• Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~Bolec [109.199.93.*]
    To jeszcze Wasikowi i Kamińskiemu dołożą
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~Bogdan [37.47.193.*]
    Coraz bliżej ...to będzie koniec PiSlamu
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~Andy [79.186.249.*]
    chyba się z wackiem na donki pomieniałeś ...
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~Dexter [31.61.166.*]
    Boguś sprawdź swój otbyt bo chyba wypada
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~Sam90 [5.173.147.*]
    To powinni juz dawno powolac komisje do zbadania smierci wicepremiera Leppera to bylaby afera jakiej
    Jeszcze nie bylo. Komu zalezy zeby tego nieruszac???????????
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~Dexter [77.111.245.*]
    Kaczafi trafi za to do paki
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~inwestor [46.174.213.*]
    Dnia 2024-01-17 o godz. 09:38 ~Sam90 napisał(a):
    > To powinni juz dawno powolac komisje do zbadania smierci wicepremiera Leppera to bylaby afera jakiej
    > > Jeszcze nie bylo. Komu zalezy zeby tego nieruszac???????????

Sam90

Podsyłam dane zwołuj komisje śledczą

Kontakty z gangsterami, otaczanie się oszustami, a nawet ukrywanie informacji o planowanym porwaniu. Takie sensacyjne informacje o Andrzeju Lepperze podaje „Wprost”.

Tygodnik „Wprost" dotarł do zarejestrowanej na taśmie relacji współpracującego niegdyś z Lepperem biznesmena Andrzeja Pastwy. Jego relacje, a także nagrane przez niego rozmowy z posłem Stanisławem Łyżwińskim stały się podstawą wniosku o uchylenie immunitetu posła Samoobrony. Jak informuje „Wprost" relacje Pastwy mogą jednak obciążyć także Andrzeja Leppera. Wynika z nich bowiem jasno, że szef Samoobrony wiedział o planowanym przez Łyżwińskiego porwaniu Zbigniewa B.

"Wprost" donosi, że Pastwa o przestępczym zleceniu natychmiast poinformował Genowefę Wiśniowską, obecnie wicemarszałek Sejmu. – Mówiła, że trzeba porozmawiać z przewodniczącym – relacjonuje Pastwa. Następnie miało dojść do spotkania w większym gronie, podczas którego - jak zapewnia Pastwa - Lepper został poinformowany o kryminalnych planach Łyżwińskiego.
    – Do rozmowy o porwaniu doszło w remizie strażackiej koło Kartuz. Uczestniczyli w niej Lepper, Filipek, Danka Hojarska, sam Łyżwiński i ja – mówi „Wprost" Pastwa. Jak twierdzi, podczas spotkania ujawnił plany Łyżwińskiego, a przebieg rozmowy nagrał na magnetofon, żeby mieć alibi.

Mimo posiadanych informacji o planowanym przez swego najbliższego współpracownika porwaniu, Lepper miał zignorować sprawę. Jak relacjonuje Pastwa, szef Samoobrony zwołał jedynie konferencję prasową i ogłosił, że go nie zna.

Wprost" ustalił także, że śledczy zbierają też dowody na kontakty Andrzeja Leppera z gangsterami. W 2006 r. przy okazji śledztwa w sprawie gangu wołomińskiego prokuratura natrafiła na ślady współpracy jednego z gangsterów z Samoobroną. Tygodnik donosi, że w czasie przeszukania domu Jarosława C., ps. Długi, zamieszanego m.in. w handel narkotykami i przestępstwa gospodarcze, policjanci odnaleźli wystawioną na jego nazwisko partyjną legitymację Samoobrony.

