpisali żadnej umowy. Sam jestem zniesmaczony ich podejściem do akcjonariuszy. 2 tygodnie czekam na odpowiedź kiedy łaskawie dostaniemy informacje o publikacji raportów....
A mógłbyś ogólnie rozwinąć się jeśli chodzi o "Oczekiwania co do wyniku 4Q są rozdmuchane jak ego naszego prezydencika."?
Na ten moment z 4 kwartałów wychodzi 40mln przychodu. Tutaj przecież jakby wykazali 10mln zysku to powinno to iść do góry. W przypadku chociażby takiego PGS kiedy oni wykazali zysk na poziomie tych 13mln to były ładne wzrosty. Tylko ciężko cokolwiek oszacować nie wiedząc nic...
Jeśli on jest tą osobą, która blokuje kurs to jak najbardziej.
Już na niższych poziomach mieliśmy podobne sytuacje, a gdy akcje zmieniły właściciela, to jesteśmy, gdzie jesteśmy. :)
Ogólnie patrząc nawet z perspektywy liczb, to te spadki nie mają uzasadnienia. 3 kwartały 2023 - 27 105 344,12 przychodu / 4 358 614,20 zysku 4 kwartały 2022 - 31 271 933,63 przychodu / 8 159 782,03 zysku, gdzie 4Q - 12 728 675,25 przychodu / 3 923 491,04 zysku
Czyli sumując 3 kwartały2023 + 4Q2022 mamy 40mln przychodu, a tak naprawdę nie wiemy ile w tym roku wypracują przychodu i zysku w 4Q, a tylko przypomnę, że 4Q zawsze jest najlepszy. Tak więc jeśli wypracują nawet te 2mln zysku więcej to będzie to wzrost o 25%, więc dynamika rozwoju zdrowa. Wiadomo, że rosnące zatrudnienie wiąże się z kosztami wynagrodzenia, co może się przełożyć na obniżenie zysku, czego się niestety bardzo obawiam, aczkolwiek w dłuższej perspektywie większy przychód będzie dawał większy zysk. No, ale póki co to jest to tylko wróżenie z kuli. Tak więc 3 tygodnie i miejmy nadzieje będziemy wyżej jak tylko wiatrak przestanie blokować kurs xd
Przecież to ty założyłeś temat ,w związku z tym wypadałoby zamieścić w nim trochę merytoryki ,własnych przemyśleń popartych argumentami ,a tu stardardzik ,jest źle ,zarząd nie daje inf ,będzie jeszcze gorzej i tak od lat
To co ja sobie myślę to zostawię dla siebie ,nie jestem tu na najbliższy miesiąc tylko znacznie dłużej
A jak macie problem do zarządu to weźcie urlop w robocie ,wydajcie te 100/300/500 zł na paliwo z noglegiem lub bez i pojawcie się na WZA aby przedstawić swoje oczekiwania co do ewentualnych zmian
Merytorycznie napisałem o swoich oczekiwaniach. I to tyle, bo moja wiedza o tym, co robi Zarząd - jest zerowa. Co do WZA - byłem już na wielu podobnych imprezach i doszedłem do wniosku, że tylko mi ta obecność zaszkodziła ( czytaj : podejmowałem po niech niewłaściwe decyzje średnio i długoterminowe ). Co do : Zarząd nie daje inf - no nie daje. Nie narzekam, ale ma to na pewno wpływ na stopniowe upłynnianie akcji ( czytaj : redukowanie pozycji ).
Uwielbiasz kolego odgrzewać stare tematy, a jeszcze jak możesz przy tym wbić szpilę to już Himalaje satysfakcji :) Z rozbawieniem obserwuję przez lata sinusoidę nastrojów Twoich wpisów, w zależności od tego, jaki akurat ruch planujesz na akcjach. A komentarza nt. promowania innych spółek gdzie akurat pozycję powiększyłeś Ci daruję :)
Dodam tylko, że to właśnie Twój wpis na forum SUN sprzed prawie dwóch lat ( który mogę odgrzebać, a brzmiał mniej więcej tak : czas SUN się skończył, teraz czas na SEVENET i MADKOM ) - przekonały mnie do zwrócenia uwagi na SEV. Więc mam dług wdzięczności :)
Pamiętam ten wpis - Poproszę odgrzebać :) Dla Ciebie to będzie pestka ,a dla innych świadectwo że fabrykowanie wspomnień przytrafia się nawet najlepszym z nas :)