Niepokoi mnie zachowanie w końcówce sesji, naprawdę mocne spółki odrobiły poranne straty a Cersanit skończył blisko swoich dziennych minimów.
Jeśli chodzi o Kopex to jego fundamenty a także perspektywy branży są znacznie lepsze niż w przypadku Cersanitu (spojrzyj chociaż na C/WK).
Niemniej jednak spółka w dłuższym terminie da zarobić, wsparcie w okolicach 8,40 jest silne.
Wiatm
nawet wczesniej sie potwierdzilo ze 8.40 jest silnym wsparciem
mam nadzieje ze tym razem pokonamy gorny kanal i wygeneruje sie sygnal kupna
i cos da zarobic
Pozdrawiam
17.3.Warszawa (PAP) - Dom Maklerski BZ WBK w raporcie z 17 marca wznowił wydawanie rekomendacji dla Cersanitu od zalecenia "kupuj" i wyznaczenia ceny docelowej na poziomie 17 zł.
We wtorek na zamknięciu kurs akcji Cersanitu wynosił 9 zł.
"Przy bieżącej wartości przepływów pieniężnych Cersanitu na poziomie 13,5 zł za akcję, cena docelowa wynikająca z naszej wyceny metodą DCF wynosi 17 zł, co pozwala nam na przywrócenie rekomendacji +kupuj+, mimo niskiej atrakcyjności spółki w krótkim terminie" - napisali w raporcie analitycy DM BZ WBK.
Według analityków, Cersanit zaskoczył inwestorów wstrzymaniem wszelkich nowych inwestycji oraz wdrożeniem polityki hedgingowej.
Prognozowany przez DM BZ WBK zysk netto Cersanitu na 2009 r. wynosi 156,7 mln zł, a przychody 1,87 mld zł. (PAP)
I jak myslicie pokonamy opór tym razem 10.35
Dla mnie jak narazie wszytko idzie w dobrym kierunku tylko zobaczymy co bedzie sie działo jak giełda bedzie korekcić
Pozdrawiam
Wiatm
przy dzisiejszyj korekcie na gieldzie cersanit sie zachowal silnie nie bylo realizacji zyskow
mysle ze zasiego wzrosto do 13 zł jest calkiem mozliwy
Też jestem w ciężkim szoku. Już chciałems przedawać ale dobrze że poczekałem. Niekoniecznie musi byc jakies dobre info. Poprostu 5 czy 4 inwestorów pojechało po PKC i dlatego takie wybicie. Wig cos dziwnie słabnie. Miejmy nadzieje że pujdzie jutro przynajmniej 2% do góy a Cersanit zakończy 11,40 to będzie git. Może dojdziemy do 13 :)
Czekam na to z niecierpliwością...
Witam
Ja sprzedalem po 11 przed spadkami myslalem ze odkupie taniej ale dzis koncowka mnie rozczarowala pozytywnie tylko szkoda ze ja bez akcji
Masz racje odnosnie 11.40 serdna 100 dniowa tam przebiega i ostatnio kurs sie od tego odbil