Okazało się, że Długi wielokrotnie bywał w Sejmie i kontaktował się z przewodniczącym Samoobrony Andrzejem Lepperem. Długi przebywa obecnie w areszcie, a jego sprawę prowadzi wydział ds. przestępczości zorganizowanej białostockiej prokuratury.
    "Wprost" dotarł też do informacji o kontaktach Andrzeja Leppera z innym gangsterem - Piotrem P. To on miał skontaktować szefa Samoobrony z ukraińskim popem Mykołą Hinajło - byłym sowieckim oficerem, którego kontakty z polskimi politykami bada obecnie ABW. Lepper przyznał, że Hinajło mu doradzał, podobnie zresztą jak Piotr P. Ten ostatni miał kontakty z gangiem pruszkowskim oraz mafią ukraińską, a obecnie jest oskarżony o gwałt i pobicie.
    - Lepper i Maksymiuk doskonale wiedzieli o przeszłości Piotra P. Mimo to przewodniczący wziął go na swojego doradcę, a później chciał go nawet zrobić podsekretarzem stanu w Ministerstwie Rolnictwa albo załatwić mu posadę konsula na Ukrainie powiedział jeden z posłów Samoobrony.

teraz gentelman kołodziejczak lepper bis @wanturnik rudego
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~inwestor [46.174.213.*]
    2 344 928 wyświetleń13 wrz 2012 Zobacz więcej: www.tvp.pl Za dwa tygodnie prokuratura zamierza zamknąć śledztwo w sprawie śmierci Andrzeja Lep[pera. Z założoną na początku tezą, że było to samobójstwo. W tej sprawie nadal jest wiele niewiadomych. Jeśli było to samobójstwo, to dlaczego? Czy nikt Lepperowi nie pomógł? Jak radził sobie bez władzy i polityki?
    https://www.youtube.com/watch?v=ECUB5IzyuPQ

o lepperze
    Dnia 2024-01-17 o godz. 11:16 ~inwestor napisał(a):

o lepperze

> https://www.youtube.com/watch?v=ECUB5IzyuPQ
    >
    > o lepperze

https://www.youtube.com/watch?v=XtK3Zor5hIs
    Dnia 2024-01-17 o godz. 11:20 ~inwestor napisał(a):
    > Dnia 2024-01-17 o godz. 11:16 ~inwestor napisał(a):
    >
    > o lepperze
    >
    > > https://www.youtube.com/watch?v=ECUB5IzyuPQ
    > >
    > > o lepperze
    >
    > https://www.youtube.com/watch?v=XtK3Zor5hIs

https://www.youtube.com/watch?v=F3BXUKtDYRA

czerwoni z .......pomogli mu się ......................

Andrzej Lepper wypunktował Platformę Obywatelską i Donalda Tuska, a także SLD (Lewicę), która wtedy rządziła w Polsce. Lepper mówił o twardych dowodach korupcji politycznej i o tym, że dostaje pogróżki!
    Dnia 2024-01-17 o godz. 11:27 ~inwestor napisał(a):
    > Dnia 2024-01-17 o godz. 11:20 ~inwestor napisał(a):
    > > Dnia 2024-01-17 o godz. 11:16 ~inwestor napisał(a):
    > >
    > > o lepperze
    > >
    > > > https://www.youtube.com/watch?v=ECUB5IzyuPQ
    > > >
    > > > o lepperze
    > >
    > > https://www.youtube.com/watch?v=XtK3Zor5hIs
    >
    > https://www.youtube.com/watch?v=F3BXUKtDYRA
    >
    > czerwoni z .......pomogli mu się ......................
    >
    > Andrzej Lepper wypunktował Platformę Obywatelską i Donalda Tuska, a także SLD (Lewicę), która wtedy rządziła w Polsce. Lepper mówił o twardych dowodach korupcji politycznej i o tym, że dostaje pogróżki!

