Znowu to samo...
Prawie 2 tygodnie wyciągania kursu pod 33zł i jednego dnia zje...li 11k akcji o prawie 4%
A ci jak d..le wyprzedają jwden przez drugiego zamiast trzymać i nie oddać jakiemuś cwaniakowi nawet sztuki.
Siedzę tu już ze 3 lata i wkoło to samo... Ten sam scenariusz: wyciągają tygodniami po troszku i uwalają jednego dnia.
ja sobie pluje za każdym razem w brode, że tego nie wywaliłem przy takiej podbitce... ciągle to samo... nie wiem kto to sprzedaje... skoro tyle już czekają akcjonariusze... to serio teraz sprzedają to po 3 latach z zyskiem rzędu 10-15%? przecież przez 3 lata i tak są w plecy ze względu na inflację... nie kumam tego papiera i koniec... rynek puchnie, a to sie osuwa...
Dokładnie.
Firma prężna, stabilna, inwestuje, rozwija się z każdym rokiem i z każdym rokiem publikuje bardzo dobre wyniki finansowe, a akcjonariat taki, że lekkie drgnięcie w dól i już się tratują żeby wyprzedawać.
Spekulantów tu raczej nie ma, bo obroty marne i nie sądzę, żeby ktoś dla złotówki czy 1,20 brutto zarobku handlował akcjami sprzedając kilkaset akcji - po co...?
Ja tam trzymam. Kupowałem dawno po 18-20, nie sprzedałem jak wzrosło do 36, bo zaplanowałem, że musi być piątka z przodu, ale nie sądziłem, że to będzie się tak kisić.
Niech leży - jeść nie woła. Spadnie znów na 2x to dokupię, bo wierzę, że kiedyś będzie na tym konkretny strzał.
On nie sprzedaje tylko blokuje wzrost kursu wystawiając tysiące akcji na którą to ilość nie ma teras popytu-widocznie chcą skupić jeszcze taniej,pewnie któryś fundusz któremu nie zależy aby cena już teras szła do góry,a po wynikach może zwalą jeszcze niżej,stosując tą samą taktykę zjadą jeszcze niżej,tak jak poprzednio
Dnia 2024-02-05 o godz. 12:03 ~Inv napisał(a): > On nie sprzedaje tylko blokuje wzrost kursu wystawiając tysiące akcji na którą to ilość nie ma teras popytu-widocznie chcą skupić jeszcze taniej,pewnie któryś fundusz któremu nie zależy aby cena już teras szła do góry,a po wynikach może zwalą jeszcze niżej,stosując tą samą taktykę zjadą jeszcze niżej,tak jak poprzednio
3 lata już skupują? nie gra mi coś ta teoria, bardziej to wygląda na czyjeś wychodzenie...