Atom w niedługiej perspektywie samochody na wodór już w produkcji stacje ładowania wodorem powstają do tego sprzedaż prądu gdzie zapotrzebowanie rośnie za chwilę odbudowa sieci EN na Ukrainie więc spokojnie za chwilę grubasy zaczną skupywać.Pozdrawiam
Mnie interesuje kto kupił od OFE Allianz Polska 286073 akcji ?? W grudniu, skrócili pozycję do 3200927 akcji (29.11.2024 mieli jeszcze 3432781) , ja obstawiam głównie 20 grudnia gdzie szły ładne pakiety z ręki do ręki, część mógł przytulić OFE Vienna ale co z resztą ? PS. Allianz nie musiał informować o zmianie przez ESPI (potwierdzone w firmie)
Raczej nie, to było tylko lekkie skrócenie pozycji, w grudniu szły ładne pakiety , wygladało na ustawione (równe paczki z jednej na drugą stronę), ten co brał to było w okolicy 21 -21.50 zeta Teraz arkusz ogólnie pustawy czy to z lewej czy to z prawej...marazm. Ogólnie na stooqu masz ostatnie zmiany.
Dnia 2024-01-23 o godz. 10:54 ~rabin napisał(a): > Mnie interesuje kto kupił od OFE Allianz Polska 286073 akcji ?? > W grudniu, skrócili pozycję do 3200927 akcji (29.11.2024 mieli jeszcze 3432781) , ja obstawiam głównie 20 grudnia gdzie szły ładne pakiety z ręki do ręki, część mógł przytulić OFE Vienna ale co z resztą ? > PS. Allianz nie musiał informować o zmianie przez ESPI (potwierdzone w firmie)
Alianz to chyba miał w 3 funduszach akcje i przerzucali je na początku 2023 .te 230 tyś spuścili chyba w rynek zbijając kurs .Teraz mamy fale C i boczniak na małych obrotach ,wygląda na akumulacje. Spółka ma potencjał na wzrosty ale tak tępo to idzie jakby panowie na geriatrii pracowali :)
Allianz te akcje puścił po wlanym 29 XI 2023, 20 grudnia to był dzień gdzie po części szły te akcje w ładnych pakietach. Dodatkowo 10 stycznia 2024 były dwie transakcje pakietowe po 50 000 akcji każda, w sumie 100 tyś.. ciekawe kto to zebrał ?
Wszystkie spółki tracą później odrabiają itd ale to co się tutaj wyprawia to „woła o pomstę do nieba”… Spółce powinno zależeć na maksymalizacji zysków, żeby akcje szły w górę i akcjonariusze byli zadowoleni … Natomiast tutaj jest jakaś degrengolada.
Dnia 2024-01-24 o godz. 15:20 ~rabin napisał(a): > Allianz te akcje puścił po wlanym 29 XI 2023, 20 grudnia to był dzień gdzie po części szły te akcje w ładnych pakietach. > Dodatkowo 10 stycznia 2024 były dwie transakcje pakietowe po 50 000 akcji każda, w sumie 100 tyś.. ciekawe kto to zebrał ?
Może tylko z jednego worka do drugiego wrzucali ,a podebrali przy okazji.
Raczej nie, w grudniu akcje szły przez normalny rynek ,całkiem możliwe że część nabył OFE Vienna (zwiększyli pozycje o ponad 50 tys sztuk), w styczniu jak pisałem były dwie pakietówki na łączną kwotę 100 tys kwitów. Jedyne co to pozostaje teraz czekać na kolejne sprawozdania OFE/TFI gdzie zmianny w liczbie posiadanych akcji powinny być wykazane. Całkiem mozliwe że przytulił to jakiś zagraniczny fundusz.
https://www.przegladkoninski.pl/PL-H5/3/31021/ministerstwo-aktywow-panstwowych-o-budowie-elektrowni-jadrowej-w-koninie.html
Artykuł mówi o możliwej zmianie partnera z Korei na Francję. Nikt nic nie wie. I nie dziwię się że kurs i inwestorzy są w konsternacji