Andrzej Lepper był politykiem, który nie owijał w bawełnę i mówił to, co myśli, bez względu na konsekwencje! Boleśnie przekonał się o tym lider Platformy Obywatelskiej Donald Tusk. "Gdyby nie wasze złe rządy, to Samoobrona by nie powstała!" wypalił do Tuska Lepper.

https://www.youtube.com/watch?v=e3VQC5co1u4
  • Re: Kiedy wezmą się za jarosława Autor: ~ono [176.103.75.*]
    gdzie jest ten karzełek z pierwszego rzędu po prawicy pewnie poleciał niszczyć dokumenty bo zabawa się skończyła
  • Re: Kiedy wezmą się za jarosława Autor: ~inwestor [46.174.213.*]
    Dnia 2024-01-17 o godz. 11:46 ~ono napisał(a):
    > gdzie jest ten karzełek z pierwszego rzędu po prawicy pewnie poleciał niszczyć dokumenty bo zabawa się skończyła

Obserwuję i widzę że to co zażywasz i że to co zażywasz popijasz czystą wódą serwowaną i zalecaną przez czyża przynosi efekty i skutkuje pożądaną przez rudego i tą jego bioróżnorodność próbującą wami rządzić utratą waszej osobowości jedynie pozostaje nienaruszona masa mięśniowa i tkanka tłuszczowa szare komórki uległy totalnej degradacji i degeneracji za sprawą ówczesnej totalnej opozycji rudego, szymona, kamysza, i im podobnych PO.......w i reszty .........
    Zalecam :
    odstaw to i zmień zachowania, życie masz jedno
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~RE [195.3.222.*]
    LEPPER TO pezetperowiec,,,,,
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~Egon [88.156.136.*]
    Lepper to nie był ciekawy gość, co nie zmienia faktu , ze miał do czynienia z bandytami, naiwniak myślał, że dopuscili go do stołu, a Starzec Alfa, jak sam przyznał, od 1 go dnia posłał za nim agentów
  • Re: Kiedy wezmą się za sprawę śmierci Leppera?a Autor: ~Dewajtis [46.112.6.*]
    5 sierpnia 2011 został znaleziony martwy w biurze partii w Warszawie. W toku zakończonego postępowania prokuratorskiego ustalono, że Andrzej Lepper popełnił samobójstwo[35] poprzez powieszenie się[36]. Według ustaleń śledztwa polityk cierpiał na depresję wywołaną postępowaniami karnymi, upadkiem politycznym, wielotysięcznym zadłużeniem i bankructwem finansowym partii.

Takich ustaleń dokonała prokuratura za czasie Tuska. Jego spytaj o szczegóły.
    Były doradca Leppera odsiaduje wyrok... 38 lat więzienia. "Dostałem więcej niż Trynkiewicz"

8 sierpnia 2016, 13:38
    Wypłynął kilkanaście lat temu jako informator Andrzeja Leppera, kiedy szef Samoobrony ogłosił, że do Klewek, mazurskiej wioski, przylecieli helikopterem talibowie, by kupować zarazki wąglika. W rzeczywistości jednak Bogdan Gasiński mówił o tajemniczych mężczyznach z Afganistanu, którzy pod przykrywką handlowali tam bronią i narkotykami. Do więzienia jednak trafił za oszustwa i kradzieże. Co ciekawe, za kratami będzie siedział co najmniej do 2048 roku. Jego zdaniem, komuś zależy na tym, by go uciszyć. Za to, że ujawniał korupcję najważniejszych polityków w Polsce.
    Ja nie twierdzę, że jestem niewinny. Ale mam siedzieć w więzieniu do 2048 roku, mimo iż skazano mnie za drobne wyłudzenia! Siedzę w więzieniu od 13 lat za niezapłacenie i wyłudzenia drobnych kwot, a mordercy czy gwałciciele po 15 latach wychodzą na wolność - oburza się Bogdan Gasiński 

Skąd taki wysoki wyrok? Jak wyjaśnia "Polska", sądy nie połączyły wszystkich spraw przeciwko Gasińskiemu w jedną, tylko za każde przestępstwo wydawały odrębny wyrok. W sumie więc były doradca Andrzeja Leppera i były dyrektor spółki Inter Commerce uzbierał w ten sposób ponad 38 lat odsiadki. A niewykluczone, że ten wyrok ulegnie wydłużeniu, bo choć oskarżono go już w 116 sprawach, 64 kolejne wciąż czekają w kolejce.

