• zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~Ricky [78.88.193.*]
    heh to samo było na Action jak skup zaczęli to z 20pln do 4,5pln akcje spadły.
    Tutaj albo ktoś wywala albo akcje przechodzą z ręki do zaprzyjażnionej ręki i zwalają kurs w ten sposób,istnieje jeszcze 1 opcja że to leszcze wywalają.
    W kryzysie nie słucha się żadnych pocieszaczy i pierdół o dobrych podstawach spólki.
    Rynek jest nieugięty i to on wycenia akcje.
    Nie pomogą posty o dobrych wynikach i działaniach.
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~guru do ricky [83.11.169.*]
    zgadzam się z tobą. wszystkie opisane możliwości są prawdopodobne.

sam fakt że wszystkim się wydaje że powinien rosnąć, a jednak spada jest najlepszym sygnałem sprzedaży. idą ciężkie czasy i rynek o tym wie. nikomu więc się nie spieszy z podbijaniem cen. po za gotówką trudno dostrzec wartość firmy. trzeba bowiem wiedzieć, że spółka jest ściśle uzależniona od jednego dostawcy.
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    A na Hyperionie jak skup zaczeli to 100% up - także sory ale nie ma reguł.
    Do guru- nie wiem co robisz na papierku jak tylko widzisz tu pozytyw w kasie na rachunkach firmy.
    Kryzys już dawno mam gdzieś - podobnie jak wiele osób.
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~guru do czapajewo [83.11.169.*]
    chcę odrobić kasę. patrzę realnie. w tej chwili duzo spółek jest wycenianych poniżej swojej kasy. branża informatyczna najbardziej cierpi w czasach kryzysu. trzeba czekać na koniunkturę. na stratach nie jestem skłonny sprzedawać. chcę wykorzystać nieracjonalność rynków finansowych i w dobrym momencie pozbyć się papiera.

może truchę uprościłem sprawę z tą wartością firmy, ale niestety tak większość inwestorów na tę spółkę patrzy.

na pewno jest to spółka która ze względu na duży stan wolnych środków jest w stanie przetrwać kryzys, reszta będzie zależała jak zarząd wykorzysta gotówkę, czy zbuduje grupę kapitałową gdzie zachodziły by synergie a przez to zwiększy wartość spółki. na dzień dzisiejszy jednak trzeba patrzeć rzetelnie i trzeżwo oceniać sytuacją.

nowy dołek całkiem możliwy.
    Nic wiecznie nie spada - to przede wszystkim
    Większość inwestorów wie o kryzysie i złych wynikach dzisiaj i w przyszłości odnośnie całego rynku. W lipcu 2007 jak zaczeło spadać to spadek produkcji był odnotowany w Polsce dopiero w listopadzie 2009r. W którym miejscu będzie dołek wyników czy to będzie I kwartał II czy też III - napewno Banki jeszcze rozczarują - ale to już dużo ludzi wie.
    Mówisz że uzależnieni od jakiegoś tam autodesk - w czasach kryzysu dobrze mieć bogatego wuja, któremu też zależy żeby sprzedaż w Polsce zwiększać i dbać o kondycje dystrybutorów. Co do autodesk- to jak widzisz po ostatnim aneksie to stale przejmuje konkurencyjne firmy a tym samym paleta produktów Procadu się zwiększa. Uważam że jezeli ktoś posztega giełdę inaczej niż gra i ma dużo czasu to dziś dobry okres na małe skubanie co nie co- najlepiej firm o mniejszym ryzyku i solidnych podstawach.
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~guru do czapajewo [83.11.169.*]
    z tym też się zgodzę, a szczególnie z ostatnim zdaniem, dlatego szukam spółek z dużą kasą, które poradzą sobie z kryzysem, a przy dobrym zarządzaniu wyjdą z niego silniejsze. ale na baczności trzeba mieć się zawsze.

sam widzisz niby skup, at u konsekwetnie w dół. pisalem o tym wczesniej i nic sie nie zmienia. co raz niżej i niżej. wszyscy którzy interesują się Procadem widzą tę dziwną sytuację. nawet zakupy prezesa nie robią wrażenia na rynku.

Skup się nie skończył :) nawet się jeszcze na dobrą sprawę nie rozpoczął. Skup w obecnej chwili jest w interesie spółki - najlepiej zacząć jak najniżej ale ile da rynek wyciągnąć ?
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~ojjo [83.5.205.*]
    to po co właściwie nam ten skup firma w tej chwili jest postrzegana jako niudolna nic nie potrafiąca dobrze zrobić
    Co dla firmy jest na ręke?
    A. skupić jak najtaniej
    B. skupić drożej ale z honorem
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~ojjo [83.5.205.*]
    powiem krótko firma nie dba swojch akcjonariuszy psuje swój wizerunek i co ztego że skupi taniej zadra pozostanie długo kto to będzie kupował
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!!moze? Autor: ~jacek [89.238.14.*]
    Oho!Skupujący osiągnęli skutek!Coraz więcej rozgoryczonych byłych posiadaczy akcji procad.Horeczy ma 450 tysięcy i jest wiceprezesem.To razy 1 złoty daje dobrą posadę w zarządzie.Uwaga panie viceprezesie!Można stracić robotę.Hm.
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!!moze? Autor: ~czapajewo [83.2.237.*]
    A kogo leszcze obchodzą.
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~jacek [89.238.14.*]
    To nie leszcze wywalają.To zarząd.Ja ich wykupię.Niech spada kurs to zobaczymy kto będzie góra?
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: piotrs75 [91.208.32.*]
    Ja też skupuje. Szukam osoby która posiada co najmniej 2,7% akcji w celu dogadania się i wprowadzenia kolejnej osoby do zarządu.
    Hehehe
    Faktycznie jak tak dalej pójdzie to i u mnie prawie 1 % po skupie 2 mln akcji będzie:) do końca roku. Ale będe ważniak zajade do firmy i żuce akcje na stół poprosze o kawkę i cisteczka.
  • Re: zjazd poniżej 1pln już niedługo !!! Autor: ~Ricky [78.88.193.*]
    Cóż za udana sesja samolot wystartował i nabiera wysokości
    niepełne 8% już osiągnął względem wczorajszych lotów.
    A -obroty- silników słabe co dobrze wróży ponieważ nasza kontrukcja posiada ogromny zapas mocy i może jej zapas zostanie zużyty w końcowej fazie lotu . hehehehe
    Jednym słowem jest super - wybitna konstrukcja na tle innych tworów na naszej GPW.
    Za sterami zasiadli doświadczeni piloci oblatywacze jak pułkownik
    Czapajewo nie wiem kto siedzi z jego prawej strony ale wydaje mi się że niedoświadczony młodzian i swoimi ruchami kieruję maszynę ku ziemi.
    c/d/n
    Nie pitol tylko wywalaj
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.