• opór wygrał Autor: ~krav [85.222.86.*]
    ciezku mu było pokonac opor i sie odbil dolem ale mysle ze zaraz bedzie nastepna proba i pokona opor jak dzis KOPEX
    czekam na komentarze
  • Re: opór wygrał Autor: ~Paweł z Gniezna [77.242.225.*]
    Niepokoi mnie zachowanie w końcówce sesji, naprawdę mocne spółki odrobiły poranne straty a Cersanit skończył blisko swoich dziennych minimów.
    Jeśli chodzi o Kopex to jego fundamenty a także perspektywy branży są znacznie lepsze niż w przypadku Cersanitu (spojrzyj chociaż na C/WK).
    Niemniej jednak spółka w dłuższym terminie da zarobić, wsparcie w okolicach 8,40 jest silne.
  • Re: opór wygrał Autor: ~Cersan [83.5.114.*]
    Nie ma silnych wsparc, jest tylko sila podazy - miejsza lub wieksza Pozdro.
  • Re: opór wygrał Autor: ~krav [85.222.86.*]
    Wiatm
    nawet wczesniej sie potwierdzilo ze 8.40 jest silnym wsparciem
    mam nadzieje ze tym razem pokonamy gorny kanal i wygeneruje sie sygnal kupna
    i cos da zarobic
    Pozdrawiam
  • Re: opór wygrał Autor: ~darek [84.38.90.*]
    DM BZ WBK rekomenduje "kupuj" Cersanit, cena docelowa 17 zł 16:40 17.03.2009
    wtorek

17.3.Warszawa (PAP) - Dom Maklerski BZ WBK w raporcie z 17 marca wznowił wydawanie rekomendacji dla Cersanitu od zalecenia "kupuj" i wyznaczenia ceny docelowej na poziomie 17 zł.

We wtorek na zamknięciu kurs akcji Cersanitu wynosił 9 zł.

"Przy bieżącej wartości przepływów pieniężnych Cersanitu na poziomie 13,5 zł za akcję, cena docelowa wynikająca z naszej wyceny metodą DCF wynosi 17 zł, co pozwala nam na przywrócenie rekomendacji +kupuj+, mimo niskiej atrakcyjności spółki w krótkim terminie" - napisali w raporcie analitycy DM BZ WBK.

Według analityków, Cersanit zaskoczył inwestorów wstrzymaniem wszelkich nowych inwestycji oraz wdrożeniem polityki hedgingowej.

Prognozowany przez DM BZ WBK zysk netto Cersanitu na 2009 r. wynosi 156,7 mln zł, a przychody 1,87 mld zł. (PAP)

ami/ pam/
    ====== Jutro odlot ==========
  • Re: opór wygrał Autor: ~panZ [81.190.135.*]
    po małym dołku znowu 2 cyfrowy kurs nas czeka
    obys mial racje
    ostatnie dni wygladaly ze jak wig 20 + cersanit na -
    jutro sie wyjasni
    dzis neutralnie sie zakonczyło
    I jak myslicie pokonamy opór tym razem 10.35
    Dla mnie jak narazie wszytko idzie w dobrym kierunku tylko zobaczymy co bedzie sie działo jak giełda bedzie korekcić
    Pozdrawiam
  • Re: opór wygrał Autor: ~adik [77.223.216.*]
    jutro 5% w górę i możemy się korekcić :)
    Wiatm
    przy dzisiejszyj korekcie na gieldzie cersanit sie zachowal silnie nie bylo realizacji zyskow
    mysle ze zasiego wzrosto do 13 zł jest calkiem mozliwy
  • Re: opór wygrał Autor: ~adik [77.223.216.*]
    no i o to chodziło. jedziemy na 9 zeta.
    Wiatm
    Co powiecia na koncowke sesji 47770 akcji za 520tyś raczej nikt nie kupuje takich ilosci
    bez jakiejs informacji
    Pozdrowiam
    Czekam na opinie
  • Re: opór wygrał Autor: ~Mpawelec [85.222.86.*]
    Też jestem w ciężkim szoku. Już chciałems przedawać ale dobrze że poczekałem. Niekoniecznie musi byc jakies dobre info. Poprostu 5 czy 4 inwestorów pojechało po PKC i dlatego takie wybicie. Wig cos dziwnie słabnie. Miejmy nadzieje że pujdzie jutro przynajmniej 2% do góy a Cersanit zakończy 11,40 to będzie git. Może dojdziemy do 13 :)
    Czekam na to z niecierpliwością...
    Witam
    Ja sprzedalem po 11 przed spadkami myslalem ze odkupie taniej ale dzis koncowka mnie rozczarowala pozytywnie tylko szkoda ze ja bez akcji
    Masz racje odnosnie 11.40 serdna 100 dniowa tam przebiega i ostatnio kurs sie od tego odbil
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.