Łączna długość kary skazanego wynosi 38 lat i 10 miesięcy, przewidziany termin końca kary przypada na 8 stycznia 2048 roku - wyjaśnia porucznik Bogusław Laskowski, rzecznik prasowy Zakładu Karnego w Kluczborku.

Wyliczyłem, że jeżeli wszystkie te sprawy zakończą się wyrokami, to będę miał wyrok 110-130 lat, skoro nie dostaję wyroku łącznego - podkreśla osadzony w kluczborskim więzieniu Bogdan Gasiński. - Siedziałem z więźniem, który na Allegro wyłudził pieniądze za ponad 300 artykułów. Dostał 3,5 roku więzienia. Siedziałem także z członkami gangu obcinaczy palców, z żołnierzami mafii, z wielokrotnym mordercą. Wszyscy mieli niższe wyroki ode mnie. Nawet pedofil Mariusz Trynkiewicz, który zamordował czterech chłopców, miał karę 25 lat więzienia... - podsumowuje.

Więzień niepokorny. Przed laty był doradcą Andrzeja Leppera

W 2001 roku widział "talibów" w Klewkach, teraz siedzi, ale nawet za kratami dostaje nowe zarzuty i wyroki. Bogdan Gasiński za oszustwa, kradzieże i wyłudzenia siedzi w więzieniu w Kluczborku od 13 lat i szybko na wolność nie wyjdzie.

Bogdan Gasiński (zgodził się na podawanie swojego pełnego nazwiska) stał się znany w całej Polsce 15 lat temu, po tym, jak ówczesny wicemarszałek sejmu Andrzej Lepper obwieścił z trybuny sejmowej, że talibowie wylądowali w Klewkach, żeby kupić zarazki wąglika.
    Był listopad 2001 roku. Cały świat żył terrorystycznymi atakami na nowojorskie wieże World Trade Center, do których doszło dwa miesiące wcześniej. Dziennikarze szybko ustalili, że informatorem Leppera był Bogdan Gasiński, skazany za oszustwa, były dyrektor gospodarstwa rolnego w Klewkach, wiosce na Mazurach. Dzisiaj Bogdan Gasiński skarży się, że zrobiono z niego świra od talibów.
    - A przecież ja nie mówiłem o talibach, tylko o helikopterach z ludźmi z Afganistanu, którzy przylatywali do gospodarstwa w Klewkach i handlowali ze spółką Inter Commerce, do której należało to gospodarstwo. Oficjalnie handlowali szmaragdami, a tak naprawdę bronią i narkotykami - twierdzi Bogdan Gasiński.
    Dodaje, że jednym z odbiorców broni był Ahmad Szah Masud, afgański dowódca wojskowy, walczący z talibami (zginął w zamachu w 2001 roku).

Kto latał helikopterem do Klewek
    Rewelacje Gasińskiego wydają się opowieścią z mchu i paproci, ale co ciekawe, potwierdził je były oficer służb specjalnych pułkownik Aleksander Makowski, który brał udział w handlu bronią pod przykrywką spółki Inter Commerce.
    Prezesem tej spółki był Rudolf Skowroński, figurujący wówczas na liście 100 najbogatszych Polaków, teraz poszukiwany listem gończym od 10 lat. W 2006 roku jednak wszelki ślad po nim zaginął.
    Bogdan Gasiński twierdzi, że spółka, w której pracował, współpracowała z gangiem pruszkowskim, wołomińskim oraz ze służbami specjalnymi. Opowiada, że był świadkiem zamordowania Młodego Klepaka, szefa mafii z Wołomina. Do morderstwa doszło w Mikołajkach, gdzie Inter Commerce również miał nieruchomości.
    Bogdan Gasiński za kratki trafił 21 października 2003 roku. Za fałszowanie faktur w gospodarstwie w Klewkach.
    Od 2003 roku prawie bez przerwy siedzi w więzieniu. Prawie, bo w 2007 roku Gasiński uciekł z prokuratury w Warszawie, gdzie miał być przesłuchiwany. Wyskoczył przez okno łazienki. Za tę ucieczkę dostał kolejne 10 miesięcy.

