Witam
Na pierwszy rzut oka wygląda ok.
Po dokładnym zbadaniu,dla mnie rewelacyjny.
Pomoc konsultantów i kompetencje na wysokim poziomie.
Jak zakładałem działalność byłem "zielony" i skorzystałem z pomocy księgowej (180 zł miesięcznie),po 2 latach współpracy pierwsza kontrola us.
Wynik kontroli to mandaty,odsetki karne i należności na kwotę ok. 20 tyś
Dla nie wtajemniczonych księgowi nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za swoje błędy,
skarbówka skasuje za ich błędy nas.
Teraz prowadzę księgowość przy pomocy ifirmy płacę 54 zł miesięcznie brutto (pierwsze 3 miesiące były rzeczywiście gratis)
Ja polecam,jak najbardziej.
Fajnie że ifirma sie sprawdza i jestescie zadowoleni szkoda tylko że od momentu debiutu na GPW od tego dnia jestem akcjonariuszem Power Media kurs akcji jest głęboko w dołku mimo dobrych wyników które gdyby nie promocja ifirmy były wyśmienite a kryzys pcha nas do lasu ;/
To nie jedyny serwis do samodzielnego prowadzenia księgowości przez internet. Pracuję na nim od kilku lat i zasadniczo jestem zadowolona. Ale ostatnio poczytałam trochę o innych na http://akademiamalejksiegowosci.pl/ i zastanawiam się, czy nie spróbować któregoś z innych serwisów.
Jeżeli mam radzić to skoro chcesz dopiero co otworzyć firmę to chyba lepiej będzie jak zlecić księgowość jakiemuś biuru rachunkowemu - przynajmniej na początku by się troche "otrzaskać" w tych wszystkich papierach. Jeśli jesteś z Warszawy to mogę polecić ci tanie i dobre biuro Hetman z Połczyńskiej - umów sie na spotkanie i pogadaj co ci zaoferują. Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogę.
spróbuj jeszcze wfirma.pl
to podobna platforma co i-firma, aczkolwiek moim zdaniem nieco lepiej rozplanowana. Choć to wszystko może już zależeć od gustu, w każdy mrazie ja jestem zadwolony z wfirma.pl. , może też trochę cięty jestem na i-firme, bo słyszałem o pewnych spięcia administratorów z użytkownikami.
Jak ktoś zaczyna to niech jeszcze zerknie na serwis szybkafaktura.pl - darmowy okres testowania no i co najważniejsze, dla niektórych jest lepszy od ifirmy i wfirmy razem wziętych - zerknijcie na ranking Pc World z ubiegłego roku - w kategorii Programy księgowe online
Mam pewne wątpliwości, co do wiarygodności tego rankingu, podobnie jak i do innych oferowanych przez PC World.
Pomijając już fakt, że porównują nieporównywalne - e-conomic.pl to inna beczka, bo to program do prowadzenia ksiąg handlowych (pełna księgowość) a nie książki przychodów i rozchodów w małej firmie.
Nowe firmy mogą testować wfirmę za darmo przez CAŁY ROK a ifirmę przez trzy miesiące, to nie gorzej niż ma szybkafaktura:
http://akademiamalejksiegowosci.pl/firma-z-dotacja-ifirma-vs-wfirma-prezenty-na-dobry-poczatek/
Czy ktoś się orientuje co się dzieje z kontem w przypadku skorzystania z bezpłatnego okresu promocyjnego w celu sprawdzenia usługi, natomiast po tym okresie następuje zaprzestanie korzystania, czy trzeba wypowiedzieć im umowę etc żeby nie było że po okresie kilku lat naliczą jakieś opłaty?
Dnia 2011-06-30 o godz. 22:33 ~easy napisał(a):
> Czy ktoś się orientuje co się dzieje z kontem w przypadku
> skorzystania z bezpłatnego okresu promocyjnego w celu
> sprawdzenia usługi, natomiast po tym okresie następuje
> zaprzestanie korzystania, czy trzeba wypowiedzieć im umowę
> etc żeby nie było że po okresie kilku lat naliczą jakieś
> opłaty?
W ifirma.pl - jeśli po 3 darmowych miesiącach nie zdecydujesz się na dalsze korzystanie z usług księgowości, możesz bez ograniczeń korzystać z darmowego programu do fakturowania. Nie trzeba wypowiadać umowy. Nie wiem jak jest w innych serwisach księgowości online.
Korzystam juz 3 miesiac z ifirma. Generalnie jest ok. Ale duzo lepsza jest jednak wfirma.pl - maja duzo wiecej funcjonalnosci ktore faktycznie sa potrzebne i sie przydaja. Ifirma mimo ze jest liderem to nic nie robi zeby polepszyc swoj portal i swoje funkcje. Otrzymuje tylko info, ze nie ma na razie takiej mozliwosci i tyle. a w W firma czy infakt maja juz to w standardzie.
Korzystałem dosyć długo bo ponad rok i nie mam zastrzeżeń, ale zmieniłem w końcu na fakturzystka.pl głównie ze względu na cenę oraz dodatkowe moduły - magazynowy i do list płac.
Niestety zawiodłam się. Ponieważ nie ma bezpośredniego kontaktu z panią księgową, klient traktowany jest bardzo przedmiotowo i biurokratycznie. Liczą się tylko dostarczone dokumenty. W moim przypadku doszło do źle rozliczonego Pitu rocznego, ponieważ nie wysłałam Pitu 11 za urlop macierzyński, tylko podałam informację w mailu, że byłam na takim urlopie. Pani księgowej nie interesuje doradzanie, czy przypominanie klientowi, że czegoś brakuje, a płacić za usługę oczywiście trzeba. Dochodzę więc do wniosku, że co tanie, to drogie.