• BOG Autor: ~Fanpan [88.156.135.*]
    Zaczynam zbieranie akcji od wystraszonych po BF a pod BOG - myślę ,że skoro CFG dostanie 80% a przy dobrej sprzedaży 70% ( 10% na zachętę dla zespołu co jest dobrą praktyką ) to przy obecnej kapitalizacji jest pod co grać. 1q 2024r. przychodowo może być jednym z najlepszych od lat i dlatego taka moja decyzja - a Wy jak myślicie ?
  • Re: BOG Autor: ~Inwestor [83.8.14.*]
    W jakimś Raporcie albo sprawozdaniu podany jest podział zysków z BOG? Podasz źródło?
    Gra zapowiada się ciekawie ale będzie w Early Access.co może być słabiej widoczne na Steam.
    No ale wyjście z Early Access będzie jak premiera co ma swoje plusy i można grę dopracowywać.

Oby tylko na początku jakość była na poziomie chociaż 60-70% pozytywnych recenzji na Steam a nie 52% jak obecnie Beer Factory, które nie wyszło w EA.

Zobaczymy jak wypadną playtesty.
    Jeszcze chyba nie ma ich na Steam, pytanie kiedy wystartują?

Natomiast ja bardziej czekam na premiery od G-DEVS.

• Re: BOG Autor: ~Fanpan [88.156.135.*]
    Dostałem odp. na zapytanie na maila od prezesa :-) , odpowiada jak się do niego napisze
    Widać czasem odpowiada a czasem nie.
    Ja napisałem i do tej pory brak odpowiedzi.

Ale wracając do BOG to oby jakość była co najmniej 70% to przy dobrym marketingu -takim jak miało Beer Factory, to może być udana premiera.
    Zobaczymy co po playtestach wyjdzie. Czy faktycznie uda się w IQ2024 wydać czy przesunie się na IIQ2024.

Z drugiej strony akurat tak się składa że będzie w najbliższym czasie wysyp gier typu builder z innych spółek z Grupy PLW bo:
    - Celestial Empire od President Studio zapowiedziane na karcie Steam jest na marzec 2024
    - Builders of Egypt zgodnie z tym co piszą w Devlogach gra powinna być gotowa do końca marca 2024 ale tutaj już tyle razy gra była gotowa że nie zdziwię się jak znów się przesunie o kolejne 3 miesiące,
    - El Dorado: The Golden City Builder - jest już na 30 stycznia 2024 zapowiedziany prologue co może oznaczać że gra będzie wydana też w dość krótkim czasie.
    - Post Apo Builder, które też może wyjść w I-IIQ2024
    - jest jeszcze Robin Hood - Sherwood Builders który ma być wydany w lutym 2024 ale to nie do końca city builder.

Jest jeszcze kilka innych z Grupy PLW ale one raczej to już kwestia kolejnego roku, bo jest: Aztecs The Last Sun, Nanzou: The Divine Court, King of the Dwarves: Underground City Builder i chyba coś jeszcze.

Wybranie odpowiedniej daty wydania BOG może być dość ważne patrząc na ilość podobnych gier od Grupy PLW. A na rynku pewnie inni też coś podobnego robią.

• Re: BOG Autor: ~Piccoloolo [5.173.112.*]
    Z poślizgiem , ale też dostaję odpowiedzi na pytania. Podział z bog się zgadza.
    A może wiecie jaki jest podział zysków między CFG a G_DEVS dla produkcji Orc Warchief i Monsters Domain?

• Re: BOG Autor: ~bankrut [178.43.114.*]
    A dlaczego Kostowski twierdzi coś innego odnośnie podziału?
  • Re: BOG Autor: ~Piccoloolo [94.254.171.*]
    Może myślisz o BofE.
  • Re: BOG Autor: ~bankrut [178.43.130.*]
    Ok. Zgadza się. Playtesty za 7 dni startują
    Znalazłem Raport odnośnie Builders of Greece z 2020 roku:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/CREATIVEFORGE-GAMES-S-A-Zapowiedz-wydania-nowej-gry-Builders-of-Greece-7886815.html

Planowana wtedy premiera gry to miał być rok 2021.
    Obecnie mamy rok 2024 i jeszcze gra nie została wydana!
    Przeciągnęło się już dwa lata.(licząc cały 2022 i 2023).

Zresztą podobnie jak wiele innych gier od CFG i spółek zależnych.
    Ale w końcu zanosi się, że będą premiery.

• Re: BOG Autor: ~Inwestor [83.8.29.*]
    Kiedy w końcu te Playtestu ruszą?
    Powoli kanendarz wydawniczy na IQ2024 się zagęszcza.
    Pytanie czy nie będzie trzeba przełożyć premiery na IIQ2024?

• Re: BOG Autor: ~Inwestor [83.8.29.*]
    Na karcie Steam podana na dzisiaj data premiery to 27 lutego 2024:
    https://store.steampowered.com/app/1273100/Builders_of_Greece/

Czy to dobry termin biorąc pod uwagę że premiera Robin Hooda jest 29 lutego 2024.?
[x]
CFG 0,29% 1,72 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.