Jestem Gasiński z tefałenu
    Zanim go złapano, zdążył zwiedzić kolejne hotele, nie płacąc za pobyt. To proceder uprawiany wiele razy. Meldował się w hotelu, korzystał z wszelkich wygód, czasem kradł, po czym ulatniał się, nie płacąc. Często podawał się za dziennikarza TVN-u.
    - To była moja zemsta na nierzetelnych dziennikarzach, piszących o mnie bzdury, robiących ze mnie wariata od talibów w Klewkach
    - tłumaczy dzisiaj Bogdan Gasiński. - Meldowałem się na własny dowód osobisty, bo przecież nazywam się Gasiński. Imienia nikt nie sprawdzał.
    Bogdan Gasiński ma swoją teorię spiskową: ujawniał korupcję najważniejszych polityków w Polsce, powiązania służb specjalnych z gangsterami, za co najpierw chciano go zabić, a kiedy to się nie udało, zamknięto do więzienia na długie lata, żeby go uciszyć i zrobić z niego wariata.
    - Ja nie twierdzę, że jestem niewinny. Ale mam siedzieć w więzieniu do 2048 roku, mimo iż skazano mnie za drobne wyłudzenia! - mówi Gasiński.
    Siedzę w więzieniu od 13 lat za niezapłacenie i wyłudzenia drobnych kwot, a mordercy czy gwałciciele po 15 latach wychodzą na wolność!
    - Łączna długość kary skazanego wynosi 38 lat i 10 miesięcy, przewidziany termin końca kary przypada na 8 stycznia 2048 roku - informuje porucznik Bogusław Laskowski, rzecznik prasowy Zakładu Karnego w Kluczborku. - O warunkowe przedterminowe zwolnienie skazany będzie mógł ubiegać się po 31 marca 2024 roku.
    Rzecznik kluczborskiego więzienia informuje, że Bogdan Gasiński został skazany głównie za przestępstwa przeciwko mieniu, przestępstwa przeciwko obrotowi gospodarczemu oraz przestępstwa przeciwko działalności instytucji państwowych oraz samorządu terytorialnego.
    Skąd taka astronomiczna wysokość kary? Sądy nie połączyły przestępstw w jednym postępowaniu karnym, żeby wydać jeden łączny wyrok, tylko za każde przestępstwo była osobna kara. Stąd nazbierało się ponad 38 lat. Wyższą karą w Polsce jest tylko dożywocie.
    - Mam najwyższy wyrok w całym Zakładzie Karnym, mimo iż nikogo nie zabiłem ani nie zgwałciłem. Mszczą się na mnie
    - mówi były doradca Andrzeja Leppera. - Dochodzi do takich absurdów, że proces dotyczy niezapłacenia przeze mnie 80 zł, a koszt przewodu sądowego i konwojowania mnie jako więźnia na rozprawy kosztuje 20 tysięcy zł...
    Były dyrektor Inter Commerce podliczył, że oskarżono go już w 116 sprawach, a 64 kolejnych czeka w kolejce.
    - Wyliczyłem, że jeżeli wszystkie te sprawy zakończą się wyrokami, to będę miał wyrok 110-130 lat, skoro nie dostaję wyroku łącznego - mówi Gasiński. - Siedziałem z więźniem, który na Allegro wyłudził pieniądze za ponad 300 artykułów. Dostał 3,5 roku więzienia. Siedziałem także z członkami gangu obcinaczy palców, z żołnierzami mafii, z wielokrotnym mordercą. Wszyscy mieli niższe wyroki ode mnie. Nawet pedofil Mariusz Trynkiewicz, który zamordował czterech chłopców, miał karę 25 lat więzienia...
    Bogdan Gasiński trafił do więzienia w wieku 32 lat. Jeśli odsiedzi całą karę, wyjdzie zza krat jako senior, w wieku 77 lat. O ile nie usłyszy kolejnych wyroków. Bo nawet za kratami dostaje nowe zarzuty i wyroki. M.in. za obrażenie sędziego i oskarżanie dyrektora aresztu śledczego.
