Przecież oni nie kupili tych akcji tylko przejęlio nnlife OFE a oni mieli te akcje. I dlatego teraz mają oni. Żadne fundusze tego nie kupują bo te akcje poprostu dla poważnych inwestorów dalej są akcjami getbacku który oszukał wszystkich inwestorów.
Człowieku poprostu jestem realistą który został oszukany przez tą spółkę a później przez GPW które dopuściło do notowań z 80 procentowym spadkiem. Spółka powinna mieć nakaz odkupu akcji od drobnych akcjonariuszy po cenie z ipo a nie dać pożywkę dla spekulantów co potwierdza tylko fakt że giełda to zwykły hazard. Akcje mam ze średnią ponad 6 zł i nie zamierzam w żadnym wypadku ich teraz sprzedawać ani dokupować. Zacząłem 7 lat temu przygodę z giełdą właśnie na tej spółce i szybko się przekonałem czym jest ta szulernia. 80 procent ludzi na giełdzie traci a 20 zarabia. Można to przetłumaczyć tak że drobni tracą na białe kołnierzyki zarabiają i to dla nich jest to podwórko.
Jest w drugim akapicie w linku który jest w tym wątku. Ktoś tu wogole coś czyta ze zrozumieniem. Też bym wolał żeby to poszło w grube złotówki ale to życzenia z segmentu SF.
Inwestor - to tu nagrania stale, nie może odżałować wtopy, bo ma się za wielce mądrego. Generali by kupował akcje tej spółeczki, kto to wogóle wymyślił ... Zarządzający nie dostałby na to zgody. Normalnie komedia
21 lipca 2023 r. nastąpiło przejęcie NNLife OFE przez Generali Otwarty Fundusz Emerytalny. Tym samym Generali OFE został czwartym największym otwartym funduszem emerytalnym w Polsce, z aktywami o wartości ponad 24 mld zł.
Jeśli prawdą jest to co napisali na stronie stooq.pl, to Generali ma/miał 3.1% akcji capitea o wartości 2.5 mln pln (na koniec 2023 r). Wychodzi na to że ma/miał 3 100 000 akcji po srednio 80 gr za akcję. Watpie zeby to spuścili w pierwszych dniach stycznia 2024 gdy kurs spadał, ze stratą. Obecnie mogą tylko trzymać, albo dobierać do koszyka.
Generali i nie posiada pakietu za 2,5 miliona złotych tylko 2.545.395 sztuk akcji.. ich pakiet w trakcie obramowania jest warty 44 338 000 zł... gdyż akcje były obejmowanee po 18 zł i to jest zapisane
Generali i nie posiada pakietu za 2,5 miliona złotych tylko 2.545.395 sztuk akcji.. ich pakiet w trakcie obramowania jest warty 44 338 000 zł... gdyż akcje były obejmowanee po 18 zł i to jest zapisane..
Strona 22...
To po ile obejmowali to jest wiadome bo jest jak wół napisane po 18 zł.. ale może inaczej Generali objęło po MetLLive OFE
2.545.396 szt.papieru. a na dzisiaj Generali posiada jakieś 3,1%, także 3. 100 000 szt.. także moim zdaniem dokupili jakieś 600 000 papieru
dokładnie jak ja realizując stratę w 2023 i odkupieniu po 70gr 4 razy więcej Zobaczymy za rok jak na tym wyjde czy odrobie całość straty czy strace wszystko
Po tym jak sąd odrzucił wniosek w sierpniu tamtego roku to ile wtedy Quercus od razu po tym zebrał papieru ? .. bo to od razu po tym Fund zaczął zbierać i się okazało i się ujawnił.. ktoś coś wie ile tego papieru miał a Ile teraz ma..:) bo to na razie widzę że fundusze się Prześcigają w zbieraniu.papieru I to tylko jak jak się okazało że sąd odrzucił wniosek.. i teraz jeszcze Generali się tutaj kręci :)))
No chyba lepiej jak się fundusze kręcą się przy takim walorze niż jakaś drobnica robi zakupy. Chociaż z tego co wiem to fundy nie w każdy walor zainwestują bo nie mogą tak sobie od w byle goowno pieniądze włożyć A są setki spółek na giełdzie także szacun że tutaj jak psy warują i chodzą koło tej spółki..
To zauważyłem 136 000 papieru Quercus stracił prawdopodobnie w wyniku zaniżenia kursu i część tego papieru PZU przejęło ale na dzień dzisiejszy może i ten papier już wrócił do niego i ma więcej a jedynie czego brakuje to Generali się nie ujawnił jako czwarty axcjonariusz.w Stooq
Szybciej wymiana była i Generali to łyknęło swój swojego rąbnął może być też tak że ktoś z leszczy łyknął a inny keszcz oddał. Czy to ważne Ważne że coś się dzieje.
Otwieranie takich wątków nie ma sensu. Jak chcą dawać nawet małym prezenty to czekam znów na jakiś porządny zrzut. O to w tym chodzi. Mimo tego, że Lewacy dominują teraz w UE bo ludzie myślą, że nie ma lepszych kandydatów to nawet tutaj można znaleźć pozytywy. Przed typowy PUMP and DUMP liczę ja idealną minimalną wycenę. Oczywiście podziękuję jak będzie niżej niż ostatnio.
Jak będzie niżej to chyba każdy będzie zadowolony ale najfajniejsze w tym wszystkim jest że jak właśnie robią te zrzuty i oddają Jak to nazwałeś małym prezenty to później w drugą stronę Przy zbieraniu w górę ten sam podmiot kupuje od nas drożej.:) i tak w kółko..ile ich tak można walić w jedną a później w drugą...stronę .
No chyba tak teraz jest czas na odbiór papiera i namęczenie drobnicy a nie na sprzedaż w dołku..:) ale niech każdy robi co chce jak leszcz robi to na co ma ochotę..
Są cztery podmioty czy fundusze Holding Q1 FIZ czyli Quercus TFI PZU SA i Generali który nigdzie nie ujęto w zapisie. Za świeży temat Bo ostatnia transakcja i aktualizacja jest z 17 stycznia 2024 musieli dokupić pakiet akcji. w tym roku. I za wcześnie jest jeszcze żeby Stooq z aktuakizował.