1. cyt.: "Ogniwa perowskitowe Saule Technologies uzyskały certyfikat IEC63163, będący gwarancją żywotności paneli fotowoltaicznych do elektroniki użytkowej, bo na tym się skupiliśmy w ostatnich latach. Gdybyśmy chcieli wejść na rynek z panelami typu outdoor, jako alternatywą dla krzemu, potrzebowalibyśmy – tak jak ogniwa krzemowe – innego certyfikatu, potwierdzającego długą żywotność ogniw użytkowanych na zewnątrz: IEC61215." - to są słowa "Bogini"
Do tego w artykule podana jest bzdurna informacja o dofinansowani kwotą 750 mln PLN, bo czegoś takiego nie było. Na taką kwotę, a nawet większa to się wyceniło Saule w 2021 roku pod przyszłą produkcję cenówek
2. cyt.:"Widzimy ogromny potencjał w technologii perowskitowej, w szczególności tej rozwijanej przez należącą do naszej grupy spółkę Saule, ale na pełną komercjalizację perowskitów na pewno poczekamy dłużej niż do 2024 r. – ocenia Zieliński."
czyli 2024 roku nadal kicha w perowskitach powiedział prezes Columbusa największego udziałowca Saule,
Dwa dni temu AMA pisał: Amazonka, DC, Der - gdzie jesteście ? Gdzie się dzisiaj podzialiście? Dlaczego nie pisaliście jak zwykle, że Saule nie ma żadnego produktu?
Ciekawe, że według Was Saule to wydmuszka, która nie ma produktu, a ...jakoś zaprezentował go na największych targach technologicznych na świecie! A jeszcze wcześniej na ten produkt otrzymała światowy certyfikat.
Eh, no cóż. Dla mnie produktu nie ma choć certyfikat jakiś jest. Natomiast AMA dokupujący jest ewidentnym dowodem, że PR działa i mimo iż kilku "troli" widzi spółkę po swojemu to ta nie musi produkować NIC prócz wieści. Mi tam AMA nie wadzi, przynajmniej nie ma prostackich tekstów jak poniektórzy a, że ma swoją fazę na Saule .... kto mu zabroni? Mogło by wreszcie urosnac z 200-300% I tak zostać na miesiąc żeby nie wyszedl na jednodniowego podniecacza jednak mam wrażenie, że kurs celowo za wysoko nie pójdzie, żeby Ci co wiszą nie zaczęli wyskakiwać z akcji tylko cały obrót szedł w łapy reżysera tego teatru.