    Gasiński to więzień niepokorny
    Co chwila jest przenoszony do innego zakładu karnego. Jak sam policzył, siedział już w sześćdziesięciu więzieniach w Polsce. Na wolności alarmował o korupcji w polityce, a za kratkami tropi korupcję w więziennictwie.
    Wysyła zawiadomienia o ustawionych przetargach w Służbie Więziennej, o nieprawidłowościach w więzieniach. Wysyła te zawiadomienia do prokuratury, do Ministerstwa Sprawiedliwości, do dziennikarzy. Ale nikt mu nie wierzy.
    W ZK w Kluczborku Bogdan Gasiński siedzi od stycznia tego roku. Chociaż znany jest z oskarżania Służby Więziennej, pobyt w kluczborskim więzieniu rozpoczął od głodówki... w obronie zwolnionych dyrektorów.
    Minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro kazał zdymisjonować dyrektor Zakładu Karnego w Kluczborku ppłka Andrzeja Frydela oraz jego zastępcę mjra Piotra Wandziocha. Za to, że wypuścili z więzienia przestępcę, który krótko po wyjściu zgwałcił w Zabrzu 22-letnią kobietę.
    - Z dyrektora zrobiono kozła ofiarnego, a winne są chore procedury - tłumaczył Bogdan Gasiński. - To lekarz wystawił opinię o konieczności zwolnienia lekarskiego, ponieważ gwałciciel miał przejść zabieg w szpitalu. Po tej opinii dyrektor Zakładu Karnego złożył stosowny wniosek. O wypuszczeniu więźnia na przerwę w odbywaniu kary zadecydował sąd penitencjarny. Mimo iż wychowawca więzienny wystawił negatywną opinię w tej sprawie!
    W obronie zwalnianych dyrektorów Gasiński podjął głodówkę, którą jednak zakończył już po dwóch dniach. - Musiałem ją przerwać, bo groziła mi za to kara dyscyplinarna - stwierdził Gasiński.
    - Zgodnie z kodeksem karnym wykonawczym osadzony nie może prowadzić protestów głodowych - potwierdził por. Bogusław Laskowski.
    Były doradca Leppera twierdzi, że jest szykanowany w więzieniu, nie może nawet czytać książek. Kilkakrotnie chcieliśmy spotkać się z Bogdanem Gasińskim w sali widzeń. Za każdym razem szefowie Zakładu Karnego w Kluczborku odmawiali.
    - Dyrektor nie zezwolił na widzenie z osadzonym. Podyktowane jest to względami bezpieczeństwa jednostki - poinformował porucznik Bogusław Laskowski

JESZCZE CHCESZ POWOŁYWAĆ KOMISJĘ ŚLEDCZĄ

MAŁO DANYCH O ..................................................

• Bolec Autor: ~inwestor [46.174.213.*]
    POwołałeś komisje bolec

ty faktycznie jesteś bolec
  • Re: Bolec Autor: ~inwestor [46.174.213.*]

Bolec do nogi daj głoś jak na wiernego niemieckiego owczarka przystało
    Dnia 2024-01-18 o godz. 11:51 ~inwestor napisał(a):
    >
    > Bolec do nogi daj głoś jak na wiernego niemieckiego owczarka przystało

bolec powołałeś już komisję do zbadania swojej g........................y i przyczyny jej powstania
    Dnia 2024-01-19 o godz. 09:28 ~inwestor napisał(a):
    > Dnia 2024-01-18 o godz. 11:51 ~inwestor napisał(a):
    > >
    > > Bolec do nogi daj głoś jak na wiernego niemieckiego owczarka przystało
    >
    > bolec powołałeś już komisję do zbadania swojej g........................y i przyczyny jej powstania

[x]
PKNORLEN 3,60% 145,12 2026-05-18 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.