• Najtańszy bank Autor: ~inwestor [37.47.169.*]
    wg wyceny i wskaźników to chyba jest najtańszy bank na GPW . Nie ma obciążenia frankowego , ta cena powinna wynosić przynajmniej 2 x tyle
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~GTI [193.142.3.*]
    Tylko w porównaniu do innych coś mocno spadł.. :(
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~Marta [176.221.120.*]
    Może nie 2X tyle , ale 90 zł było by na miejscu. Było by, ale inwestorzy uciekają z GPW sytuacja jaką zgotował Tusk i rządzący nie wróży nic dobrego.W spółkach zasiądą ludzie bez podstaw ekonomi , dochodzi jeszcze brak poszanowania prawa, siłowe przejęcia za pomocą uchwał .Cena Aliora zjedzie poniżej 50 zł i myślę ,że to jest optymistyczna perspektywa. Ja sprzedawałam swoje akcje z końcem grudnia w małych pakietach przez tydzień.( nie tylko Alior) Nie pomyliłam sie .....kupiłam walutę i czekam na lepsze czasy. Będę obserwowała giełdę i życzę wszystkim powodzenia .....ktoś napisał-.pieniądze lubią spokój i stabilizację a rząd Tuska nigdy tego nie zapewni
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~Ppp [84.10.153.*]
    Zgadzam się, że niepokoje generowane przez nowy rząd mogą mieć wpływ na zachowanie kursu. Głównie na jego zmienność, ale nie sądzę żeby znaczący wpływ miał na trend. Alior będzie rósł i w okolicy publikacji wyników pewnie dojdzie do tych 81 z mBanku.

Niepokoje + różne bzdurne komunikaty forumowiczów, typu kogo Alior sponsoruje lub gdzie się reklamuje nie zmienią doskonałego wyniku jaki Alior zaprezentuje w Q4 i całym roku 2023. Szkoda że nie wypłaci dywidendy bo mogła by być bardzo sowita.

Co do niepokoju o kredyty dla np. Grupy Azoty raczej jestem spokojny. Po doświadczeniach z lat wcześniejszych np. Z ZM Duda, zarządzanie ryzykiem w Aliorze weszło na wyższy poziom. Nie sądzę, żeby to coś popsuli.

To oczywiście tylko moje opinie, a na ich poparcie znowu odkupiłem pakiet i czekam na wzrosty.

• Re: Najtańszy bank Autor: ~Zac [37.248.171.*]
    „Co do niepokoju o kredyty dla np. Grupy Azoty raczej jestem spokojny.” Serio? Myślisz, że nowi ludzie w spółkach SP będą kryć wałki PIS i nie będzie rezerw na trupy w szafach?
    Jakoś trudno jest mi uwierzyć w te „wałki” w Aliorze. Patrząc z boku nic na to nie wskazuje. Ale nie jestem insiderem więc mogę polegać tylko na oficjalnych komunikatach i raportach.
    Serio? Prezesem zrobili brata egzorcysty. Nie jest tajemnicą, że są zapakowani w Azoty, a tam dobrze nie jest.https://www.pb.pl/grupa-azoty-ma-ciagle-pod-gorke-1206110to tyle na początek.
  • Re: Najtańszy bank Autor: neticus [78.10.204.*]
    A co prezes jest winien, że ma brata świra ?
    Gdyby Twój brat / siostra / żona / matka / dziecko ześwirowało, jak brat-egzorcysta, to zmieniłoby to Twoje kompetencje zawodowe ?

Rozumiem, że naganiasz na spadki, ale to trzeba robić subtelniej ;-)
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~stary [194.116.193.*]
    Jednak nie zapominaj, że wszyscy edukujemy się i nawet te najsubtelniejsze nie działają, lub raczej przynoszą odwrotny skutek.
    Cóż, tak się składa, że jedyną „zawodową kompetencją” tego prezesa był właśnie brat Egzorcysta Salceson Olszewski, niestety.
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~GTI [193.142.3.*]
    Getting back on track.
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~Inv83 [89.73.194.*]
    Droga Marto

Sprzedalas swoje akcje malymi pakietami, powiadasz. Rozsadnie, jestesmy Ci wdzieczni, dzieki temu jak mniemam pozostali unikneli 20% zwaly na kursie ktora niechybnie mialaby miejsce gdybys sprzedala swoj pakiet na raz.

No ale skoro akcji juz nie masz, to kupuj sobie dalej te forinty/juany i nie zasmiecaj prosze forum dla udzialowcow.

PS.
    Mhmh, mhm - co to za zapach??? Oj, chyba cos przypala Ci sie w kuchni...
    W przeszłym tygodniu atakujemy 75?
    ING opublikował dziś wyniki lepsze od konsensusu. Kurs +7%.

Liczę na podobną sytuację po publikacji wyników Aliora.
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~Inwestor [37.47.188.*]
    A teraz pomyśl, że Alior z podobnym wynikiem jak zeszłoroczny, będzie wstanie wypłacać ok 11-12 zł na akcję..
    Ciekaw jestem kiedy będzie zaktualizowana rekomendacja od mBanku. Ostatnia jest 81zł. Przy obecnych prognozach co do stóp i przy dotychczasowej skuteczności Aliora, cena rekomendowana powinna wzrosnąć… o 10zł?
  • Re: Najtańszy bank Autor: robertredford [31.60.63.*]
    mbank poprawi rekomendacje jak Alior przebije ATH i bedzie po 120 zł, wtedy wielce czcigodny analityk Mbanku zrobi poprawke na 140 zł...a wtedy Alior juz przestanie rosnać.
    Mam takie dejavu z rekomendacji Mbanku...czy koledzy mają podobne wrażenie ?
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~Jaś [46.134.75.*]
    Ładnie rośnie a ja już dawno nie mam
    ATH jest chyba na poziomie 90zł. Nie wiem skąd to 120.
    Alior ma do przebicia najpierw szczyt z 2023 - ok 80zł. Trochę się z tym męczy, ale jak to pokona, chyba mamy szansę na 90zł.

Fundamenty są ok.
    P/E ma wciąż niskie. kapitalizacja do wartości księgowej również. Strategia, jeśli jej nowi nie popsują, wygląda atrakcyjnie.

• Re: Najtańszy bank Autor: ~Inwestor [37.47.175.*]
    Bank po restrukturyzacji, strategia etc. Znamienne jeśli jej nowe bydło nie popsuje..
    W poszukiwaniu stop-loss’ów ciąg dalszy. Niestety otoczenie sprzyja… :(
  • Re: Najtańszy bank Autor: ~Elmo [178.36.114.*]
    5 razy tyle
[x]
ALIOR -1,20% 106,75 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.