Zastanówmy się...7 spółek kupiło 40 mln akcji po 10 gr sztuka aby zarobić. To nie kupują jacyś dyletanci którzy nie potrafią liczyć. Jak tylko wejdzie emisja do obiegu i zejdą z 2 fixów to tu będzie jazda w kierunku 1 zł. Wspomnicie moje słowa. :)
Rozumiem że to drwina bo już cierpliwości brak.. Ja Wam do portfela nie zamierzam zakładać. I gdyby tej emisji nie uplasowali to bym nadzie kompletnie stracił. Ale jednak 7 spółek te 40 mln akcji wzięło. Ok. Są to niektóre spolki powizane hak OZE Capital lub Sundragon. Ale gdyby nie mieli pomysłu na Solara i na dalszą pewnie nową działalność TP by mieli ta emisję w czarnym zad..ku. Bo wiadomo że i tak nikt tego palcem by nie tknął... Więc jak wzięli to coś tu będzie grane.
Dnia 2024-01-23 o godz. 14:43 ~Wald napisał(a): > Rozumiem że to drwina bo już cierpliwości brak.. Ja Wam do portfela nie zamierzam zakładać. I gdyby tej emisji nie uplasowali to bym nadzie kompletnie stracił. Ale jednak 7 spółek te 40 mln akcji wzięło. Ok. Są to niektóre spolki powizane hak OZE Capital lub Sundragon. Ale gdyby nie mieli pomysłu na Solara i na dalszą pewnie nową działalność TP by mieli ta emisję w czarnym zad..ku. Bo wiadomo że i tak nikt tego palcem by nie tknął... Więc jak wzięli to coś tu będzie grane.
TE 40 MLN AKCJI POSZŁO GŁÓWNIE ZA DŁUGI CZYLI ALBO NIEWIELE WARTE AKCJE ALBO ZUPEŁNIE NIC. OT TAKI HAMLETOWSKI WYBÓR.
Rysiek pełna zgoda poszło za długi. Ale gdyby oddłużyć nie chcieli i miało to dryfować to generalnie by powiedzieli Silara mamy w d... Nie będziemy płacić długów. Niech wypada z grupy. Szczerze myślałem że tak zrobią. A jednak zrobili inaczej a to wskazuje że jednak nie chodzi o to aby to dryfowało tylko aby coś nowego opalić zrobić walka na na oze solar i zmyć się na kilka lat .
Dnia 2024-01-23 o godz. 18:27 ~Wald napisał(a): > Rysiek pełna zgoda poszło za długi. Ale gdyby oddłużyć nie chcieli i miało to dryfować to generalnie by powiedzieli Silara mamy w d... Nie będziemy płacić długów. Niech wypada z grupy. Szczerze myślałem że tak zrobią. A jednak zrobili inaczej a to wskazuje że jednak nie chodzi o to aby to dryfowało tylko aby coś nowego opalić zrobić walka na na oze solar i zmyć się na kilka lat .
NAIWNYCH NIE BRAK PATRZĄC NA FON ALE RACZEJ CZEKAJ TATKA LATKA BO ZBYT WIELU PAMIĘTA CO TO ZA GRUPA GESZEFCIIARZY TYM KRĘCI.
Długi mozna wrzucić w koszty i obnizyć podatek. Z jakiegoś powodu tego nie zrobili i wzięli udziały...myślcie trochę...Tutaj jeszcze będzie takie wybicie przy nowej działalności że wam buty spadną .
No właśnie. Chyba jak wprowadza nową emisję do obiegu to powinno zejść. Raporty są na czas. Z drugiej strony nikt by nie płacił 10 gr za akcje z emisji przy obecnej cenie 4,5 gr aby nie zarobić i to solidnie. Więc z tych dwóch fixow muszą zejść bo inaczej nikt tu nie zrobi up.
Dzis ktoś poleciał aktywnie. Wydał 5 tys zł zamiast 4 tys ale o 23% podbił. Jak będzie więcej takich zagrań to i bez animatora 10 gr można będzie osiągnąć. Kwestia pomysłu i dostępnych finansów.
Też tak uważam. 7 spółek dało 4 mln zł za 40 mln akcji. Oni mogliby ten kapitał zainwestować na dobrych, dużych i pewnych walorach lub nawet dać te pieniądze jako pożyczkę na umowę kilkadziesiąt %. A jednak kupili
truchło bo już wiedzieli jak to będzie grane i ile z tego wyciągną. I będą to grube setki %. Więc 1 zł jak najbardziej jest realne.