Może nie 2X tyle , ale 90 zł było by na miejscu. Było by, ale inwestorzy uciekają z GPW sytuacja jaką zgotował Tusk i rządzący nie wróży nic dobrego.W spółkach zasiądą ludzie bez podstaw ekonomi , dochodzi jeszcze brak poszanowania prawa, siłowe przejęcia za pomocą uchwał .Cena Aliora zjedzie poniżej 50 zł i myślę ,że to jest optymistyczna perspektywa. Ja sprzedawałam swoje akcje z końcem grudnia w małych pakietach przez tydzień.( nie tylko Alior) Nie pomyliłam sie .....kupiłam walutę i czekam na lepsze czasy. Będę obserwowała giełdę i życzę wszystkim powodzenia .....ktoś napisał-.pieniądze lubią spokój i stabilizację a rząd Tuska nigdy tego nie zapewni
Zgadzam się, że niepokoje generowane przez nowy rząd mogą mieć wpływ na zachowanie kursu. Głównie na jego zmienność, ale nie sądzę żeby znaczący wpływ miał na trend. Alior będzie rósł i w okolicy publikacji wyników pewnie dojdzie do tych 81 z mBanku.
Niepokoje + różne bzdurne komunikaty forumowiczów, typu kogo Alior sponsoruje lub gdzie się reklamuje nie zmienią doskonałego wyniku jaki Alior zaprezentuje w Q4 i całym roku 2023. Szkoda że nie wypłaci dywidendy bo mogła by być bardzo sowita.
Co do niepokoju o kredyty dla np. Grupy Azoty raczej jestem spokojny. Po doświadczeniach z lat wcześniejszych np. Z ZM Duda, zarządzanie ryzykiem w Aliorze weszło na wyższy poziom. Nie sądzę, żeby to coś popsuli.
To oczywiście tylko moje opinie, a na ich poparcie znowu odkupiłem pakiet i czekam na wzrosty.
„Co do niepokoju o kredyty dla np. Grupy Azoty raczej jestem spokojny.” Serio? Myślisz, że nowi ludzie w spółkach SP będą kryć wałki PIS i nie będzie rezerw na trupy w szafach?
Jakoś trudno jest mi uwierzyć w te „wałki” w Aliorze. Patrząc z boku nic na to nie wskazuje. Ale nie jestem insiderem więc mogę polegać tylko na oficjalnych komunikatach i raportach.
Serio? Prezesem zrobili brata egzorcysty. Nie jest tajemnicą, że są zapakowani w Azoty, a tam dobrze nie jest.https://www.pb.pl/grupa-azoty-ma-ciagle-pod-gorke-1206110to tyle na początek.
A co prezes jest winien, że ma brata świra ? Gdyby Twój brat / siostra / żona / matka / dziecko ześwirowało, jak brat-egzorcysta, to zmieniłoby to Twoje kompetencje zawodowe ?
Rozumiem, że naganiasz na spadki, ale to trzeba robić subtelniej ;-)
Sprzedalas swoje akcje malymi pakietami, powiadasz. Rozsadnie, jestesmy Ci wdzieczni, dzieki temu jak mniemam pozostali unikneli 20% zwaly na kursie ktora niechybnie mialaby miejsce gdybys sprzedala swoj pakiet na raz.
No ale skoro akcji juz nie masz, to kupuj sobie dalej te forinty/juany i nie zasmiecaj prosze forum dla udzialowcow.
PS. Mhmh, mhm - co to za zapach??? Oj, chyba cos przypala Ci sie w kuchni...
Ciekaw jestem kiedy będzie zaktualizowana rekomendacja od mBanku. Ostatnia jest 81zł. Przy obecnych prognozach co do stóp i przy dotychczasowej skuteczności Aliora, cena rekomendowana powinna wzrosnąć… o 10zł?
mbank poprawi rekomendacje jak Alior przebije ATH i bedzie po 120 zł, wtedy wielce czcigodny analityk Mbanku zrobi poprawke na 140 zł...a wtedy Alior juz przestanie rosnać. Mam takie dejavu z rekomendacji Mbanku...czy koledzy mają podobne wrażenie ?
ATH jest chyba na poziomie 90zł. Nie wiem skąd to 120. Alior ma do przebicia najpierw szczyt z 2023 - ok 80zł. Trochę się z tym męczy, ale jak to pokona, chyba mamy szansę na 90zł.
Fundamenty są ok. P/E ma wciąż niskie. kapitalizacja do wartości księgowej również. Strategia, jeśli jej nowi nie popsują, wygląda atrakcyjnie.